کلم برگ : یک عدد
سبزی دلمه : 250 گرم
برنج : یک پیمانه
گوشت چرخ کرده : 250 گرم
پیاز داغ : نصف پیمانه
لپه : نصف پیمانه
زرشک : 4 قاشق غذاخوری
خلال پسته و بادام : به میزان لازم
شکر : 5 قاشق غذاخوری
آبلیمو : نصف پیمانه
روغن یا کره : 100 گرم
زعفران دم کرده : 1/4 پیمانه
نمک ، فلفل ، زردچوبه و دارچین : به میزان لازم
با ذکر بسم الله الرحمن الرحیم آشپزی رو آغاز می کنیم
ابتدا کلم برگ را به همراه نمک و سرکه حدود 10 دقیقه در آب می جوشانیم
برگها را از هم جدا می کنیم
کف قالب سیلیکونی را چرب می کنیم
و کاملا با کلم برگ می پوشانیم طوری که از لبه قالب بیرون بریزد
برای تهیه مواد داخل دلمه برنج را می پزیم
سبزی را خرد میکنیم نکته ( برای اینکه سرعت عمل بیشتری
در آشپزی داشته باشیم میتوانیم از خرد کن پلین استفاده نماییم )
و با گوشت چرخ کرده و پیازداغ تفت می دهیم و ادویه را اضافه می کنیم
لپه را جداگانه می پزیم و سپس می شوییم و در صافی می ریزیم تا آب اضافی آن گرفته شود
زرشکها را تفت می دهیم
سپس تمام مواد را با هم مخلوط می کنیم و زعفران را اضافه می کنیم
در ظرف را می گذاریم تا پنج دقیقه با حرارت ملایم بپزد
در نهایت شکر و آبلیمو را افزوده و مخلوط آماده شده را داخل قالب می رزیم و درون آن را کاملا پر می کنیم
سپس برگهای کلم را روی سطح قالب می پوشانیم
و در فر با حرارت 180 درجه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه قرار می دهیم
زرشک را با خلال پسته و بادام تفت داده و با آن دلمه را تزئین و سپس سرو می کنیم
نکته 1 : در کنار دلمه برای طمع بهتر می توانیم از آبلیموی تازه هم استفاده کنیم
نکته 2 : برای زیبایی هرچه بیشتر می توانیم از گوجه های تزئینی استفاده نماییم
نکته 3 : همچنین می توانیم این دلمه را مانند دلمه برگ مو درست کنیم