طرز تهیه لوبیا پلو با سویا یک غذای خوشمزه ایرانی، سویا یکی از پروتئین های ارزان قیمت اما کامل و مقوی می باشد، به راحتی میتوانید آن را جایگزین گوشت یا مرغ کنید. همچنین پخت انواع غذا با سویا خیلی زمان کمتری میبرد.برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه لوبیا پلو با سویا در ادامه با سایت آموزشی های پاتوق همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو | |
پیاز | ۱ عدد |
برنج | ۲ پیمانه |
لوبیا سبز | ۱ پیمانه |
گوجه فرنگی | ۳ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ ق غذا خوری |
نمک ، فلفل سیاه ، زردچوبه | به اندازه دلخواه |
پودر دارچین ۱/۲ ق چایخوری | به اندازه دلخواه |
زیره و ادویه پلویی ۱/۲ ق چایخوری | به اندازه دلخواه |
سویا | ۱ پیمانه |
زعفران | به اندازه دلخواه |
پس از شستن لوبیا آنها را خرد کنید، درون قابلمه بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید، برای ۵ دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید تا بجوشد. بلافاصله آنها را درون آب سرد بریزید و آب کشی نمایید.
ماهیتابه را روی اجاق بگذارید، کمی روغن اضافه کنید. پس از داغ شدن روغن گوجه فرنگی را بصورت پوره آماده کنید و درون ماهیتابه بریزید. گوجه را تفت دهید سپس لوبیا سبز را اضافه کنید.
لوبیا و گوجه را با هم مخلوط کرده و نفت دهید تا خوشرنگ شوند. سویا را با آب گرم بشویید و آن را برای ۳۰ دقیقه بخیسانید تا نرم شود، سپس آبکشی کنید. سویا را با دست فشار دهید تا آب اضافه آن را بگیرید.
درون یک ماهیتابه جداگانه پیاز را خرد کرده و با مقداری روغن تفت دهید، سپس زردچوبه را به آن اضافه کنید. پس از این که پیازها سبک شدن سویا را درون ماهیتابه بریزید و تفت دهید تا بوی خامی سویا از بین برود.
حالا رب را اضافه کنید و بعد از آن نوبت به اضافه کردن ادویه ها و مقداری نمک می رسد. مایه را تفت دهید تا بوی خامی رب هم گرفته شود. حالا به این مواد باید سویای تفت داده شده با پوره گوجه و زعفران را اضافه کنید.
مواد را به خوبی تفت دهید تا عطر ادویه ها بلند شود و با هم یکدست شوند. بعد از پخت برنج را آبکش کنید، کف قابلمه ته دیگ مورد نظر خود را قرار دهید. حالا برنج را با مواد سویا به صورت لایه لایه درون قابلمه بریزید.
در پایان زعفران را همراه با کره روی لایه آخر بریزید. نصف لیوان آب بر روی برنج ریخته و قابلمه را روی حرارت ملایم برای مدت زمان ۳۰ دقیقه قرار دهید تا پلو خوشمزه شما دم بکشد و آماده برای مصرف شود.
منبع: آشپزی با میترا
طرز تهیه کیک خیس زعفرانی خانگی خوشمزه درون فر. یک کیک زیبا با طعم بهشتی مناسب برای تغذیه کودکان و عصرانه. برای پخت این کیک رژیمی نیازی به استفاده از شیر ندارید.برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کیک خیس زعفرانی در ادامه با سایت آموزشی های پاتوق همراه باشید.
مواد لازم برای پخت کیک | |
تخم مرغ | ۴ عدد |
شکر | ۳/۴ پیمانه |
ارد | دو پیمانه |
ماست پر چرب | ۳/۴ پیمانه |
روغن | نصف پیمانه |
بکینگ پودر | ۲ ق چ |
زعفران دم کرده | ۲ ق غ |
هل و وانیل | کمی |
مواد لازم شربت | |
اب | ۱/۵ پیمانه |
شکر | ۱/۵ پیمانه |
گلاب | ۱/۳ پیمانه |
زعفران دم کرده | ۲ ق چ |
ابلیمو | یک قطره |
برای پخت این کیک خانگی بسیار خوشمزه ابتدا درون کاسه تخم مرغ را شکسته سپس به آن شکر و وانیل را اضافه کنید این مواد را حالا با همزن مخلوط کنید تا رنگ آن کرمی شود، هم زدن را تا زمانی که پف کند و کشدار شود ادامه دهید.
حالا به مواد روغن را اضافه کنید و در حد یکدست شدن مخلوط کنید. در مرحله بعد پودر هل و زعفران را اضافه کند بعد از انجام این کار ماست را ریخته و مواد را مخلوط کنید. آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط کنید.
آرد را برای سه مرحله الک کنید سپس آن را در چند نوبت به مایه کیک اضافه نمایید. با استفاده از لیسک به صورت دورانی مایه را هم بزنید تا کیک کاملا با مواد مخلوط و یکدست شود. قالب را آماده کنید.
قالب شما باید ارتفاع زیادی نداشته باشد بعد از اینکه قالب را چرب کردید مایه کیک را درون قالب بریزید. فر را از قبل پیش گرم کنید، دمای آن را روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد تنظیم کرده و قالب را درون فر قرار دهید.
این کیک را هم درون ظروف پیرکس که قابلیت قرار گرفتن درون فر را دارند میتوانید بپزید. اکنون شربت زعفرانی کیک را آماده کنید درون قابلمه کوچک آب و شکر را بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید.
پس از اینکه شکر کاملا حل شد و آب شروع به جوشیدن کرد گلاب و زعفران را اضافه کنید و برای ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا با حرارت ملایم بجوشد. حالا یک قطره آبلیمو اضافه کنید و اجاق گاز را خاموش کنید تا شربت به دمای محیط برسد.
وقتی که کیک ساده طلایی شد آن را از فر خارج کنید، هنگامی که گرم است شربت خنک شده را به آن اضافه کنید. اجازه دهید تا کیک برای دو ساعت درون قالب باقی بماند، سپس آن را از قالب جدا کنید.
می توانید با کرم پنیری کیک را مانند تصویر تزیین کنید و از خوردن آن لذت ببرید. برای این کار مقداری پنیر ماسکارپونه را با خامه قنادی هم بزنید تا فرم بگیرد سپس با ماسوره d2 به صورت شکوفه کیک را تزیین کنید.
منبع : کیک نقرهای
مواد لازم برای تهیه خیارشور | |
خیار قلمی | ۲ کیلو |
ترخون | ۱ کیلو |
سیر | ۴ الی ۵ حبه بزرگ |
سنگ نمک خردشده | به میزان لازم |
ابتدا باید خیار ها را بشویید سپس آنها را بر روی یک پارچه تمیز و خشک پهن کنید تا کاملا خشک شوند. شما با این کار از کپک زدن خیارشورها پس از آماده شدن جلوگیری خواهید کرد. اگر سبزی تازه ندارید می توانید از مرزه و ترخون خشک هم استفاده کنید.
به ازای یک لیوان سنگ نمک شما باید ۱۵ لیوان آب اضافه کنید و صبر کنید تا بجوشد. هنگامی که سنگ نمک کاملاً درون آب حل شد ظرف خود را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا کاملا خنک و هم دمای محیط شود.
خیار های خشک شده را همراه با سبزی معطر و سیر درون بطری های خشک و تمیز بریزید سپس آب نمک جوشیده ای را که آماده کرده بودید اضافه کنید بطری های خود را در جایی خنک قرار دهید تا شور خوشمزه جا افتاده شود.
منبع : صبا خاتون
طرز تهیه ژله یک نفره مجلسی و خوشمزه با میوههای خوشرنگ فصل، برای تهیه این شات های مجلسی می توانید از انواع ژله و میوه با طعم های مختلف استفاده کنید. با هر بسته ژله می توانید ۷ شات را پر کنید.برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه ژله تک نفره در ادامه با سایت آموزشی های پاتوق همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه ژله | |
ژله | یک بسته |
شات | تک نفره |
میوه خرد شده | به مقدار لازم |
بیسکویت | واسه تزیین |
برای شروع بسیج ژله را آماده کنید و آن را با دو لیوان آب جوش به صورت بن ماری مخلوط نمایید صبر کنید تا پودر ژله کاملا حل شود و بعد از آن به دمای محیط برسد. میوه دلخواه خود را به صورت نگینی خورد کنید.
در اینجا ما از پرتقال محلی و شیرین استفاده کرده ایم. یک سوم از شات های خود را با برشهای میوه مورد نظر پر کنید. ژله را حالا اضافه کنید تا جایی که روی میوه را بگیرد. صبر کنید تا لایه اولی خود را بگیرد.
برای مرحله بعد از یک ژله رنگی دیگر استفاده کنید یا رنگ خوراکی را به همین ژله در حال استفاده اضافه نمایید. دوباره شات ها را پر کنید و ظرف ها را درون یخچال قرار دهید تا ژله آماده برای مصرف شود.
بیسکوییت های خود را بصورت پودر آماده کنید و بعد از اینکه ژله ها بست با یک بشقاب کوچک درب شات ها را بصورت هلالی تزیین کنید. با افزودن شکلات و میوه های نوبرانه ژله را آماده برای پذیرایی کنید.
منبع : آشپزی با اسما
طرز تهیه آش لوبیا قرمز بروجرد یا حلیم قرمز اصیل و خوشمزه، این آش با بلغور گندم آماده میشود و یک خوراک مناسب برای فصل سرد میباشد. میتوانید آن را با گوشت و بدون گوشت هم بپزید. با آبلیمو و فلفل و نان تازه نوش جان کنید.برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش لوبیا قرمز بروجرد در ادامه با سایت آموزشی های پاتوق همراه باشید.
مواد مورد نیاز برای تهیه آش | |
لوبیا قرمز | ۱ پیمانه |
بلغور گندم | نصف پیمانه |
آب قلم یا آب گوشت | ۱ لیتر |
گوشت قرمز | ۲۰۰ گرم |
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
برگ بو و چوب دارچین | به مقدار لازم |
پیاز | ۲ عدد |
کره | به مقدار لازم |
برای تهیه این آش محلی خوشمزه و اصیل ایرانی ابتدا باید لوبیا قرمز را از شب قبل خیس کنید و در طول این مدت چندبار هم آب لوبیا را عوض کنید. ۲ ساعت قبل از آشپزی بلغور گندم را هم بخیسانید.
گوشت را آماده کنید همراه با پیاز و چوب دارچین و برگ بو و مقداری زردچوبه و فلفل سیاه درون قابلمه بریزید و به آن کمی آب اضافه کنید صبر کنید تا برای دو ساعت بپزد. بعد از دوساعت مقداری نمک به آن اضافه کنید.
اجازه دهید تا برای یک ساعت دیگر گوشت بپزد. به صورت جداگانه لوبیا و بلغور را بپزید، به حبوبات کمی نمک اضافه کنید و اجازه دهید تا لعاب بندازد. بعد از اینکه گوشت پخته شد آن را به صورت ریش ریش آماده کنید.
آب گوشت را همراه با گوشتی که ریش ریش کردهاید به حبوبات اضافه کنید.
مواد را مخلوط کنید و به وسیله گوشت کوب برقی آن را بهصورت پوره میکس
کنید. در پایان کره را به آش اضافه کنید و بعد از ۱۵ دقیقه اجاق را خاموش کنید.
منبع : tala food
طرز تهیه سس گوجه فرنگی با گوجه تازه ۱۰ چاق خانگی بسیار خوش طعم و دلپذیر را به راحتی تهیه کنید و طعم غذاهای خود را با این چاشنی ساده و خوشمزه، دلچسب تر از قبل نمایید.برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه سس گوجه فرنگی با گوجه تازه در ادامه با سایت آموزشی های پاتوق همراه باشید.
مواد لازم | |
گوجه فرنگی | ۲ کیلو |
پیاز | ۲ عدد (ترجیحا پیاز قرمز ) |
سیر | ۲ حبه |
شکر | ۳ قاشق غذاخوری |
سرکه سیب یا انگور | نصف لیوان |
نمک ، فلفل سیاه و فلفل قرمز،آویشن ،پودر سیر | مقداری |
نشاسته ذرت | ۱ قاشق غذاخوری |
گلوکز | ۱ قاشق مرباخوری |
پس از شستن گوجه ها آنها را درون آبکش بریزید تا آب اضافی گرفته شود. حالا از وسط آنها را به دوقسمت مساوی تقسیم کنید، تکههای گوجه را رنده کنید. پیاز قرمز ها را پوست گرفته و آنها را رنده ریز نمایید.
قابلمه متوسط را روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید سپس ۵ الی ۶ قاشق غذاخوری روغن مایع اضافه کنید و صبر کنید تا داغ شود. پیاز رنده شده را درون قابلمه ریخته و آن را تفت دهید تا زمانی که سبک و طلایی رنگ شود.
اکنون زمان آن رسیده که گوجه های رنده شده را اضافه کنید و با پیاز ها مخلوط کرده و تفت دهید. حبههای سیر را هم رنده کنید و به گوجه ها اضافه نمایید. صبر کنید تا با حرارت ملایم آب سس کشیده شود و به غلظت مناسب برسد.
سس را درون یک صافی بریزید تا دانه ها و تفاله های سس را جدا نمایید. مواد را دوباره روی حرارت قرار دهید. اکنون زمان آن رسیده که سرکه و شکر را همراه با ادویه ها که شامل نمک و فلفل سیاه و فلفل قرمز می شود اضافه نمایید.
سس را هم بزنید سپس آویشن و پودر سیر را هم اضافه کنید. اجازه دهید تا مواد بجوشد و سس شما جا افتاده و غلیظ شود. در پایان یک قاشق غذاخوری نشاسته را بر روی سس الک کنید و آن را هم بزنید تا گلوله گلوله نشود.
بعد از اضافه کردن نشاسته صبر کنید تا برای ۵ دقیقه دیگر روی حرارت باقی بماند تا خامی نشاسته گرفته شود. حالا گلوکز را اضافه کنید و سس را از روی حرارت بردارید. اکنون باید سس را مرتب هم بزنید.
هم زدن را تا جایی ادامه دهید که گلوکز داخل قفس باز شود. بعد از اینکه سس از حرارت افتاد غلظتش بیشتر خواهد شد. بعد از اینکه کاملا سرد شد آن را درون ظرف های مخصوص ریخته و به فریزر منتقل کنید.
منبع: زرین بانو
فوت و فن مربای به با خواص بیشمارش، این مربا مخصوص فصل پاییز و زمستان میباشد. مصرف به برای تقویت قلب و تقویت بینایی توصیه میشود. برای زیبایی جنین داخل رحم و همچنین رشد کودک به مصرف کنید.برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله فوت و فن مربای به در ادامه با سایت آموزشی های پاتوق همراه باشید.
مواد لازم برای مربای به | |
میوه به | یک کیلو |
شکر | یک کیلو |
آب | ۹۰۰میلی لیتر |
پودر هل | مقداری |
آب لیمو | مقداری |
پس از اینکه میوه را شستید آن را با پوست خرد کنید ابعاد خرد کردن شما کاملا سلیقه ای میباشد. آب را درون قابلمه بریزید و نصف شکر را به آن اضافه کنید ظرف را روی حرارت متوسط اجاق گاز قرار دهید.
صبر کنید تا شکر کاملا درون آب حل شود و شروع به جوشیدن کند، اکنون زمان آن رسیده که به را به آب اضافه کنید. در قابلمه را ببندید و حرارت شعله را کم کنید. در در طول زمان پخت الباقی شکر را کم کم اضافه کنید.
اجازه دهید تا برای ۶۰ الی ۷۵ دقیقه با حرارت بسیار پایین و در بسته قابلمه مربا بپزد. هنگامی که شهد مربا رقیق شد آبلیمو و هل را به آن اضافه کنید و ۳۰ دقیقه دیگر اجازه دهید تا مربا با حرارت پایین بپزد.
صبر کنید تا شهد غلیظ شود و رنگ مربا بهتر و خوشرنگ تر شود. اجاق گاز را خاموش کنید. با دم کنی در قابلمه را ببندید و برای ۲۴ ساعت به آن استراحت دهید تا خنک شود. مربا را درون شیشه بریزید و درون یخچال قرار دهید.
برای اینکه به در هنگام پخت نرم نشود شکر را در ابتدای آشپزی روی به بپاشید بعد آب را اضافه کنید. با حرارت کم بپزید و در هنگام پخت درب قابلمه را ببندید. برای رنگ بهتر از قابلمه مسی سفید رنگ استفاده نمایید.
برای اینکه رنگ مربا قرمز شود باید آن را دم بگذارید. نباید زمانی که داغ است آن را درون شیشه بریزید. باید برای یک شب تا صبح مربا در دمای محیط خنک شود. اگر احساس کردید مربا رقیق است آن را دوباره چند جوش بدهید.
منبع : آشپزباشی