برای تهیه چلو جوجه ساده ابتدا پیازها را پوست کنده ، حلقه حلقه برش بزنید و ته قابلمه بچینید ، سپس سیر ها را به سه قسمت تقسیم کنید برزید روی پیازها ، جوجه ۱۲۰۰ گرمی را از وسط دو قسمت کنید و بچینید روی پیازها . از کره محلی استفاده کنید و کنار مرغ ها قرار دهید . داخل یک لیوان تا نیمه آب بریزید ، سپس زعفران و نمک و فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه و دارچینی را اضافه کنید و مخلوط کنید سپس روی مرغ ها بریزید . حالا به اندازه دو سوم یک لیوان آب اضافه کرده و شعله را زیاد کنید تا شروع به جوشیدن که کرد شعله پخش کن زیر قابلمه قرار داده و حرارت را کم کنید و اجازه دهید ۵ الی ۶ ساعت به خوبی بپزد .
بعد مرغ ها را با کمک کفگیر برعکس کنید و صبر کنید تا نیم ساعت تا ۱ ساعت دیگر بپزد و آبش تبخیر و خشک شود و به روغن بیفتد و مرغ کمی برشته و طلایی شود . برای تزیین خلال بادام و خلال پسته و زرشک و شکر را با هم تفت دهید و داخلش بریزید . یه چلو جوجه کباب بینهایت خوش طعم و خوشمزه را امتحان میکنید .
برای تهیه این شامی کباب شمالی شما سویا رو جایگزین گوشت میکنید ، سویا از قبل داخل آب جوش ریخته و اجازه میدهید تا خیس بخورد و نرم شود . سیب زمینی و پیاز و سیر را رنده کنید ، سویا ها را صاف کرده و آبش را دور میریزید و سپس داخل میکسر میریزید . سویاها را با ادویه و نمک و پودر سوخاری و تخم مرغ و موادی که رنده کردید با هم مخلوط کنید و حسابی ورز دهید .
دستاهایتان را با آب خیس کنید تا مواد به دستتان نچسبد و راحت تر بتوانید به شامی ها شکل دهید ، روغن مخصوص سرخ کردنی را داخل تابه ریخته وقتی داغ شد شامی ها را در روغن بچینید تا سرخ شود حرارت را کم کنید تا شامی مغز پخت شود ، وقتی یک طرفش کامل سرخ شد ، طرف دیگر را هم سرخ کنید ، در ظرفی دیگر خیار شور و گوجه برش بزنید و کنار بشقاب شامی خانگی سرو کنید . نوش جان
در ابتدای کار پیاز را ریز خرد کنید و در روغن داغ ریخته تا سرخ شود وقتی خوب طلایی شد گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت دهید ، کمی زرد چوبه و فلفل سیاه و نمک را هم بزنید .درب ماهیتابه را بزارید تا گوشت هم بپزد . الان وقتشه سیب زمینی ها را آب پز کنید و وقتی پخت نگینی خرد کنید ، یا میتوانی سیب زمینی خام را نگینی خرد کرده و سرخ کنید .
الان برید سراغ گوشت اگر پخته فلفل دلمه ای خرد شده را هم اضافه کنید و تفت دهید . در این مرحله سیب زمینی ها را به گوشت اضافه کنید و با هم تفت دهید و مقداری سبزی معطر و سس فلفل قرمز هم به دلخواه اضافه کنید ، اجازه دهید حدود ده دقیقه مواد با هم روی حرارت باشند تا عطر و طعم مواد به خورد هم روند . سپس مواد را داخل نان لواش پیچیده و در روغن سرخ کنید . نوش جان
برای آماده سازی خوراک شما ابتدا سینه مرغ را به صورت مربع مربع برش بزنید به طوری که همه آن ها یک اندازه و مساوی باشند ، که در حین پخت جوجه کباب خانگی یکی بسوزد و یکی بپزد . سینه های برش زده را در زعفران بغلطانید و پس از نیم ساعت پیاز را خلالی کنید ِو به سینه ها اضافه کنید و پس از آن نوبت اضافه کردن سس مخصوص است .
طرز تهیه سس مخصوص :
برای درست کردن این نوع سس ، باید پیازها را شسته و خلالی خرد کنید ، سپس مقداری سس مایونز و خردل ، روغن مایع ، آبلیمو و زعفران و ادویه در دستگاه بلند ریخته تا با هم مخلوط شوند ، اگر بلندر نداشتید ، پیاز را رنده کنید و آبش را صاف و ادویه های آسیاب شده را به آن اضافه کنید ، سس مخصوص آماده شده و الان میتونید به مرغ های برش خورده آغشته کنید و بعد از مدتی استراحت میتونید مرینیت کردن جوجه کباب ها را شروع کنید . نوش جان
برای آماده سازی خوراک شما ابتدا سینه مرغ را به صورت مربع مربع برش بزنید به طوری که همه آن ها یک اندازه و مساوی باشند ، که در حین پخت جوجه کباب خانگی یکی بسوزد و یکی بپزد . سینه های برش زده را در زعفران بغلطانید و پس از نیم ساعت پیاز را خلالی کنید ِو به سینه ها اضافه کنید و پس از آن نوبت اضافه کردن سس مخصوص است .
طرز تهیه سس مخصوص :
برای درست کردن این نوع سس ، باید پیازها را شسته و خلالی خرد کنید ، سپس مقداری سس مایونز و خردل ، روغن مایع ، آبلیمو و زعفران و ادویه در دستگاه بلند ریخته تا با هم مخلوط شوند ، اگر بلندر نداشتید ، پیاز را رنده کنید و آبش را صاف و ادویه های آسیاب شده را به آن اضافه کنید ، سس مخصوص آماده شده و الان میتونید به مرغ های برش خورده آغشته کنید و بعد از مدتی استراحت میتونید مرینیت کردن جوجه کباب ها را شروع کنید . نوش جان