نخود و لوبیا را برای یک شب در آب بخیسانید ، عدس را هم بصورت جداگانه بخیسانید ، این کار برای گرفتن نفخ حبوبات میباشد همچنین در هنگام برای پخت حبوبات زمان کمتری مصرف میکند در طول شب تا صبح برای ۲ الی ۳ مرحله اب حبوبات را عوض کنید . در مرحله بعدی نخود و لوبیا را با هم بپزید . در ظرفی دیگر بلغور را همراه با عدس و سبزی آشی ریخته،
پیاز خرد شده را با مقداری زردچوبه برای خوشرنگ شدن اضافه کنید، در آخر نمک و فلفل سیاه را ریخته درب قابلمه را بسته و حرارت را کمی زیاد کنید تا غذا جوش بیاید، بعد از آن حرارت را کم کنید تا جا افتاده و لعاب دار شود، شما میتوانید از آب قلم یا عصاره گوشت نیز استفاده کنید .
در مرحله بعد نخود و لوبیایی را که بصورت جداگانه پخته اید را به آش خود اضافه نمایید، مواد درون قابلمه را تا زمانی که آش آماده شود در چند نوبت هم بزنید تا ته نگیرد ، با پیاز و نعنا داغ آش تان را تزئین کنید حالا آش بلغور شما آماده سرو میباشد.