برای تهیه کنگر ماست در مرحله اول اول باید کنگر ها را به خوبی تمیز کنید و تیغ های آن را کاملاً جدا نمایید پس از انجام این کار و گرفتن گل های اضافه کنگره ها را به مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه درون قابلمه همراه با آب و کمی نمک ریخته و اجازه میدهیم تا با حرارت کم بپزند .
پس از اینکه پخته شدند آنها را درون آبکش می ریزیم ، تا آب اضافی آن گرفته شود. حالا کنگرهای خشک شده را درون کاسه ریخته و به آنها دوغ گازدار را اضافه میکنیم مقدار دوغ در حدی باشد که روی کنگر را کاملاً بگیرد .
حالا کاسه را برای دو روز در یک جای خنک و خارج از یخچال قرار میدهیم بعد از گذشت این زمان کنگرها را جدا میکنیم سپس آنها را با ماست و نمک و فلفل و نعنا مخلوط می نماییم . درون ظرف دردار ریخته و برای ۳ روز در یخچال قرار می دهیم تا جا افتاده و آماده برای مصرف شود .
کنگر یک گیاه وحشی و محلی می باشد که زمان برداشت آن اوایل فصل بهار است برای نگهداری آن در فریزر بعد از چیدن آنها را تمیز کنید و برای ده دقیقه همراه با کمی نمک و آبلیمو و مقداری آب بجوشانید سپس درون فریزر قرار دهید تا سیاه نشوند .