برای تهیه یک کیک خانگی خوشمزه در ابتدا شکر و وانیل و تخم مرغ را در ظرف بزرگی ریخته و هم بزنید تا کاملا رنگش کرم و کش دار بشه ، بعد از ۱۰ دقیقه آرد را اضافه کنید و چند ثانیه با دور کند همزن بهم بزنید ، با لیسک هم میتونید هم بزنید . مایه کیک آمادست ، پس یک قابلمه کوچک انتخاب کنید ، و با روغن چرب و با حرارت گرمش کنیدشعله پخش کن استفاده کنید .
مواد را داخل قابلمه ریخته و با دمکنی روی در ظرف را بپوشانید تا حدود ۵۰ دقیقه بپزد . در حین پخت در ظرف را باز و بسته نکنید چون باعث میشه پف کیک بخابه ، اگر میخواهید کیک بزرگ چند لایه داشته باشید باید ۶ تاتخم مرغ استفاده کنید . نکته : این کیک چون پودر کاکاعو داره ، شکلاتی میشه ، اگر کیک ساده دوست دارید پودر کاکاعو را حذف کنید .
ابتدا باید مرغ ها را مزه دار کنید ، پس باید آن ها را باریک خرده کرده و ۲ حبه سیر له شده و نمک و فلفل و روغن زیتون روی مرغ ها بریزیدو مخلوط کنید و یک ساعت صبر کنید تا طعم دار بشه . الان باید مرغ ها را در تابه بد کمی روغن تفت دهید ، بعد از سرخ شدن مرغ ها را درآورده ، کره را به تابه اضافه کرده ، و قارچ هایی که حلقه ای ورقه کرده اید با یک قاشق آبلیمو تفت دهید و کنار بزارید .
تهیه سس آلفردو : در تابه دیگر کره ریخته و ۲ حبه سیر له شده را داخل کره ریخته ، و کمی تفت دهید ، پس از آن پنیر خامه ای + خامه صبحانه ، فلفل و نمک هم اضافه کنید و در آخرین مرحله شیر را اضافه کنید تا سس رقیق بشه ، سپس قارچ ها را به سس اضافه کرده و روی حرارت قرار دهید تا سس سفت و غلیظ بشه ، شما در این حال باید پاستا را به مدت ۱۰ دقیقه در آب بجوشانید و سپس با آب سرد آبکشی کنید و سریعا در سس گرم ریخته و مخلوط کنید .
مرغ های سرخ شده و پنیر پارمسان مخلوط کنید و در آخر پودر پنیر پارمسان و جعفری ساطوری شده تزیین و سرو کنید ، این پاستا خانگی را باید داغ نوش جان کنید .
برای تهیه نان خانگی ساده داخل یک ظرف بزرگ خمیر مایه ، آب ولرم ، نمک و روغن زیتون بریزید و با هم مخلوط کنید ، ۱۰ دقیقه زمان لازمه تا خمیر مایه شما عمل بیاد . آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر نرمی به دست بیاد ولی باید بدونید چقد آرد اضافه کنید ، نباید در حدی آرد بریزید که خمیر اصلا به دست نچسبه یا چسبناک نباشه ، چون بافت نون سفت و خشک میشه . روی خمیر را با پارچه تمیز بپوشانید و حدود نیم ساعت بزارید استراحت کنه تا خمیر پف کنه و حجیم بشه ،
خمیر را به ۷ چانه تقسیم کنید ، و هر چانه را با وردنه به پهنای تابه باز کنید . تابه باید تفلون باشه تا هر دو طرف نان برشته بشه . بعد از پخت ، نان ها را در پلاستیک یا لای پارچه قرار دهید تا خشک نشه و لطافتش حفظ بشه . دقت کنید تابه باید داغ باشه تا شما خمیر باز شده را درونش قرار دهید ، چرب بودن تابه ضروری نمیباشد ، ولی شما میتونید کمی روغن زیتون کف ظرف ریخته و تابه را چرب کنید تا نان محلی را راحت تر بپزید .نوش جان
در اولین مرحله برای تهیه ماست خانگی ، باید شیر پاستوریزه و بدون انتی بیوتیک و مواد نگه دارنده باشه . در مرحله بعد باید شیر را بجوشانید ، جوشاندن شیر بسیار در شل یا سفت بودن ماست موثر است به طوری که اگر شیر در دمای ملایم ۱۰ تا ۲۰ دقیقه بجوشه مواد جامد آن بیشتر و آبش شیر تبخیر میشود ، پس بنابراین ماست سفتی به دست می آید . در این مرحله شیر را از روی حرارت برداشته تا دمای شیر پایین بیاد و به ۴۰ درجه برسه به طوری که اگر انگشتتان را در شیر فرو کردید نسوزد . اینجا باید به ازای هر یه لیتر شیر ۲ ق غ ماست به شیر اضافه کنید بهتر است اول کمی شیر به ماست اضافه کرده سپس داخل شیر بریزید .
حالا همون ظرف که شیر را داخلش ریختید با پارچه گرم حدود ۲ تا ۳ ساعت بپوشانید تا دمای شیر پایین نیاد و با همون دما تقریبا ببندد. سپس ظرف ماست را به آرامی داخل یخچال قرار دهید و تا چند ساعتی به اون قاشق نزنید . اگر ماست را قبل از سرد شدن کامل قاشق بزنیم ماست آب میندازد ، ۱ روز اجازه دهید و به ماست دست نزنید تا خودشا کامل بگیرد ، اگر هم ماست شما به هر دلیلی آب انداخت آن را دور نریزید ، آب ماست ، سرم شیر است و ارزش غذایی بالایی دارد و دارای ویتامین B است .
نکات : ترش شدن ماست به چند دلیل است ، تازه نبودن مایه ماست ، داغ بودن شیر مایه زده شده ، زیاد بودن مایه ماست ، زمان تخمیر طولانی شده ، ماست را در گرمخانه در دمای بالاقرار دادید . اگر هم ماست شما بی مزه و خیلی شیرین بود دلیلش پایین بودن دمای شیر هنگام مایه زدن و خیلی تازه بودن مایه ماست و یا شیرین بودنش میتونه باشه
ابتدا پودر نارگیل را به همراه دوتا سفیده تخم مرغ و ۲ قاشق روغن مایع رو نگه دارید ، البته سعی کنید پودر نارگیل کهنه نباشه . شکر و پودر شکر و پودر نارگیل را باهم مخلوط کنید برای یکدست شدن میتونید توغذاساز یا چرخ گوشت بریزید . اگر میخاهید سطح شیرینی ترک بیشتری داشته باشد از پودر شکر بیشتر و از شکر کمتر استفاده کنید ، مقدار آن ها را جابه جا کنید . بعد از اینکه چرخ شد مواد را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید میتونید واسه ماندگاری بیشتر شیرینی از ۱ قاشق آرد برنج یا آرد گندم استفاده کنید .
نباید بجوشه در حدی که انگشت را نسوزونه و مدام هم بزنید ، حرارت کم باشه ، حدود ۷ الی ۱۰ زمان بزارید ، اگر مایه شیرینی قل بزنه شیرینی خراب میشه ، سپس برای عطرش وانیل و ۲ قاشق روغن باقی مونده ابلیمو رو هم اضافه کنید و هم بزنید ، ۱ عدد سفیده تخم مرغ باقی مونده را هم اضافه کنید و روی حرارت کم هم بزنید تا غلیظ و منسجم بشه ولی ن اونقد که شیرینی خانگی خشک بشه ، تا حدودی باید مایه روون باشه ، اگه خشک و سفت بود یه سفیده کوچیک دیگر اضافه کنید ، اگر خیلی روون بود کمی پودر نارگیل یا ارد برنج بهش اضافه کنید
اجازه دهید مایه درمحیط خنک بشه سپس در کف سینی که کاغذ روغنی داره مواد را میریزیم ، سعی کنید ریختن مواد به یک اندازه باشه تا وقتی شیرینی ها پخته شد از نظر ظاهر یک اندازه باشد ، ، میتونید دایره روی کاغذ روغنی بکشید و مواد را روی دایره ها پهن کنید ، دقت کنید زیاد ضخیم نباشه که اطراف بسوزه و وسطش خام بمونه ، یا زیاد نازک نباشه که شیرینی خشک بشه ، شیرینی ها را بای. در دمای ۱۸۰ درجه از قبل گرم شده قرار دهید اگر پودر نارگیل شما دانه درشت باشد شیرینی خوشمزه و سنگین تری خواهید داشت ، پس باید مواد یکدست چرخ بشن ، و در اون مرحله که باید مایه را داغ هم بزنید بینهایت دقت کنید چون خیلی مهمه … نوش جان
قبل از هر چیز لبوها را تمیز بشویید و سر و ته آن ها را بزنید و بزارید تا بپزه ، واسه پخت سریع میتونید در زود پز قرار دهید . بعد از اینکه پخته شدند ، رنده درشت بزنید و روی لبوهای رنده شده ، سرکه بریزید تا روی لبوها را بپوشاند ، سپس روی گاز گذاشته تا یه جوش بخوره ، حالا انارهای دون شده را اضافه کنید تا با هم جوش بخورن ، سپس نمک و گلپر وسیاه دونه و شکر اضافه میکنیم و حرارت را خاموش میکنیم و در ظرف را میگذاریم تا ترشی با حرارت جا بیفته ، بعد از خنک شدن این ترشی خوشمزه را داخل ظرف شیشه ای ریخته و داخل یخچال میگذاریم .
نکات آموزشی برای تهیه ترشی خانگی : در این ترشی شما میتونید سیب رنده شده هم بریزید . شکر هم میتونید حذف کنید ولی اگه انار خیلی ترش بود یا از سرکه خونگی استفاده کردید میتونید با اضافه کردن شکر ترشیه بیش از اندازه را خنثی کنید .
خواص مصرف لبو و انار : یک لبوی ارگانیک به علت داشتن فیبرهای سالم میتواند در دستگاه هاضمه شما را به طور عجیب و شگفت انگیزی از پسماندهای مضر پاکسازی نماید . همچنین مصرف لبو به علت دارا بودن بتاین و پکتین باعث پاکسازی کبد از سمهای اضافی میشود هرچه کبد پاک تری داشته باشیم عملکرد آن بهتر خواهد بود . استفاده از آب انار برای حفظ سلامت قلب بسیار مفید می باشد و باعث کاهش التهاب در رگ ها خواهد شد . مصرف انار کلسترول های بد را کاهش داده و در مقابل باعث افزایش کلسترول های خوب میشود .
در ابتدا باید هیچ استخوانی داخل فیله ها نباشه ، و جوجه ها را به اندازه دلخواه خرد کنید . برای طعم دار کردن جوجه ابتدا باید سس حاضر کنید تا جوجه ها در آن سس استراحت کنند و طعم دار شوند . پس ابتدا پیاز و فلفل دلمه ای را خلالی درشت خرد کنید و به آن آبلیمو ، زعفرون دم کرده و فلفل و روغن زیتون اضافه کرده و با هم مخلوط کنید . جوجه ها را به این سس آغشته کنید به طوری که همه طرف جوجه ها سس باشد و درب ظرف را گذاشته و داخل یخچال قرار دهید تا همه مواد به خورد جوجه بره و طعم دار بشن .
چون شما میخواهید جوجه ها را داخل فر بپزید ، پس باید انها را به سیخ چوبی بزنید و داخل سینی چرب شده فر بچینید . فر را روی درجه ۲۳۰ تنطیم کنید و بگذارید به آرامی مغز پخت بشه . اگر قطعه های جوجه بزرگ هست پس زمان بیشتری به پخت نیاز دارد ، سیخ ها را در زمان پخت داخل سینی بچرخانید تا هر دو طرف به یک صورت پخته شوند. گوجه ها را هم میتونید حلقه کنید و داخل سینه فر بچینید تا مغز پخت شوند . وقتی که جوجه ها پختند کمی نمک اضافه کنید ، اگر در ابتدا نمک بریزید ، جوجه ها سفت خواهند شد .
اگر خاستید برای تهیه جوجه کباب ، از جوجه گردان فر استفاده کنید ، باید مرغ از تکه های بزرگ باشد ، مثلا اگر خاستید از ران مرغ استفاده کنید باید ران ها را داخل سس خابانده و بعد به سیخ جوجه گردان بزنید البته باید درست به سیخ زده شوند تا هنگام چرخیدن ، یه جایی از مرغ نسوزد وجای دیگر نپخته بماند . در این روش باید با حرارت ملایم مرغ پخته شود ، پس در این صورت زمان بیشتری برای پخت لازم است . پس برای این روش باید زودتر اقدام به آشپزی کنید تا غذا به موقع سرو شود .