ترشی هفته بیجار تبریزی یکی از ترشی های خوشمزه و محلی می باشد که طرفداران زیادی دارد. یکی از سبزی هایی که در این ترشی استفاده میکنند سبزی محلی به نام کروز میباشد که به خاطر طعم و بوی آن تبریزی ها درون انواع ترشی و خیارشور از این سبزی بهره میبرند.برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه ترشی هفته بیجار تبریزی در ادامه با سایت آموزشی های پاتوق همراه باشید.
مواد لازم | |
گل کلم | یک عدد بزرگ |
کرفس | یک بوته |
لوبیا سبزو هویج و خیار | هر کدام نیم کیلو |
سیر | یک بوته |
فلفل قلمی تند | چند دانه |
سیب | ۲ عدد |
کروز | ۱ بوته |
سرکه | ۱ شیشه |
نمک | ۴،۵ قاشق غذاخوری |
برای شروع به سراغ کرفس رفته و برگ های آن را جدا کنید، سبزی کروز را هم پاک کرده و همراه با برگهای کرفس درون قابلمه بریزید، اکنون باید نیم لیتر آب داخل قابلمه اضافه کنید و سپس یک قاشق غذاخوری نمک بریزید.
قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید تا با در باز سبزی ها بپزند و عطر و طعم سبزی به آب پس داده شود، اضافه کردن نمک در اولین مرحله برای این است که سبزی به آب رنگ پس ندهد.
زمانی که سبزی ها کاملا پخت آن را درون آبکش ریخته و آب را از سبزی جدا می کنیم سبزی را دور ریخته و آن را کنار قرار میدهیم تا خنک شود. بعد از خنک شدن آب سبزی آن را با سرکه مخلوط کنید.
ساقه های کرفس را خرد کنید، اگر میخواهید ترشی خیلی زود آماده شود می توانید ساقه های کرفس را به صورت نیم پز آماده کنید سپس به ترشی اضافه نمایید. لوبیا سبز را هم خرد کنید و بصورت نیم پز آماده نمایید.
مواد را هنگامی که میخواهید نیم پز کنید درب قابلمه را نگذارید تا رنگ طبیعی مواد در هنگام پخت حفظ شود. هویج را هم بصورت ساده یا طرح دار برش بزنید. گل کلم را هم خرد کنید، گل ها درشت خرد شوند.
سیب را خرد کرده و پوست آن را بگیرید، سیر را هم به صورت ورقه ای آماده کنید. مواد را با هم مخلوط کرده سپس خیارها را هم به صورت درسته اضافه کنید. درون ظرف های مناسب ریخته و سپس با سرکه آن را پر کنید، صبر کنید تا ترشی جا افتاده شود.
منبع: ترشی_کلم
سس تند و خوشمزه مخصوص سمبوسه و فلافل | |
پودر انبه | یک و نیم قاشق غذاخوری |
سرکه قرمز | نصف فنجان |
رب گوجه | ۳ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل قرمز | به مقدار لازم |
آب | ۱ فنجان پر |
همیشه باید این را به خاطر داشته باشید که آشپزی را با عشق انجام دهید و با لب خندان آشپزی کنید آشپزی با عشق طعم غذای شما را دلنشین و جذاب خواهد کرد مطمئن باشید. برای تهیه این سس جنوبی آماده شوید.
ابتدا ماهی تابه را روی حرارت ملایم رو به پایین قرار دهید پس از اینکه ماهیتابه داغ شد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید، رب را تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. حالا نوبت به اضافه کردن پودر انبه می رسد.
نمک و فلفل قرمز را به سس اضافه کنید. مواد را کمی مخلوط کرده و تفت دهید تا یکدست شوند، بعد از انجام این مراحل آب را اضافه کنید. برای ۱۵ الی ۲۰ دقیقه سس را با حرارت کم بپزید تا به غلظت مناسب برسد.
حالا زمان آن رسیده که سرکه را اضافه نمایید، بعد از اضافه کردن سرکه سس را هم بزنید و بعد از گذشت ۲ دقیقه اجاق گاز را خاموش کنید. حالا یک سس مخصوص بندری برای سرو فلافل و سمبوسه آماده شده است. نوش جان.
بخاری
مواد لازم برای تهیه لواشک | |
انار ترش و قرمز | ۴ کیلو |
سیب | ۴ الی ۵ عدد |
رب آلوچه | ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری |
انارها را از پوست جدا کرده و آنها را دونه کنید، سپس درون قابلمه بریزید چند عدد سیب رو هم پوست گرفته و به دانه های انار اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت اجاق گاز قرار دهید.
چون آب انار بسیار رقیق می باشد و همین امر باعث می شود تا لواشک دیر آماده شود برای جلوگیری از این کار سیب را اضافه میکنیم تا لواشک ما لعابدار و غلیظ شود و همین که طعم لواشک دلنشین تر باشد.
۲ الی ۳ قاشق غذاخوری رب آلوچه هم به آب انار اضافه کنید، صبر کنید تا با حرارت متوسط آب انار کمی بپزد و نرم شود. حالا با میکسر یا گوشت کوب برقی آب انار را مخلوط کنید تا مواد کاملا له شوند.
هنگامی که به غلظت مناسب رسید قابلمه را از روی حرارت بردارید. کف سینی های خود را با سلفون بپوشانید و آب انار را درون سینی بریزید. سینی ها را زیر نور آفتاب قرار دهید تا لواشک خشک شود.
اگر احساس میکنید آفتاب ضعیف است میتوانید سینی ها را روی بخاری قرار دهید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا برای ۲۴ ساعت سینی روی بخاری بماند، بعد از آن برای یک روز هم سینی را در محیط آشپزخانه قرار دهید تا آماده شود.
سالاد لبو و ذرت یک سالاد مجلسی و خوش رنگ با طعم بسیار متفاوت و عالی مخصوص فصل پاییز.برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه سالاد لبو و ذرت در ادامه با سایت آموزشی های پاتوق همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه سالاد | |
لبو پخته و خلالی شده | ۲ عدد متوسط |
پیاز قرمز خلالی | ۱/۲ لیوان |
ریحان بنفش و سبز یا جعفری خرد شده | ۱/۲ لیوان |
کنسرو ذرت | ۱/۲ لیوان |
مواد سس | |
لیمو تازه | ۲ عدد |
روغن زیتون | ۳ تا ۴ ق غ |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
ابتدا لبو را درون قابلمه ریخته و مقداری آب اضافه کنید و روی حرارت متوسط اجاق گاز قرار دهید تا به صورت آب پز آماده شود، بعد از اینکه لبوها خنک شدند آنها را به صورت خلالی خرد کنید.
پیازها را هم خلالی خرد کنید، ریحان را خرد کنید. کنسرو ذرت را درون آبکش ریخته تا آب اضافی آن خارج شود. سینی سرو خود را آماده کنید و از مواد به صورت لایه لایه درون سینی بریزید.
حالا نوبت آماده کردن سس سالاد میباشد، نمک و فلفل سیاه را به روغن زیتون اضافه کنید و مخلوط نمایید سپس لیمو های تازه را برش زده و آب آن را روی روغن زیتون بچکانید، اکنون سالاد و سس شما آماده برای سرو می باشد.نوش جان.
منبع:saba.chef