برای پخت پلو شوشتری ابتدا باید لوبیاها را یک ساعت قبل از آشپزی درون آب بخیسانید سپس آنها را همراه با دو لیوان آب درون قابلمه ریخته و برای مدت زمان ۳۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزید مراقب باشید زیاد بر روی اجاق گاز نمانند و لوبیا ها له نشوند .
در ادامه پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و درون ماهیتابه همراه با روغن یا کره محلی تفت دهید پس از اینکه پیاز ها سبک شدند به آن زردچوبه را اضافه نمایید کمی مواد را با هم مخلوط کرده و پس از آن سینه های مرغ خرد شده را به پیاز داغ اضافه کنید و با هم تفت دهید
در مرحله بعد به این مواد دارچین را همراه با زیره و نمک و فلفل اضافه کنید و برای ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا خوراک مرغ بپزد تا حالا زمان آن رسیده که زعفران و لوبیاهای پخته شده را به مرغ اضافه نمایید و در آخر شوید را اضافه کنید و باهم مخلوط نمایید
حالا نوبت پخت برنج میباشد ، برنج را با نمک بپزید و پس از آبکش کردن ، کف قابلمه را چرب کنید ته دیگ خود را قرار دهید و بعد از آن به صورت لایه لایه برنج و مرغ را اضافه کنید و آنها را با هم مخلوط نمایید و در پایان زعفران را اضافه کنید و برای مدت زمان ۴۰ دقیقه با حرارت کم اجازه دهید تا برنج دم بکشد اکنون پلو مجلسی شما آماده برای سرو می باشد .