اولین کاری که شما انجام میدهید شکر را با نشاسته مخلوط نموده هم میزنید تا نشاسته حل شود سپس شکر را اضافه کنید و بر روی حرارت ملایم قرار دهید مدام این مواد را با هم مخلوط کنید تا ته نگیرد و غلیظ شود ، به غلظت مناسب که رسید اجاق را خاموش کنید و اجازه دهید تا خوراک خوش مزه شما سرد شود . در مرحله بعد پودر ژلاتین را آماده کرده و بر روی آن نصف لیوان آب سرد خالی کنید تا بصورت اسفنجی درآید حالا آنرا بر روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید تا ژلاتین در آب حل شود .
در مرحله بعد و هنگامی که شیر خنک شد گلاب و وانیل را به آن اضافه نمایید هم بزنید سپس خامه و بستنی آب شده را به آن ها اضافه نمایید و مخلوط کنید در این مرحله پودر ژلاتین را با سایر مواد دیگر مخلوط کرده و هم میزنیم تا یکدست و یکنواخت شود . حالا مایه را از صافی رد نموده قالب مورد نظر را از قبل چرب کرده و مایه را درون قالب بریزید ، حالا قالب را برای مدت زمان ۴ الی ۵ ساعت درون یخچال قرار میدهیم تا کاملا ببندد . برای اینکه فرنی چند رنگ داشته باشید میتوانید از پودر کاکائو و زعفران استفاده کنید .
دو الی ۳ ساعت قبل از آشپزی لوبیا ها را در آب بخیسانید و طی این فاصله زمانی آب آن را نیز در چند مرحله عوض کنید ، این کار شما باعث گرفتن نفخ حبوبات خواهد شد و افراد خانواده راحت تر این غذا را هضم خواهند کرد . سپس پیاز را بصورت خلالی و باریک خرد کنید تابه مناسبی را بر روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید و مقداری روغن درون تابه ریخته و اجازه دهید تا روغن داغ شود سپس خلال پیاز را درون تابه ریخته و تفت دهید کمی که رنگ پیاز ها عوض شد نمک و زردچوبه را به آن اضافه نمایید و با هم مخلوط کنید تا ادویه بخورد پیازها برود
در مرحله بعد تن ماهی را به پیاز اضافه کنید سپس ادویه و پودر پاپریکا و پودر لیمو عمانی را افزوده و با هم ترکیب کنید حالا فلفل دلمه ای را درون تابه بریزید کمی مواد را با هم تفت دهید پس از انجام این مراحل ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی درون تابه ریخته و تفت دهید در پایان لوبیا ها را اضافه کرده و با توجه به حجم مواد آب درون تابه ریخته و درب ظرف را بسته و با شعله پایین اجازه میدهیم تا خوراک خوشمزه لوبیا پخته و جا افتاده شود .
برای تهیه این خوراک رژیمی گل کلم را درون آب نمک انداخته سپس بشویید و در ابعاد کوچک و اندازه های تقریبی یک گردو خرد کنید ، اندازه کلم اگر بزرگ باشد در هنگام طبخ خام میماند و کامل پخته نخواهد شد . حالا آرد را با آرد ذرت و آرد برنج مخلوط کنید سپس نمک و فلفل سیاه را همراه پودر سیر و پودر پیاز و پودر زنجبیل به آرد ها اضافه کنید با هم مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند آب را با این مواد مخلوط کرده و هم بزنید تا یکدست شوند ، تابه را بر روی اجاق گاز قرار دهید مقداری روغن اضافه کنید گل کلم ها را درون خمیر بغلتانید سپس درون تابه ریخته و تفت دهید ، زمانی که رنگ گل کلم طلایی شد از درون تابه خارج نمایید . گل کلم روغن را در هنگام تفت دادن به خود جذب نخواهد کرد .
در مرحله بعد سس مخصوص را تهیه میکنیم برای این کار ۳ قاشق غذاخوری پیاز قرمز خرد شده را با ۳ حبه سیر درون تابه ریخته و با افزودن کمی روغن تفت میدهیم کمی که سبک شدند ، ۲ قاشق غذاخوری کچاب و ۳ قاشق سس فلفل تند و یک قاشق غذاخوری سس سویا اضافه نموده و با هم مخلوط میکنیم ، حالا گل کلم های سرخ شده را درون سس بغلتانید و درون ظرف دلخواه سرو کنید
پیاز را رنده کنید سپس گوشت را قطعه قطعه کنید تابه را بر روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید مقداری روغن اضافه کنید و پیاز ها را درون تابه ریخته و تفت دهید کمی بعد که پیاز ها سبک و شیشه ای شد اندکی زردچوبه به آن اضافه نموده و تفت دهید حالا گوشت خرد شده را بریزید و همراه با پیاز ها تفت دهید وقتی که رنگ گوشت تغییر کرد یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی مرغوب درون تابه ریخته و دوباره با هم مخلوط کرده و تفت دهید در آخر کار ۲ لیوان آب اضافه کنید درب تابه را ببندید و برای مدت زمان ۴۰ دقیقه اجازه دهید تا نیم پز شود .
لوبیا ها را ۲ ، ۳ ساعت قبل از آشپزی درون آب ریخته و بخیسانید ، سپس آن ها را بصورت جداگانه بپزید ، بعد از گذشت ۴۰ دقیقه و زمانی که گوشت نیم پز شد سبزی خورشتی که شامل سبزی های تره و جعفری و گشنیز و شنبلیله و اسفناج میشود را درون تابه ریخته و با گوشت مخلوط میکنیم حالا میتوانید لوبیا را هم به خورشت خوش طعم اضافه کنید .
در مرحله بعد ، نمک و فلفل را اضافه کنید و پس از چند جوش لیموهای عمانی را درون خورشت مجلسی بریزید برای اینکه لیمو خورشت شما را تلخ نکند قبل از اضافه نمودن با چنگال آن ها را سوراخ نموده و درون آب قرار دهید آب را نیز در چند مرحله عوض کنید ، اجازه دهید تا خورشت مجلسی با حرارت ملایم کاملا پخته و جا افتاده شود .
برای تهیه یک خورشت مجلسی شما پس از اینکه پیاز ها را به صورت نگینی و ریز خرد نمودید تابه را بر روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار داده و با افزودن مقدار کمی روغن مایع درون ماهی تابه پیاز ها را تفت دهید ، پس از گذشت چند دقیقه و هنگامی که پیاز ها سبک و شیشه ای شد زردچوبه را به پیاز داغ اضافه کنید و دوباره با هم مخلوط کرده و تفت دهید ، حالا زمان اضافه نمودن مرغ ها به پیاز داغ دورن تابه میباشد ، مواد را با هم تفت دهید و سرخ کنید تقریبا ۵ الی ۷ دقیقه تفت دهید تا رنگ مرغ ها تغییر کند .
در مرحله بعد ، مرغ ها را از درون تابه خارج کرده و رب گوجه فرنگی و رب انار را درون تابه ریخته و تفت میدهیم کمی که این مواد رنگ باز کرد آب انار را افزوده ، وقتی که شروع به جوشیدن کرد تکه های مرغ را درون تابه ریخته و درب آنرا قرار میدهیم و برای ۲ ساعت اجازه دهید تا با حرارت ملایم پخته و جا افتاده شود ، در ۵ دقیقه پایانی پخت دانه های انار تازه را به خورشت مجلسی افزوده و صبر میکنیم تا غذا آماده شود ، با برنج سرو نمایید و لذت ببرید .
همانند تهیه مایه ماکارونی سویا در ابتدای آشپزی پیاز را خرد کرده و درون تابه ریخته و با مقداری روغن آن ها را تفت دهید کمی که سبک و شیشه ای شدند گوشت را اضافه نمایید ، کمی که رنگ گوشت تغییر کرد قارچ را به مواد اضافه نمایید آب غذا که گرفته شد نمک و فلفل و زردچوبه و پودر تخم گشنیز را نیز با مواد مخلوط کنید ، در پایان تفت دادن رب گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای ها را ریخته و با دیگر مواد سرخ کنید ، هنگامی که آماده شد اجاق گاز را خاموش کرده و اجازه دهید تا مایه گوشت خنک شود .
در مرحله بعد ، برای تهیه خمیر شکر را همراه با خمیر مایه درون آب گرم ریخته و درب آن را بسته اجازه میدهیم تا که خمیر عمل بیاید ، مدت زمان لازم برای این کار ۱۰ دقیقه زمان کافی میباشد .
تخم مرغ و روغن مایع را با هم مخلوط کنید درون کاسه ریخته و با چنگال هم بزنید وقتی که آماده شد خمیر مایه را نیز اضافه نمایید ، حالا آرد را آرام آرام به مایه اضافه کنید تا هنگامی که بدست شما نچسبد ، وقتی خمیر آماده شد روی آن را با سلفون پوشانده و برای ۱/۵ الی ۲ ساعت استراحت میدهیم ، وقتی خمیر آماده شد بر روی میز کار قرار داده و با وردنه آن را پهن میکنیم ، خمیر را با قالب گرد برش زده و مایه گوشت را درون خمیر ریخته خمیر را جمع کنید و اطراف آن را بپوشانید ، مقداری روغن درون تابه ریخته و زمانی که روغن داغ شد پیراشکی های خوشمزه را درون تابه ریخته و سرخ کنید .
شما برای شروع کار درون کاسه ای مناسب پودر قند و هل را بریزید و با استفاده از یک هم زن برای مدت زمان ۷ الی ۸ دقیقه این مواد را با هم مخلوط کنید تا این که رنگ آن ها روشن شود ، پس از انجام این کار زرده تخم مرغ را به آن ها اضافه کنید و دوباره برای ۱ الی ۲ دقیقه هم بزنید تا کاملا یک دست شود ، در مرحله آخر آرد را آرام آرام اضافه کنید و با دست ورز دهید تا خمیر خوش فرم و پنبه ای داشته باشید .
در مرحله بعد ، فر را از قبل پیش گرم کنید ، سپس از مایه خمیر بصورت گلوله گلوله و در اندازه گردوی متوسط بردارید ، سفیده تخممرغ را نیز با چنگال هم بزنید حالا خمیر را درون سفیده تخم مرغ فرو کرده سپس درون کاسه پودر گردو یا پسته بغلتانید ، کف سینی فر کاغذ روغنی قرار داده سپس این گلوله های شیرینی خانگی را درون سینی گذاشته و درون فر با دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد و برای مدت زمان ۲۰ دقیقه قرار دهید تا کاملا بپزد ، حالا شیرینی شما آماده برای سرو شده و میتوانید در پایان کار خود بر روی شیرینی ها پودر قند بپاشید .