برای آشنایی با روش پخت و طرز تهیه شیر برنج برای دو نفر با رعایت تمام نکات و فوت و فن های پخت این غذا این مطلب را به خوبی و با دقت دنبال کنید ابتدا برنج را همراه با آب درون قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید تا بپزد ، دانه های هل را هم همان ابتدای کار اضافه کنید تا کاملاً عطر آن غذا را بگیرد .
یکی از نکات مهم برای پخت ، گرفتن کف روی برنج میباشد این کار باعث می شود پس از پخت دانههای برنج شما شفاف باشند و غذا خوشرنگ تر شود . اگر برنج نیم دانه ندارید میتوانید پس از اینکه برنج شما پخته شد آن را با گوشتکوب کمی نرم کنید .
یکی دیگر از نکات پخت این غذا این است که ابتدا برنج را با آب بپزید تا مدت زمان کمتری برای پخت صرف شود اگر آن را با شیر بپزید چون دانه های برنج را سفت میکند مدت زمان پخت برنج طولانی میشود .
شیر را در دو مرحله اضافه کنید ، زمانی که برنج و شیر بخوبی با هم جوشید نصف دیگر شیر را اضافه کنید ، بهتر است برای پخت این غذا از شیر محلی و یا شیر پرچرب استفاده کنید گلاب را در مرحله آخر پخت اضافه نمایید .
حتماً در ۱۵ دقیقه پایانی پخت از دم کنی استفاده کنید . شیر را هنگامی که از یخچال خارج کردید ، قبل از اضافه کردن برای چند دقیقه آنرا در دمای محیط قرار دهید سپس به غذا اضافه کنید . میتوانید بعد از اینکه شیر برنج آماده شد دانههای هل را جدا کنید . نوش جان دو نفر
برای پخت کدو حلوایی در فر با روشی بسیار ساده و متفاوت در سایت تفریحی های پاتوق ، پس از اینکه کدو را به خوبی شستید آن را برش زده و هسته های داخل میوه را جدا نمایید ، سپس در ابعاد دلخواه کدو را برش بزنید .
در مرحله بعدی سینی فر را آماده کرده و قطعات بریده شده میوه را درون سینی مرتب بچینید بالا نصف لیوان آب را کف سینی خالی کنید روی مواد را با فویل آلومینیومی بپوشانید را از قبل و با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد پیش گرم کنید سپس سینی را برای مدت زمان ۳۰ دقیقه درون فر قرار دهید .
پس از اینکه سینی فر را از درون دستگاه خارج کردید فویل آلومینیومی را برداشته و روی قطعات خرد شده کدو شکر یا عسل را بپاشید ، دوباره سینی را درون فر قرار دهید اما این بار بدون فویل ،با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد و برای مدت زمان ۳۰ دقیقه در لحظات پایانی پخت گریل بالا را روشن کنید تا سطح کدو مجلسی و خوشمزه شما کارملی و خوشرنگ شود . اکنون خوراک کدو حلوایی شما آماده برای مصرف شده است . نوش جان
برای تهیه ترشی کلم برگ سفید ترکیه ای و خوشمزه ابتدا باید برگهای کلم را از آن جدا کنید و درون آبکش ریخته و به خوبی آنها را بشویید سپس در اندازههای درشت برگهای کلم سفید را خرد کنید سپس برگها را درون یک لگن آب جوش ریخته و به آنها نمک را اضافه نمایید .
اجازه دهید تا کلم های خرد شده درون آب جوش برای مدت زمان دو الی سه ساعت باقی بمانند سپس آن ها را آبکش کرده و برگ ها را دوباره زیر آب گرفته و بشویید . اکنون شیشه های مخصوص ترشی را آماده کنید و درون آن ها نخود بریزید ، درون یک کاسه جداگانه آب را همراه با نمک و سرکه و جوهر لیمو مخلوط کنید حتماً از آب جوشیده شده ولرم استفاده کنید برای این کار .
در مرحله بعدی کلم برگ ها را درون شیشه ها بریزید و لابلای آنها سیر های پوست کنده شده را همراه با فلفل سبز قرار دهید تا شیشه ها پر شوند روی آنها را با شوید تازه یا جعفری پوشانید سپس با مخلوط آب و نمک و سرکه شیشه ها را به صورت کامل پر کنید ، دور از نور برای ده روز نگهداری کنید ، بعد از آن میتوانید ترشی کلم را در یخچال قرار داده و نوش جان کنید .
اگر می خواهید خوراک یتیمچه بادمجان و سیب زمینی را به روش سنتی تهیه کنید پس از اینکه بادمجان ها را به صورت حلقه ای برش زدید آنها را درون ماهیتابه ریخته و مقدار کمی روغن سرخ کنید بهتر است پس از برش بادمجان آنها را درون آبکش قرار داده و مقداری نمک بر روی آنها بپاشید این کار را برای یک ساعت انجام دهید بعد از اینکار سرخ کنید .
سیب زمینی ها را هم به صورت دلخواه برش زده و آنها را نیز تفت دهید پس از انجام این کار ماهیتابه را روی اجاق گاز قرار داده و درون آن سیبزمینیها را قرار دهید سپس بر روی آنها بادمجانها را به چینی حالا نوبت آن رسیده که پیاز و گوجه فرنگی را به صورت گرد برش زده و روی مواد قرار دهید . در پایان فلفل سبز را روی مواد قرار دهید .
در مرحله بعد لیوان آب به خوراک یتیمچه اضافه کنید ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را در مقداری آب حل کرده و به مواد اضافه نمایید پس از انجام این کار آبغوره را همراه با نمک و فلفل سیاه و زردچوبه مخلوط کرده و اضافه کنید .درب ظرف را بسته و اجازه دهید تا برای ۲۰ دقیقه با حرارت متوسط پخته شود .
برای تهیه ترشی گردو سبز پس از اینکه گردوها را شستید مشغول گرفتن تلخی پوست آنها شوید برای این کار با چاقو یک چاک بر روی پوست گردو ها ایجاد کرده قابلمه را روی اجاق گاز قرار دادن مقداری آب اضافه کنید پس از اینکه آب شروع به جوشیدن کرد گروه ها را اضافه کنید بعد از گذشت ۳۰ دقیقه آنها را درون آب سرد بریزید این کار را برای فعلا ۴ مرتبه انجام دهید تا تلخی پوست گردو گرفته شود .
پس از انجام این کار و در مرحله بعد حالا گردوها را درون آب سرد بریزید و اجازه دهید تا برای دو روز در آب بمانند و آب آن را هر سه ساعت یک بار عوض کنید می توانید آن ها را به صورت درسته و یا حلقه حلقه آماده کنید .
در مرحله بعد برگه زردآلو ها را سیستانیم آنها را آبکش کنید رب انار و تمر هندی را درون کاسه ریخته و به آن سرکه اضافه کنید سپس یک کاسه آماده کرده و گردو ها را همراه با سیر رنده شده و برگ زردآلو و سبزی اضافه کنید .
در مرحله بعد به این مواد نمک را همراه با گلپر و رب انار و تمر هندی رقیق شده درون است که اضافه نمایید تمام مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید سپس آنها را درون ظرف های شیشه ای ریخته و درب ظرف را به صورتی که هوا نکشد و محکم ببندید پس از گذشت دو الی سه روز شیشه ها را درون یخچال قرار دهید . اکنون ترشی خانگی شما آماده برای مصرف شده است .
از نکات تهیه انواع ترشی خوزستان این است که میتوانی در سبزی های معطر مانند ترخون و مرزه و ریحان و نعنا و پونه استفاده نمایید . سبزی معطر خود را میتوانید به صورت خشک و یا تازه استفاده کنید . همیشه به یاد داشته باشید باید آب اضافی مواد را قبل از اینکه به ترشی اضافه کنید بگیرید و مواد شما خشک باشند در غیر این صورت ترشی کپک خواهد زد .
برای پخت و طرز تهیه مرغ زعفرانی آبدار ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و آنها را درون کاسه بریزید سپس به آن نمک را همراه با پودر پاپریکا و روغن و سیر و ساقه کرفس خرد شده اضافه کنید ( سیر ها را فقط از وسط به دو قسمت تقسیم کنید )
در مرحله بعد مرغ ها را به این مواد اضافه کنید سعی کنید از مرغ تازه استفاده کنید و با پوست باشند در غیر اینصورت غذای شما آب نمیاندازد حالا روی ظرف را با سلفون بپوشانید و برای ۳ تا ۴ ساعت درون یخچال به آن استراحت دهید تا حسابی مرغ مزه دار شود .
پس از این که مرغ ها را از درون یخچال خارج کردید آنها را در کف قابلمه قرار دهید و موادی را که با آن مرد را طعم دار کرده بودی اضافه نمایید فقط سیر ها را در این زمان جدا کنید حالا درب قابلمه را بسته و با حرارت خیلی خیلی کم اجازه دهید تا مرغ ها پخته شوند و آب بیاندازد .
در اینجا نیازی نیست که شما به مرغ آب و یا روغن اضافه کنید فقط توجه داشته باشید که حرارت خیلی کم باشد پس از اینکه پخته شدن آنها را از آب مرغ جدا کنید و درون ماهی تابه ریخته و با مقدار کمی روغن مرغ سرخ شده را آماده کنید سپس آب مرغ را صاف کرده و به غذا اضافه کنید .
در مرحله بعد برنج را دم کنید سپس زرشک ها را شسته و همراه با خلال بادام و خلال پسته مخلوط کنید ، این مواد را همراه با چند قاشق غذاخوری گلاب درون ماهی تابه ریخته و با مقداری کمی روغن سرخ کنید سپس به آن زعفران را اضافه کنید و با مقداری برنج مخلوط کرده و بر روی برنج دم کشیده بریزید اکنون غذای شما آماده برای سرو می باشد .
اگر میخواهید طرز تهیه خورشت مرغ آبدار را به صورت محلی و با رعایت تمام نکات و فوت و فن های پخت این غذا یاد بگیرید و با دقت این مراحل را انجام دهید تا در پایان غذای شما فوق العاده خوشمزه و جذاب باشد ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و همراه با سه قاشق غذاخوری روغن درون ماهیتابه و آنها را تفت دهید .
در مرحله بعد و پس از اینکه پیاز ها سبک و شیشهای شدند تکه های مرغ را به آن اضافه کنید مواد را کمی با هم تفت دهید حالا نوبت اضافه کردن ادویه ها می باشد کمی که رنگ مرغ ها تغییر کرد لپه را که از قبل آن را برای مدت زمان ۲ ساعت خیسانده بودید به خورشت مرغ شیرازی اضافه کنید
در مرحله بعد نوبت به اضافه کردن پوره گوجه فرنگی و رب میرسد ، مواد را تا زمانی که بوی خامی رب و لپه گرفته شود تفت دهید ، حالا بامیه را همراه با غوره به خوراک مرغ اضافه کنید ، اکنون میتوانید آب جوش را اضافه نمایید و درجه حرارت گاز را کم کنید تا غذای شما برای مدت زمان یک ساعت جا افتاده شود .
در مرحله بعد و در ۳۰ دقیقه پایانی پخت سیب زمینی را خرد کنید و به غذا برای لعاب دادن اضافه کنید پس از آن ادویه را همراه با آبغوره به غذای خوشمزه خود اضافه کنید ، پس از اینکه سیب زمینی ها کاملا پخته شدند غذای شما آماده برای سرو شده است .