برای تهیه آش ترش شمالی خوشمزه و خوش عطر و بو ابتدا کدو حلوایی را خورد کرده سپس آن را با برنج نیم دانه و باقالی درون قابلمه ریخته سپس به آنها عدس و اگر قلم گوسفندی را در اختیار دارید همراه با دو لیتر آب اضافه کنید و روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید .
هنگامی که آب شروع به جوشیدن کرد در چندین نوبت کف روی آن را بگیرید . سپس سبزی آشی را اضافه کنید و اجازه دهید تا آش محلی برای مدت زمان یک ساعت با حرارت ملایم کاملاً مغز پخت و جا افتاده شود و آب آن کشیده شود .
طرز تهیه آش رشته شمالی
در این فاصله زمانی که در اختیار دارید پیاز را خرد کرده و همراه با زردچوبه و نمک تفت دهید ، مقداری از آن را برای تزیین آش جدا کنید . حالا به الباقی پیاز سیر چرخ شده و روغن دنبه همراه با یک قاشق رب آلوچه به آش بدون رشته اضافه کنید و تفت دهید .
بعد از گذشت یک ساعت پیاز و سیر تفت داده شده را همراه با آب نارنج و شکر و مقداری نمک به آش اضافه کنید حالا مزه اش را چک کنید اگر باب میل شما نبود میتوانید از رب آلوچه یا رب انار استفاده کنید بعد از اضافه کردن این مواد درب قابلمه را گذاشته و اجازه دهید تا برای ۱ ساعت با حرارت کم آش شمالی جا بیوفته .