برای تهیه مرغ تندوری ابتدا باید کار مرینیت مرغ در فر را انجام دهیم برای اینکار درون یک کاسه نسبتاً بزرگ که بتوانید آن را درون فر قرار دهید ادویه تندوری را همراه با رب و گشنیز ساطوری شده مخلوط کنید سپس به این مواد ماست و روغن زیتون را اضافه کنید پس از اینکه مواد کاملا با هم مخلوط یکدست شد پیاز خورد شده را همراه با آب لیموترش و نمک و فلفل اضافه نمایید .
در مرحله بعدی تکه های مرغ را به این سس فوقالعاده خوشمزه اضافه کرده و به خوبی با هم مخلوط نمایید سپس روی ظرف را با فویل آلومینیومی بپوشانید و برای مدت زمان دو ساعت درون یخچال قرار دهید تا ادویه ها حسابی به خورد گوشت مرغ برود و فیله ها مزه دار شوند .
در مرحله بعد چند سوراخ روی فویل با خلال دندان ایجاد نمایید فر را از قبل با دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد پیش گرم کرده و ظرف مورد نظر را برای مدت زمان یک ساعت درون فر گاز قرار دهید . بعد از گذشت این زمان ظرف را از درون فر خارج کرده فویل روی آن را بردارید .
در مرحله بعدی آب مرغی را که ته ظرف جمع شده است را بر روی فیله های مرغ ریخته و دوباره ظرف را برای مدت زمان ۳۰ دقیقه درون فر قرار دهید ، تا خوراک مرغ دو نفره شما کاملا مغز پخت و جا افتاده شود . نکته : ( برای پخت مرغ در فر نیازی به اضافه کردن آب نیست )
برای تهیه ماهی زعفرانی روغن را درون قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید هنگامی که روغن داغ شد سیر را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید سپس به آن فلفل قرمز را همراه با رازیانه و زعفران اضافه نمایید مواد را با هم مخلوط کرده و به خوبی با هم برابر ۱ دقیقه تفت دهید .
در مرحله بعد گوجه فرنگی ها را خرد کرده و به ادویه ها و سیر تفت داده شده اضافه نمایید با پشت قاشق گوجه ها را در کف قابلمه اهنگ کنید و اجازه دهید تا کاملا پخته شود سپس نمک را به مواد اضافه کرده و برای مدت زمان ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا سس بپزد و کمی غلیظ شود .
برای مزه دار کردن ماهی نمک و فلفل را همراه با ادویه های مورد نظر به ماهی بزنید و پس از گذشت چند دقیقه آن را به مواد درون قابلمه اضافه کنید و تقریباً برای پخت ماهی شما به ۱۰ دقیقه زمان نیاز دارید در طول این مدت زمان ماهی ها را در چند نوبت پشت و رو نمایید تا دو طرف آن پخته شود .
امیدواریم لذت ببرید
برای تهیه ماهی شکم پر جنوبی به روش رستورانی در گام اول ماهی را به خوبی تمیز کرده و می شوییم سپس به ماهی نمک زده و برای دو ساعت اجازه میدهیم تا نمک بخورد بافت ماهی برود و پس از گذشته دو ساعت آن را دوباره زیر آب گرفته و می شوییم .
در مرحله بعدی پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و با مقدار کمی روغن درون ماهیتابه ریخته با حرارت ملایم اجاق گاز پیاز ها را تفت میدهیم تا طلایی رنگ شوند پس از انجام این کار را همراه با شنبلیله به پیاز داغ اضافه کرده و به خوبی با هم تفت میدهیم تا رنگ سبزی ها تیره شود .
در مرحله بعد نوبت به اضافه کردن رب گوجه فرنگی و تمر هندی و سیر له شده می باشد مواد را به خوبی با هم مخلوط کرده و پس از آن گردو را همراه با شهید خشک اضافه کرده و دوباره تفت می دهیم . در پایان به این مواد زردچوبه را همراه با فلفل سیاه و فلفل قرمز و نمک اضافه میکنیم و برای یک دقیقه با هم مخلوط کرده و تفت می دهیم .
حالا برای مرینیت ماهی مواد را درون شکم ماهی ریخته و روی ماهی را با روغن زیتون و رب انار رو مال می کنیم . اکنون باید سینی فر را با روغن زیتون چرب کنید سپس ماهیرا درون سینی قرار داده و برای مدت زمان ۴۵ دقیقه و با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد درون گاز قرار می دهیم .
برای اینکه تست کنید ماهی پخته شده است یا نه با یک چنگال در اون قسمت های قطور ماهی فرو نمایید اگر به راحتی داخل بافت ماهی وارد شد یعنی اینکه ماهی کبابی در فر پخته شده و آماده برای سرو شده است .
برای تهیه فیله کباب مرغ خوشمزه به روش رستورانی فیله های مرغ را درون کاسه ریخته سپس به آن زعفران دم کرده را اضافه کنید به طوری که تمام قسمت های گوشت به زعفران آغشته شود ، حالا روی ظرف مورد نظر را با سلفون بپوشانید و برای مدت زمان یک ساعت درون یخچال قرار دهید .
در مرحله بعدی فیله ها را با روغن مایع مخلوط کنید سپس به آن سس خردل را همراه با سس مایونز و آب لیمو ترش اضافه نمایید گوشت را به این سس آغشته کرده سپس به آن نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید . پس از مخلوط کردن مواد نوبت به اضافه کردن پیاز های خلالی میرسد حالا ظرف مورد نظر را برای ۴ تا ۵ ساعت درون یخچال قرار دهید .
تا گوشت شما مزه دار می شود زغال ها را روشن کرده تا کاملا سرخ و یکدست شوند اکنون فیله ها را به سیخ بکشید و روی زغال کباب کنید . برای تهیه جوجه کباب زعفرانی یک سری نکات رو به شما می گوییم که با رعایت این موارد می توانید یک خوراک خوشمزه و متفاوت داشته باشید .
زعفران دم کرده را همان ابتدا اضافه کنید با این کار رنگ زعفران به خاطر استفاده از پیاز و بقیه مواد از بین نخواهد رفت در مرحله بعد روغن مایع را اضافه کنید تا روی فیله ها را به صورت کاور بپوشاند . چون که آبلیمو و نمک بافت فیله را سفت خواهد کرد . مرینیت جوجه کباب را یک شب قبل انجام دهید تا حسابی مزه دار شود
برای تهیه کمپوت کیوی خانگی پس از اینکه میوه ها را شستید آنها را روی یک پارچه خشک و رنگ کرده و اجازه دهید تا خشک شوند بعد از انجام این کار پوست آنها را بگیرید و در ابعاد دلخواه خرد کنید . خرد کردن میوه به صورت سلیقهای میباشد و میتوانید آنرا حلقهای ، نیم حلقه ای و اشکال مختلف دیگر خرد کنید .
در مرحله بعدی درون قابلمه آب ریخته و آن را روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید تا گرم شود سپس شکر را به آن اضافه کنید و تا زمانی که شرکت کاملاً درون آب حل شود آن را هم بزنید پس از انجام این کار نوبت به اضافه کردن میوه های خرد شده می رسد ، حالا صبر کنید تا میوه ها پخته شوند .
در لحظات پایانی پخت مقداری گلاب به کمپوت خانگی اضافه کنید و هنگامی که کمپوت به غلظت دلخواه شما رسید اجاق گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا در همان شرایط خنک شود . حالا میوه های خرد شده را همراه با شربت درون قابلمه درون شیشه های خشک و ضدعفونی شده بریزید .
به این نکته توجه باشید داشته که تکه های میوه درون شربت باید شناور باشند حالا درب شیشه را محکم ببندید به صورتی که هوا نکشد سپس درون یخچال قرار دهید . برای بهتر شدن مزه و خوش عطر بودن کمپوت ساده میتوانید از موادی مانند هل و گلاب و زعفران و وانیل و یا رنگهای خوراکی استفاده نمایید .
برای تهیه کباب دیگی بدون فر ابتدا باید سس مخصوص این غذا با گوشت را تهیه کنید برای این کار دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را همراه با آبلیمو و مقداری آب مخلوط کنید سپس با آن ادویه های نمک و فلفل و پاپریکا و آویشن و ادویه کاری را اضافه نمایید این صورت را کنار قرار داده و به سراغ مرحله بعدی بروید .
در گام بعدی گوشت چرخ کرده را همراه با پیاز خرد شده و سیر له شده مخلوط کنید سپس با آن فلفل دلمه ای خرد شده را همراه با نعنا و جعفری اضافه نمایید پس از مخلوط کردن مواد نوبت به اضافه نمودن ادویه ها می رسد حالا گوشت را با دست حسابی ورز دهید تا ادویه ها به خورد آن برود و مزه دار شود ادویه های گوشت شامل زردچوبه فلفل و ادویه کاری می شود
کف ماهیتابه را چرب کنید و بعد از آن گوشت را کف آن تخت نمایید و هر مدل که خواستید آن را برش بزنید و حرارت را کم کنید تا آب گوشت کاملاً کشیده شود و هنگامی که دو طرف آن پخته شد سس مخصوصی را که از قبل آماده کرده بودید بر روی گوشت ریخته و برای چند دقیقه اجازه دهید تا با حرارت کم کباب تابهای شما جا افتاده شود .
برای تهیه ترشی انجیر خانگی خوشمزه و تازه پس از اینکه میوه ها را شستید آنها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا خشک شوند و آب اضافی آنها گرفته شود حالا به وسیله یک خلال دندان ضدعفونی شده چند سوراخ روی آنها ایجاد نمایید .
در مرحله بعد انجیر را درون یک ظرف شیشه ای ضد عفونی شده و تمیز بریزید حالا نوبت اضافه کردن نمک و فلفل سبز همراه با گلپر و سرکه به این ترشی خوشمزه خانگی می باشد . اندازه سرکه در حدی باشد که کاملا روی انجیر ها را بپوشاند .
پس از انجام این مراحل در شیشه را محکم ببندید و آن را در هوای خنک قرار دهید تا ترشی شما برسد پس از گذشت حداقل یک ماه ترشی انجیر سیاه شما آماده برای مصرف شده است . اگر میخواهید ترشی لیته تهیه کنید فقط کافی است مواد را درون میکسر ریخته و مخلوط نمایید .