برای تهیه مربا خرمالو خانگی خوشمزه و خوشرنگ پس از اینکه میوه ها را شستید پوست آنها را جدا نمایید اگر میوه های شما رسیده باشند این کار را به راحتی میتوانید انجام دهید در غیر این صورت یک قابلمه آب جوش آماده کنید و میوه ها را برای ۳ دقیقه درون آب جوش قرار دهید و بلافاصله آنها را درون آب سرد قرار دهید ، با انجام این کار براحتی پوست خرمالو جدا خواهد شد .
در مرحله بعد می توانید میوه ها را با چاقو خورد کنید و آنها را درون دستگاه مخلوط کن ریخته و به صورت پوره در آورید میوه های له شده را درون قابلمه ریخته و برای ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید . در این فاصله زمانی که در اختیار داری درون یک کاسه فلزی ۳ قاشق سوپخوری آب ریخته و آن را روی حرارت غیر مستقیم مثلاً بخار کتری در حال جوش قرار دهید سپس یک قاشق سوپخوری پودر ژلاتین به آن اضافه کنید .
اکنون پودر ژلاتین را مرتب هم بزنید تا کاملاً درون آب حل شود آن هم با حرارت غیر مستقیم . اکنون می توانید ژلاتین مایع را به مربای خوشمزه اضافه کنید سپس نوبت به اضافه کردن وانیل و شکر میرسد مواد را به خوبی با هم مخلوط نمایید تا کاملا یکدست شوند .
اجازه دهید تا این مربای پاییزی برای مدت زمان ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه بر روی حرارت پایین اجاق گاز کاملا پخته و جا افتاده شود و به غلظت مناسب برسد در این فاصله زمانی در چند نوبت مواد را هم بزنید،پس از اینکه اجاق گاز را خاموش کردید اجازه دهید تا در همان شرایط سرد شود تقریباً ۳ ساعت درون قابلمه بماند سپس آن را درون شیشه ریخته و در یخچال نگهداری نمایید .