برای تهیه این سالاد ایتالیایی خوشمزه و پرطرفدار اولین کاری که شما انجام میدهید مزه دار نمودن مرغ میباشد پس از اینکه مرغ را در ابعاد کوچک خرد کردید آنرا درون کاسه ریخته و با مقداری فلفل سیاه و پودر زنجبیل و پودر سیر مخلوط کنید سپس به این مواد آبلیمو و روغن زیتون را نیز اضافه نمایید ، روی کاسه را با سلفون پوشانده و برای مدت زمان ۱ الی ۲ ساعت ظرف را درون یخچال قرار داده تا حسابی مزه دار و جا افتاده شود .
در این فاصله زمانی شما میتوانید سس مخصوص سالاد سزار را آماده کنید برای این کار زرده های تخم مرغ را درون کاسه ریخته و بخوبی هم میزنید سپس سس خردل و سرمه بالزامیک را اضافه کرده و به کمک قاشق مواد را با هم مخلوط میکنیم سپس سیر رنده شده را و بعد از آن ( ماهی آنچوی له شده البته اگر پیدا کردید ) و مقداری آبلیمو به مواد سس اضافه میکنیم
اضافه کردن نوک قاشق چایخوری نمک نیز باعث میشود سس شما حالت بهتری داشته باشد ، حالا نوبت اضافه کردن روغن زیتون میباشد ، روغن را آرام آرام اضافه کنید و بصورت مداوم سس را هم بزنید تا کاملا یکدست شوند . در مرحله بعد پنیر بوتوکیزه رنده شده را همراه با فلفل سیاه و یک قاشق غذاخوری آب مخلوط نموده و به سس اضافه میکنیم .
مواد را برای مدت زمان ۳۰ الی ۴۰ دقیقه درون یخچال قرار میدهیم تا مزه بهتری بگیرد ، اکنون نان های برش زده را به نمک و فلفل قرمز و پودر سیر آغشته کنید سپس تابه را بر روی اجاق گاز قرار داده مقداری روغن زیتون اضافه کنید هنگامی که روغن داغ شد نان ها را درون تابه قرار داده و دو طرف آنرا سرخ کنید ، زمانی که طلایی رنگ شد پنیر پارمسان را اضافه کنید و مدام هم بزنید تا به کف تابه نچسبد ، وقتی که پنیر آب شد نان شما آماده شده است .
در مرحله بعد مرغ های مزه دار شده را بدون روغن درون تابه تفت دهید برای مدت زمان ۵ دقیقه سپس بر روی مرغ ها مقداری سس بریزید ، حالا درون ظرفی که برای سرو سالاد مجلسی تهیه کرده اید کاهو های درشت خرد شده را چیده سس مخصوص را با کاهو ها مخلوط کنید و بعد از انجام این کار نان و مرغ گریل شده را درون ظرف قرار دهید و با زیتون و پنیر پارمسان خوراک خود را تزیین نمایید .
تابه ای در ابعاد مناسب را بر روی اجاق گاز قرار داده مقداری روغن اضافه کنید هنگامی که روغن داغ شد پیاز را بصورت نگینی خرد کرده و درون تابه ریخته و تفت دهید حرارت ملایم باشد تا پیازها نسوزد ، وقتی که رنگ پیاز ها تغییر کرد گوشت را اضافه کنید و هم بزنید در همان حال ادویه را به گوشت اضافه کنید کمی تفت دهید ، پس از انجام این مراحل مقداری آب اضافه کرده و صبر کنید تا کاملا پخته شود .
در مرحله بعد بادمجان ها را پوست گرفته و مقداری نمک بر روی آنها بپاشید تا در هنگام سرخ کردن روغن کمتری مصرف کند ، پس از سرخ نمودن بادمجان ها ، یک عدد پیاز را خلالی خرد کرده و کمی تفت دهید و همراه با سیر و تخم گشنیز آسیاب شده به بادمجان ها اضافه کنید ، در پایان نعنا را اضافه کرده و پس از ۳۰ الی ۵۰ ثانیه تفت دادن اجاق گاز را خاموش کنید .
در مرحله بعد دارچین را همراه با زعفران به بادمجان ها اضافه کنید گوشت را نیز به مواد اضافه کرده و به کمک یک گوشتکوب مواد را کاملا له نمایید ، این کار شما هر چه بهتر انجام شود در آخر حلیم کشداری خواهید داشت ، عدس را نیز از قبل جداگانه پخته و در پایان آشپزی همراه با گردو و کشک به حلیم اضافه کنید
برای تهیه مرغ بریانی خوش طعم و خوش عطر پس از اینکه قابلمه را تا نصفه پر کردید آنرا بر روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید سپس گل بادبان و برگ بو را اضافه کنید کمی هم بزنید سپس نمک و چوب دارچین و در انتها یک قاشق غذاخوری روغن مایع درون قابلمه ریخته و درب آن را بسته و اجازه دهید تا بجوشد .
در مرحله بعد تابه ای مناسب را روی اجاق قرار داده مقداری روغن اضافه کنید سپس سیر و زنجبیل له شده را درون تابه ریخته و تفت دهید حالا مرغ را درون تابه ریخته و سرخ کنید ، مقداری نمک و فلفل و زردچوبه و پودر تخم گشنیز اضافه نموده کمی هم بزنید سپس پودر زیره و پاپریکا را اضافه نمایید ، بعد از انجام این مراحل تمر هندی و آلو بخارا و پودر پیاز را به مرغ اضافه کنید در آخر ماست و یک قاشق غذاخوری گلاب و ادویه بریانی را درون تابه ریخته و تفت دهید بعد از گذشت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه زمانی که آب مرغ کشیده اجاق را خاموش نمایید .
حالا برنج را درون قابلمه ریخته و بعد از اینکه چند جوش خورد آنرا آبکش میکنیم ، حالا درون یک قابلمه جداگانه با مقداری روغن کف ظرف را چرب کرده سپس یک لایه برنج و یک لایه مرغ ریخته به همین ترتیب ادامه میدهیم بصورت لایه لایه تا قابلمه پر شود ، روی برنج را با زعفران تزیین کرده و برای ۱۵ دقیقه روی گاز قرار میدهیم تا خوراک مرغ خانگی کاملا جا افتاده و آماده برای سرو شود .