برای تهیه ترشی انجیر خانگی خوشمزه و تازه پس از اینکه میوه ها را شستید آنها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا خشک شوند و آب اضافی آنها گرفته شود حالا به وسیله یک خلال دندان ضدعفونی شده چند سوراخ روی آنها ایجاد نمایید .
در مرحله بعد انجیر را درون یک ظرف شیشه ای ضد عفونی شده و تمیز بریزید حالا نوبت اضافه کردن نمک و فلفل سبز همراه با گلپر و سرکه به این ترشی خوشمزه خانگی می باشد . اندازه سرکه در حدی باشد که کاملا روی انجیر ها را بپوشاند .
پس از انجام این مراحل در شیشه را محکم ببندید و آن را در هوای خنک قرار دهید تا ترشی شما برسد پس از گذشت حداقل یک ماه ترشی انجیر سیاه شما آماده برای مصرف شده است . اگر میخواهید ترشی لیته تهیه کنید فقط کافی است مواد را درون میکسر ریخته و مخلوط نمایید .