پس از تمیز نمودن مرغ آن را آبپز میکنیم مقدار آب را بگونه ای تنظیم کنید که بعد از پخته شدن مرغ یک استکان آب در ظرف باقی بماند پس از آن استخوان های مرغ را جدا میکنیم . مرغ را در ابعاد بزرگ ریش ریش میکنیم . حالا مایه طعم دهنده مرغ را باید تهیه نماییم برای این کار زعفران را در آب جوش حل میکنیم بعد از آن به سراغ ماست رفته و پس از آنکه ماست را بخوبی هم زدیم نصف زعفرانی را که در آب حل کرده ایم را به ماست اضافه میکنیم .
در مرحله بعد نمک را همراه با فلفل به ماست اضافه میکنیم حالا سه زرده تخم مرغ را در داخل ماست ریخته و ماست را دوباره هم میزنیم . اکنون مایه ما آماده شده و میتوانیم مرغ را در آن بخوابانیم بهترین زمان برای این کار یه شب تا صبح میباشد . حالا نوبت استفاده از برنج رسیده پس از آنکه برنج را آبکش کردیم یک ظرف تفلون مناسب برای تهیه ته چین مرغ انتخاب میکنیم . ته ظرف را با استفاده از زرده ۲ الی ۳ عدد تخم مرغ م مقداری رغن چرب میکنیم سپس دو ملاقه ماست بر روی آن میریزیم اکنون روی این مواد را با ۲ الی ۳ کف گیر برنج میپوشانیم . سپس به سراغ مرغ ها رفته و روی برنج را با مرغ پر میکنیم .
بهمین ترتیب با استفاده از مرغ و برنج ظرف را پر میکنیم با پشت قاشق مواد را روی هم فشار میدهیم تا برنج سفت شود و بخوبی بهم بچسبد . آبی که قبلا در ظرف مرغ ها مانده بود را با الباقی زعفران حل شده و و ۳ الی ۴ قاشق رغن آب شده را با ماستی که مانده بود در یک ظرف یکجا مخلوط میکنیم و این مایع را در آخرین مرحله بر روی برنج داخل قابلمه میریزیم در قابلمه را گذاشته و ظرف را در فر یا بر روی اجاق گاز برای ۱٫۵ الی ۲ ساعت قرار میدهیم تا برنج دم بکشد .
اگر با فر غذا را آماده میکنید درجه حرارت فر را بر روی ۳۵۰ درجه تنظیم نمایید .هر چقدر مدت زمان پخت بر روی اجاق گاز طولانی تر شود ته چین مرغ شما برشته تر خواهد شد . اگر از ظرف نسوز استفاده نمایید هنگام که ظرف را برمیگردانید ته چین مرغ شما به صورت قالبی خواهد بود .