برای تهیه کمپوت شلیل خانگی خوشمزه و با ماندگاری بالا درون شیشه پس از اینکه میوه ها را شستید آنها را کاملاً خشک کرده و با چاقو در ابعاد دلخواه برش بزنید هستههای آن را جدا نمایید و تکه های برش خورده میوه را درون شیشه بریزید .
در مرحله بعد شکر را همراه با آب و زعفران و گلاب مخلوط کنید و این وقت را درون شیشه ها و بر روی میوه ها بریزید درب شیشه ها را محکم ببندید و به صورتی که کاملا مطمئن باشید هوا نمیکشند . حالا یک قابلمه انتخاب کنید که شیشه ها کاملاً به صورت ایستاده در کف آن قرار بگیرند .
پس از اینکه شیشه ها را درون قابلمه قرار دادید ، درون قابلمه آب ریخته در اندازهای که دوسوم شیشه ها را بگیرد ، روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید و پس از اینکه آب شروع به جوشیدن کرد حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا برای ۵۰ دقیقه با حرارت کم بپزند .
در این مرحله و بعد از پخته شدن کمپوت خانگی شیشه ها را به صورت وارونه و برای مدت زمان یک شبانه روز درون دمای محیط قرار دهید بعد از انجام این مراحل شیشه های کمپوت شما آماده برای نگهداری شده است حداقل برای شش ماه می توانید از آنها استفاده کنید .