طرز تهیه پروتئین بار با جو پرک خانگی، یکی از بهترین میان وعده های فوق العاده خوشمزه و پر انرژی. پروتئین بار ها سرشار از پروتئین و ویتامین های مورد نیاز بدن مخصوصاً برای ورزشکاران می باشد. استفاده از این مکمل دلچسب برای چند ساعت میتواند شما را سیر نگه دارد.برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه پروتئین بار در ادامه با سایت آموزشی های پاتوق همراه باشید.
مواد لازم | |
شیره انگور (یا شیره توت یا خرما) | ۱٫۲ پیمانه |
ارده کنجد | ۱٫۲ پیمانه |
جودوسر پرک ریز | ۱ پیمانه |
پودر پروتئین یا آرد بادام یا نارگیل یا پودر لوبیا | ۲ اسکوپ |
شیر گیاهی | ۱٫۲ پیمانه |
وانیل | کمی |
مغزیجات دلخواه | مجموعا نصف پیمانه |
شکلات تلخ | کمی |
مغزیجات | مغز تخمه آفتابگردان.بادام زمینی.بادام درختی.پسته.مویز |
برای تهیه این بمب انرژی شما نباید از عسل استفاده کنید به خاطر اینکه قرار است آن را درون فر قرار دهید همین امر باعث میشود تا حرارت خاصیت عسل را از بین ببرد. ارده و شیره را با هم مخلوط کنید.
شما نباید از شیر لبنی استفاده کنید. باید از شیر گیاهی مانند شیر بادام یا سویا یا نارگیل برای تهیه پروتئین بار استفاده شود. حالا نوبت اضافه کردن پودر پروتئین می باشد، در بالا ذکر شده جایگزین آن چه موادی هستند.
برای اینکه بمب انرژی انسجام بیشتری داشته باشد سعی کنید از جو دوسر پرک ریز استفاده کنید. زمانی که کاملاً مواد را مخلوط کردید و یک دست شدند داخل قالب لوف کاغذ روغنی قرار دهید و آن را با ارده چرب کنید.
مواد را درون قالب ریخته و آن را تخت کنید. فر را باید از قبل پیش گرم کنید. قبل از اینکه آن را درون فر قرار دهید برش بزنید. برای ۱۵ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد درون فر بگذارید. بعد از اینکه از فر خارج شد صبر کنید تا خنک شود شکلات تلخ را به ماری کنید و آن را تزیین نمایید.
منبع: زهرا ۱۳۹۷
طرز تهیه پرورده گردو و بادمجان یا ترشی بادمجان عربی، ترشی مخصوص کشورهای اردن ، لبنان و سوریه و فلسطین میباشد. طبع آن گرم است. معمولاً در کنار غذاهای دریایی استفاده میشود.برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه پرورده گردو و بادمجان در ادامه با سایت آموزشی های پاتوق همراه باشید.
مواد لازم | |
بادمجان | چهار عدد متوسط |
گردو خرد شده | مقداری |
نمک دریا درشت | مقداری |
سس فلفل | دو قاشق غذا خوری |
سیر درشت | هشت ۸ حبه |
فلفل سبز تند | به میزان لازم |
روغن زیتون | به میزان لازم |
پس از شستن بادمجان ها، پوست آنها را بگیرید و به صورت مکعبی خرد کنید. قابلمه را آب کرده و روی حرارت اجاق گاز قرار دهید. هنگامی که شروع به جوشیدن کرد، بادمجان های خرد شده را برای ۸ الی ۱۰ دقیقه درون آبجوش قرار دهید.
بادمجان ها را درون آبکش بگذارید و با یک بشقاب بروی بادمجان ها فشار وارد کنید. با این کار آب اضافی آن ها را کاملا بگیرید، سپس یک وزنه نسبتاً سنگین بر روی بشقاب قرار دهید برای یک شبانه روز، تا کاملا آب بادمجان خارج شود.
درون یک کاسه گردوهای خرد شده را با فلفل سبز تند و پوره سیر و نمک و سس فلفل و روغن زیتون مخلوط کنید. مخلوط مواد را با بادمجان های آماده شده مخلوط کنید و درون ظرف مخصوص نگهداری ترشی بریزید.
روی ترشی دوباره روغن زیتون بریزید و درب ظرف را محکم ببندید بصورتی که هوا نکشد. ظرف را برای مدت زمان یک هفته درون یخچال قرار دهید تا ترشی شما جا افتاده و آماده برای مصرف شود.
منبع : مریم بانو خوری
طرز سرخ کردن بادمجان را اگر با نکات و فوت و فن های ظریف و مهم آشپزی انجام دهید، متوجه می شوید که برای سرخ کردن آنها به روغن زیادی نیاز ندارید و به راحتی می توانید این کار را انجام دهید.برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز سرخ کردن بادمجان در ادامه با سایت آموزشی های پاتوق همراه باشید.
بادمجان زمانی که دمای آن با روغن متفاوت باشد روغن زیادی را به خود جذب خواهد کرد. اگر توجه کرده باشید اولین باری که بادمجان را درون ماهیتابه میریزید روغن کمتری جذب میکند. اما سری های بعدی را که درون ماهیتابه میریزید میبینید که روغن را کاملاً به خود جذب می کند و شما مجبور میشوید دوباره روغن اضافه کنید. برای اینکه روغن را دوباره اضافه نکنید فقط کافیست اجازه دهید تا روغن قبلی سرد شود زیر اجاق گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا ماهیتابه روغن خنک شوند بعد از خنک شدن بادمجان ها را اضافه کنید و دوباره زیر اجاق گاز را روشن نمایید. حالا متوجه خواهید شد که بادمجان ها روغن را جذب نمی کنند.
بعد از اینکه پوست بادمجان ها را جدا کردید آنها را به سایز دلخواه برش بزنید. حالا مقداری نمک روی بادمجان ها پاشیده و آنها را با دست نمک مال کنید، برای یک الی دو ساعت به بادمجانها استراحت دهید. بعد از انجام این کار مقداری ماست را هم زده و با قاشق یا فرچه بادمجان ها را با ماست رومال کنید.
مقدار کمی روغن درون ماهیتابه ریخته و بعد از اینکه روغن داغ شد کمی زردچوبه به آن اضافه کنید حالا برشهای بادمجان را که ماست مالی کردهاید درون ماهیتابه ریخته و با حرارت خیلی پایین آنها را سرخ کنید.
سفیده تخم مرغ را درون کاسه ریخته و آن را هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شود، حالا به سفیده تخم مرغ مقداری نمک و فلفل اضافه کنید. تکه های بادمجان را درون سفیده تخم مرغ بغلطانید، زمانی که تمام قسمتهای بادمجان به سفیده تخم مرغ آغشته شد آنها را درون روغن داغ ریخته و کاملا سرخ کنید. با کاور کردن بادمجان ها به وسیله سفیده تخم مرغ روغن کمتری در هنگام سرخ کردن مصرف خواهید کرد.
برای انجام این کار دو عدد ماهی تابه را روی اجاق گاز قرار دهید درون یکی از آنها دو لیوان آب بریزید و صبر کنید تا شروع به جوشیدن کند. حالا بادمجان هایی را که آماده کرده بودید درون ماهیتابه ریخته و اجازه دهید تا برای یک دقیقه بجوشد و بافت بادمجان آب را به خودش بگیرد.
درون ماهیتابه دیگر روغن بریزید و پس از اینکه داغ شد بادمجان هایی را که درون آب جوش گذاشته بودید بلافاصله به ماهیتابه بعدی منتقل کنید. با خیال راحت این کار را انجام دهید، روغن اصلاً پرش نخواهد کرد. با این روش روغن شما هم سیاه نخواهد شد و میزان مصرف روغن شما به طور چشمگیری کاهش پیدا میکند.
منبع : یکتا خانوم آشپز
سبزی قلیه ماهی جنوبی و مخصوص خوزستان شامل گشنیز و شنبلیله می باشد اما نسبت این دو بسیار مهم است. یکی از نکات مهم در هنگام سرخ کردن سبزی این است که قرات اجاق گاز ملایم باشد و سرخ کردن سبزی را تا زمانی که رنگ آن تیره شود ادامه دهید. در هنگام سرخ کردن سبزی مقداری نمک و فلفل قرمز و ادویه مخصوص قلیه به آن اضافه کنید. حبه های سیر را رنده کنید و همراه با یک قاشق غذاخوری زردچوبه درون ماهیتابه ریخته و تفت دهید. وقتی که سیر آماده شد آن را به سبزی سرخ شده اضافه کنید. مقدار گشنیز باید سه برابر شنبلیله باشد.برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله سبزی قلیه ماهی در ادامه با سایت آموزشی های پاتوق همراه باشید.
برای تهیه این غذا ابتدا تمر هندی را درون آب گرم برای مدت یک ساعت بخیسانید. حالا با پشت قاشق تمر هندی را فشار دهید و هسته و پوسته آن را جدا کنید بعد از انجام این کار باید عصاره تمرهندی را از صافی رد کنید.
حالا یک قاشق غذاخوری آرد به تمرهندی اضافه کنید و مواد را آنقدر هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. اکنون میتوانید مشغول مزه دار کردن ماهی شوید برای این کار مقداری نمک و فلفل قرمز را با پودر دانه گشنیز مخلوط کنید.
ماهی خود را به این مواد آغشته کنید و برای ۳۰ دقیقه به آن استراحت دهید تا حسابی مزه دار شود. پیاز را خرد کرده و آن را تفت دهید هنگامی که سبک شد، ماهی و سبزی قلیه ماهی را به آن اضافه کنید و با هم تفت دهید.
حالا نوبت اضافه کردن مایع تمرهندی به سبزی می باشد. صبر کنید تا قلیه ماهی برای مدت زمان ۴۰ الی ۵۰ دقیقه با حرارت ملایم پخته و جا افتاده شود. به هیچ وجه نباید در هنگام پخت غذا را هم بزنید.
در قابلمه را به صورت نیمه باز قرار دهید و کامل نبندید تا ماهی در هنگام پخت وا نرود. برای ترکیب شدن مواد می توانید قابلمه را با دست کمی تکان دهید. بعد از پخت غذا آن را با برنج سرو کرده و با ترشی بندری نوش جان کنید.
منبع: کدبانو
طرز تهیه فسنجون بدون گردو و مقرون به صرفه با بادام زمینی. این خورشت مجلسی و خوشمزه را با گوشت و مرغ هم میتوانید بپزید. برای قوام دادن به خورشت در زمستان پوره کدو حلوایی و در تابستان پوره هویج اضافه کنید با این ترفند نبود گردو را جبران خواهید کرد.برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه فسنجون بدون گردو در ادامه با سایت آموزشی های پاتوق همراه باشید.
مواد لازم فسنجون برای شش نفر | |
گوشت چرخ کرده | نیم کیلو |
پیاز رنده شده | یک عدد |
نمک، فلفل قرمز | به میزان لازم |
فلفل سیاه، زرچوبه | به میزان لازم |
پودر نان یاپودر سوخاری | یک قاشق غذاخوری سر پر |
بادام زمینی بدون پوست | دو پیمانه |
رب انار یا رب الوچه | یک تا یک و نیم پیمانه |
شکر | به میزان لازم |
ابتدا پیاز را رنده کنید و آن را بگیرید، گوشت را آماده کرده و با پیاز مخلوط کنید. چاشنی های مورد نظر خود را به گوشت اضافه کنید و آن را با دست ورز دهید تا یکدست شود. اکنون نوبت اضافه کردن پودر نان می باشد.
اضافه کردن پودر نان برای این است که در هنگام پخت قلقلی های گوشت شما کوچک نشود. گوشتها را درون ماهیتابه ریخته و سرخ میکنیم تا زمانی که آب آن گرفته شود. دو سوم بادام زمینی را آسیاب کنید.
یک سوم بادام زمینی ها را هم درشت خرد کنید تا در هنگام سرو غذا زیر دندان احساس شود. بادام زمینی را درون ماهیتابه ریخته و تفت دهید برای ۲ الی ۳ دقیقه. حالا باید رب انار را با آب پیاز مخلوط نمایید.
برای ملس شدن مزه رب انار کمی شکر به آن اضافه کنید. مایه را بر روی مواد بریزید. اکنون نوبت اضافه کردن آب سرد میباشد. مقدار آب در حدی باشد که روی قلقلی ها را بگیرد. صبر کنید تا شروع به جوشیدن کند.
پس از اینکه قول خورد درب ماهیتابه را ببندید. صبر کنید تا با حرارت کم برای یک ساعت بپزد. یک لیوان یخ آماده کنید بعد از گذشت یک ساعت یخ را اضافه کنید. حرارت را کم کنید تا خورشت روغن بیندازد.
منبع : سیما خانم
طرز تهیه حلوا هل و گردو مجلسی و شیک مناسب برای پذیرایی و مجالس رسمی. مدت زمان مورد نیاز برای پخت حلوا تقریباً ۲ ساعت میباشد.برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه حلوا هل و گردو در ادامه با سایت آموزشی های پاتوق همراه باشید.
مواد لازم | |
آرد قنادی | ۶ لیوان |
روغن مایع | ۱ لیوان |
کره | ۱۰۰ گرم |
پودر قند | دو و نیم الی ۳ لیوان |
هل | ۳ ق غ |
زنجبیل | ۱ ق غ |
گردوی خرد شده | یک و نیم لیوان |
پودر پسته | برای تزئین |
برای شروع آرد را الک کنید و یک ماهیتابه آلومینیومی یا مسی آماده نمایید. آرد را درون ماهیتابه ریخته و آن را روی حرارت ملایم اجاق گاز برای مدت زمان تقریبی یک ساعت تفت دهید تا خامی آرد را بگیرید.
مراقب باشید در این مرحله آرد نباید تغییر رنگ دهد. اکنون باید ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و بعد از آن آرد را الک کنید. این کار را حتما انجام دهید. آرد را دوباره درون ماهیتابه ریخته و روی اجاق گاز قرار دهید.
ابتدا کره را اضافه کنید و بعد از مخلوط کردن روغن مایع را بریزید مواد را مخلوط کرده و برای ۵ دقیقه تفت دهید. کمی که حلوا از حرارت افتاد، پودر قند و هل را در صورت دلخواه کمی زنجبیل به آن اضافه کنید.
بعد از مخلوط کردن مواد گردوی خرد شده را اضافه کنید و مواد را دوباره باهم مخلوط نمایید. اکنون حلوا را درون ظرف پیرکس ریخته و سطح آن را صاف نمایید، حالا می توانید آن را قالب بزنید و از حلوا استفاده کنید.
منبع : پیج خانم یگانه چراندابی
طرز تهیه با با گانوش یک غذای کم هزینه و راحت عربی با استفاده از بادمجان و بدون گوشت و مرغ. غذای رژیمی و کم کالری با بادمجان برای ۳ نفر.برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه بابا گانوش در ادامه با سایت آموزشی های پاتوق همراه باشید.
مواد لازم برای ۳ نفر | |
بادمجان | ۳ عدد |
سیر | ۳ حبه |
نمک و فلفل قرمز | به مقدار لازم |
انار | برای تزیین |
جعفری | به مقدار لازم |
آبلیمو یا لیمو تازه | ۲ قاشق غذاخوری |
ارده | ۲ قاشق غذا خوری |
برای شروع به سراغ بادمجان ها رفته و آنها را بشویید حالا بادمجان ها را با پوست بر روی اجاق گاز قرار دهید و آنها را کباب کنید. به صورتی که کاملا مغز پخت شوند و پوست آن ها بسوزد.
حالا بادمجان های کبابی را درون فریزر قرار دهید و اجازه دهید تا برای ۴ الی ۶ دقیقه درون کیسه بمانند و عرق کند. با این کار پوست بادمجان ها به راحتی کنده خواهد شد و آماده برای مصرف شما می شود.
پس از اینکه پوست بادمجان ها جدا شد آنها را به صورت ساطوری و خیلی ریز خورد کنید. اگر حوصله این کار را ندارید می توانید آنها را درون مخلوط کن ریخته و به صورت پوره آماده نمایید.
در این مرحله ارده و بعد از آن لیمو یا آبلیمو را به بادمجان ها اضافه کنید. بعد از انجام این کار نوبت به اضافه کردن سیر و نمک و فلفل قرمز می رسد. مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند.
اکنون غذای نونی شما تقریبا آماده شده است، می توانید آن را درون ظرف های پذیرایی بریزید، وسط غذا حفره ایجاد کنید و مقداری روغن زیتون اضافه نمایید. روی غذا را هم با مقداری جعفری خرد شده و دانه های انار تزیین کنید.
منبع: رز فود