برای شروع پیاز ها را بصورت خلالی یا نگینی خرد کرده سپس تابه را بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید مقداری روغن کنجد اضافه کنید زمانی که روغن داغ شد پیاز ها را اضافه نموده و تفت دهید کمی بعد سیر رنده شده را هم ریخته و با هم تفت دهید تا پیاز های سبک و شیشه ای شوند حالا نوبت اضافه نموده کره میباشد ، مواد را برای مدت زمان ۱۰ دقیقه تفت دهید .
در مرحله بعدی ، آرد را اضافه کرده و برای چند دقیقه با سایر مواد درون تابه تفت دهید ، هنگامی که بوی خامی آرد از بین رفت آب مرغ را بریزید و اجازه دهید تا به نقطه جوش برسد وقتی که احساس کردید سوپ خوشمزه شما جا افتاده و پخته شده است و قبل از سرو کردن شیر و یا خامه را ( میتوانید این دو را با هم مخلوط کرده و اضافه کنید ) به سوپ اضافه نمایید . حالا سوپ مجلسی و خوشمزه شما آماده برای سرو شده است .
گوشت را پس از خرد نمودن بخوبی شسته و همراه با پیاز های سرخ شده درون تابه ریخته و تفت میدهیم ، پس از انجام این کارها لپه را اضافه میکنیم و برای مدت زمان ۳ دقیقه با مواد حرارت میدهیم سپس رب گوجه فرنگی و نمک و فلفل و دارچین و زردچوبه را ریخته مواد را به آرامی هم زده و تفت میدهیم ، حالا زمان اضافه نمودن آب میباشد حرارت را کم کنید و اجازه دهید مواد با حرارت ملایم بپزد .
در مرحله بعدی ، به را بصورت جداگانه تفت دهید سپس آنرا به مواد دیگر اضافه نمایید ، بعد از گذشت مدت زمان ۳۰ دقیقه آلو هایی را که از قبل خیسانده بودید را اضافه کنید ، وقتی که این مواد بخوبی پخته شد و در یک ربع پایانی پخت شکر و آبلیمو را درون خورشت محلی ریخته تا چاشنی شما طعم خورشت را ملس کند ، اکنون خوراک شما اماده برای سرو شده است .
برای شروع پیاز را رنده و یا اینکه بصورت نگینی خرد نمایید سپس تابه را روی اجاق قرار داده و با شعله کم همراه با مقداری روغن پیاز ها را تفت دهید زمانی که پیاز ها سبک و شیشه ای شدند زردچوبه را درون تابه ریخته و این دو را با هم تفت میدهیم تا کاملا بخورد هم بروند و یکدست شوند . حالا زمان اضافه کردن گوشت به پیازهای درون تابه فرا رسیده است و تا زمانی که گوشت خورشتی تغییر رنگ دهد مواد را با هم تفت میدهیم ۲ الی ۳ لیوان آب جوش آماده کرده و زمانی که گوشت سرخ شد آب را اضافه کرده و اجازه میدهیم تا گوشت خورشتی کاملا پخته شود .
در مرحله بعدی ، هویج ها را شسته و پوست آنرا جدا میکنیم حالا هویج ها را بصورت منظم و یدکست بصورت خلالی برش زده و آماده برای طبخ میکنیم ، هر چه برش های شما مرتب تر باشد خورشت خوشزه شما ظاهر بهتری خواهد داشت . حالا خلال ها را بصورت جداگانه درون تابه تفت میدهیم ، اگر شما این کار را با حوصله انجام دهید و زمان بیشتری را برای سرخ کردن هویج ها قرار دهید خورشت شکیل تری خواهید داشت .
زمانی که گوشت پخته شد هویج را همراه با آلو خورشتی به مواد اضافه کرده و پس از آن نمک و فلفل سیاه را ریخته و کمی هم میزنیم تا مواد بخوبی با هم مخلوط شوند حرارت را کم کرده و اجازه میدهیم تا غذا به آرامی پخته و جا افتاده شود ، شما در ۳۰ الی ۲۰ دقیقه پایانی پخت مقداری آبلیمو و زعفران دم کرده به خورشت مجلسی اضافه نمایید . اکنون خورشت شما آماده برای سرو شده است .
پیاز را پوست گرفته و بعد از آن بصورت خلالی خرد نمایید ، سپس ساق مرغ را همراه با پیاز های خرد شده و کمی نمک تفت دهید مقداری نمک و فلفل سیاه و ادویه کاری و زردچوبه اضافه نمایید سپس ۳ لیوان آب اضافه کنید و برای ۲۰ الی ۳۰ دقیقه درب ظرف را گذاشته و اجازه دهید تا مرغ شما نیم پز شود ، اجاق را خاموش کنید و اجازه دهید تا خنک شود .
درون یک کاسه تخم مرغ ها را شکسته و هم بزنید ، درون ظرف جداگانه ای آرد سفید را ریخته و در ظرف دیگری پودر سوخاری را با پودر سیر و پودر پیاز و فلفل سیاه و پاپریکا و نمک مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند ، حالا ساق مرغ را درون آرد سفید و تخم مرغ و پودر سوخاری بغلتانید ، تابه را روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید و روغن را اضافه کنید زمانی که روغن داغ شد مرغ ها را درون تابه ریخته و سرخ کنید .
شما برای تهیه این خوراک مقوی و خوشمزه در ابتدا باید پیاز را بصورت خلالی خرد کرده و پس از انجام این کار یک عدد تابه را بر روی اجاق گاز قرار داده و با مقدار اندکی روغن پیاز های خرد شده را تفت دهید ، زمانی که پیاز های شما سبک و شیشه ای شدند جگر را ریز ریز و در اندازه های شبیه به هم خرد کنید و بر روی پیاز ها ریخته همراه با هم تفت دهید .
در مرحله بعد ، فلفل دلمه ای و گوجه های رنده شده را اضافه نموده اگر احساس نمودید گوجه شما رنگ خوبی ندارد یک قاشق رب گوجه فرنگی بریزید و هم بزنید حالا نمک و فلفل سیاه را ریخته و پس از انجام این کار پودر سیر و فلفل چیلی را اضافه کنید اکنون میتوانید درب تابه را ببندید و اجازه دهید تا غذا مغز پخت شود و آب درون تابه کشیده شود و یک سس غلیظ داشته باشید ، در پایان مقداری آبلیمو بر روی جگرها ریخته ، و غذای خوشمزه خود را همراه با پیاز و سماق و سبزی جعفری سرو نمایید .
پس از پاک کردن ماهی آنرا بخوبی همراه با آب سرد بشویید یک ظرف لبه دار اندازه ماهی آماده کنید درون ظرف یک عدد پیاز را بصورت خلالی درشت خرد نمایید مقدار آب لیمو اضافه کنید ماهی را درون ظرف گذاشته و از موادی همچون نمک و فلفل و آویشن و تخم گشنیز و زردچوبه بعنوان ادویه برای طعم دار کردن ماهی استفاده کنید ماهی را بخوبی با این مواد مخلوط کنید تا حسابی مزه دار شود ، حالا ظرف را برای مدت زمان ۱ ساعت کنار قرار دهید تا ادویه بخورد ماهی برود .
در مرحله بعد موادی را که قرار است داخل شکم ماهی قرار دهید را آماده نمایید ، پیاز و سیر را بصورت نگینی خرد نمایید درون تابه ریخته و با اندکی روغن تفت دهید کمی که سبک شدند رب انار و رب گوجه و بعد از آن رب نارنج و رب ازگیل را اضافه کرده و با هم تفت داده و مخلوط کنید ، بعد از گذشت چند لحظه سبزی های معطر را بریزید و کمی تفت دهید در پایان گردوهای خرد شده و آلوچه و ناردون و زرشک را بریزید کمی که مواد با هم سرخ شدند اجاق را خاموش نموده و اجازه دهید تا سس خنک شود .
در مرحله بعدی ، کف ظرفی را که قرار است درون فر قرار دهید را چرب کرده سپس ۲ عدد پیاز را بصورت حلقه حلقه بریده و کف ظرف قرار دهید ، حالا ماهی را اماده کنید و درون آنرا با سس مخصوصی که تهیه نموده اید پر کنید ، پس از انجام این کار شکم ماهی را با نخ و سوزن استریل شده و تمیز ببندید . ماهی را بر روی پیاز های درون ظرف چیده بصورتی که با کف ظرف تماس نداشته باشد
میتوانید از سسی که برای طعم دار کردن ماهی آماده کرده بودید نیز درون ظرف بریزید ، حالا یک استکان آب هم اضافه نموده و روی ظرف را با یک فویل بپوشانید حالا ظرف را برای مدت زمان ۴۵ دقیقه درون فر و با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار دهید ، بعد از گذشت این مدت زمان فویل را برداشته و برای ۱۵ دقیقه دیگر درون فر قرار داده تا کاملا پخته شود . حالا میتوانید ماهی را برای ۱۰ دقیقه گریل کنید تا طلایی رنگ شود . اکنون ماهی شکم پر خوشمزه شما آماده برای سرو شده است .
در شروع کار خمیر مایه را همراه با شکر و آب ولرمی که دارید مخلوط کنید سپس تمام مواد را با هم ترکیب کرده و خمیر را اماده نمایید آرد را الک نموده و کم کم به خمیر اضافه نمایید و با دست آنرا ورز دهید تا خمیر یکدست و سفتی داشته باشید ، خمیر شما باید از خمیر پیراشکی سفت تر باشد . روی خمیر را سلفون کشیده و برای مدت زمان ۲ ساعت در یک جای نسبتا گرم اسراحت دهید تا ور بیاید .
هنگامی که خمیر مورد نظر شما اماده شد بر روی میز کارتان مقداری آرد بپاشید و خمیر را با وردنه بر روی میز کار پهن نمایید قطر خمیر شما تقریبا ۱ سانتیمتر باشد سپس به کمک یک قالب گرد خمیر را برش بزنید و با چنگال چند عدد سوراخ بر روی برش های خمیر ایجاد کنید ، فر را با دمای ۱۷۰ درجه پیش گرم کنید و پس از آن خمیر را برای مدت زمان ۳ دقیقه درون فر قرار دهید تا نیم پز شود .
در مرحله بعد و زمانی که خمیر را از درون فر خارج نمودید مقداری سس کچاپ و پنیر پیتزا بر روی خمیر ریخته بر روی آنها مقداری مواد پیتزا و دوباره پنیر پیتزا بریزید ، درجه حرارت فر را بر روی ۱۷۵ درجه قرار داده و مواد را برای مدت زمان ۱۵ دقیقه درون فر قرار میدهیم تا کاملا پخته شود . این خوراک همانند رولت مرغ یک پیش غذای شیک و مجلسی میباشد .