برای تهیه مرغ دمکرده مجلسی با زرشک ابتدا تکه های گوشت را درون ماهیتابه ریخته و به آن روغن و زردچوبه اضافه کنیم گوشت ها را حسابی تفت دهید . حالا پیاز را همراه با فلفل دلمه ای و گوجه و رب و سیر درون مخلوط کن ریخته و آنها را با هم میکس نمایید .
سسی را که از مخلوط کردن سایر مواد درون مخلوط کن آماده کرده بودید ، درون ماهی تابه ریخته و به تکه های مرغ سرخ شده اضافه نمایید حالا باید صبر کنید تا خوراک شروع به جوشیدن کند ، در این مرحله یک دمکنی را درب ماهیتابه قرار داده و شعله را تا حد ممکن کم کنید تا غذای مجلسی شما دم بکشد .
در این فاصله زمانی که در اختیار دارید زرشک ها را شسته و آنها را درون آبکش ریخته و خشک کنید پس از اینکه غذا پخته شد نصف لیوان زرشک را به آن اضافه کرده و اجازه دهید تا برای ۱۰ دقیقه مرغ سرخ کرده با زرشک دم بکشد برای پخت این خوراک نیاز به اضافه کردن آب نیست . به خاطر استفاده از زرشک طعم غذای شما بسیار خوشمزه و لذیذ خواهد شد .
برای تهیه آش ماست ابتدا تکههای مرغ را درون قابلمه ریخته و همراه با آب و نیاز و نمک و فلفل بر روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا گوشت بپزد . در این فاصله زمانی و تا پخته شدن گوشت مرغ هویج را نیم پز کرده و همراه با جو پخته شده درون قابلمه میریزیم .
حرارت را در حالت متوسط قرار می دهیم سپس آب مرغ را همراه با آب و نمک اضافه میکنیم تا آش شروع به جوشیدن کند حالا قارچ را با کره درون ماهیتابه تفت داده و برای اینکه رنگ آن سیاه نشود در در هنگام تفت دادن از چند قطره آبلیمو استفاده کنید .
در این مرحله قارچ را به مواد در حال پخت اضافه کنید و تکه های مرغ را پس از پخته شدن ریش ریش کنید و درون ماهیتابه با کمی روغن تفت دهید و پس از سرخ کردن به آش اضافه نمایید . حالا باید سیر را له کنید و همراه با گشنیز های خرد شده به آش اضافه کنید .
برای تهیه و پخت سوپ لوبیا سبز ساده خانگی پس از اینکه لوبیاها را شسته و تمیز کردید آنها را همراه با آب مرغ یا آب قلم بر روی حرارت زیاد اجاق گاز قرار دهید و صبر کنید تا زمانی که شروع به جوشیدن کند ، حالا بایدحرارت را کم کنید و در قابلمه را به صورت نیمه باز قرار دهید تا لوبیاها به آرامی بپزند
در این فاصله زمانی که در اختیار دارید می توانید آرد برنج را با یک پیمانه آب سرد مخلوط کنید ، مواد را هم بزنید تا آرد درون آب کاملا حل شود ، اکنون آن را به لوبیاسبز در حال پخت اضافه کنید . نمک و فلفل را هم به سوپ سبزیجات رژیمی اضافه کرده و برای یک ربع دیگر اجازه دهید تا بپزند و سوپ به شما به غلظت کافی و مناسب برسد .
در این مرحله و پس از اینکه سوپ پخته شد آن را درون ظرف مخصوص سرو کردن ریخته و بعد از آن تخم مرغها را که آب پز کرده بودید خرد کنید و به غذای خود اضافه نمایید در پایان کره آب شده را روی خوراک لوبیا ریخته و آن را نوش جان کنید .
برای تهیه رولت گوشت ابتدا باید از مواد میانی این غذای گوشتی را آماده کنید برای این کار پیاز را خرد کرده و در روغن ریخته و تفت دهید سپس به آن زردچوبه را اضافه کنید هنگامی که پیازها سبک شدند گوشت را به آن اضافه کنید .
پس از کمی تفت دادن فلفل سیاه و فلفل قرمز را به گوشت زده و با هم کمی تفت دهید پس از انجام این کار فلفل دلمه ای را همراه با رو به مواد اضافه کنید و با هم مخلوط نمایید . حالا زمان آن رسیده که نصف لیوان آب به خوراک گوشت اضافه نمایید .
در این مرحله درب ماهیتابه را گذاشته و اجازه دهید تا با حرارت کم گوشت پخته و آب آن کشیده شود . در این فاصله زمانی سیب زمینی ها را پوست بگیرید و رنده درشت کنید آب اضافی آن را بگیرید و با پنیر پیتزا و تخممرغ و جعفری و نمک و فلفل مخلوط کنید .
فر را از قبل پیش گرم کنید ، کف سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید و با کره چرب نمایید ، مایه سیب زمینی را درون سنی فر گاز پهن کنید و برای مدت زمان ۲۰ الی ۲۵ دقیقه با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد درون فر قرار دهید تا طلایی رنگ شود . مدت زیاد پخت باعث خشک شدن سیب زمینی خواهد شد پس مراقب باشید .
پس از گذشت این زمان سیبزمینیها را همراه با کاغذ روغنی خارج کنید سپس مواد گوشتی را که آماده کرده بودید بر روی سیب زمینی ها ریخته و دوباره آن را به صورت رول و محکم جمع کنید دوباره برای مدت زمان ۱۰ دقیقه درون فر قرار دهید .
در این مرحله و بعد از گذشت ۱۰ دقیقه سینی را خارج کرده و پنیر پیتزا را بر روی آن بریزید ، گریل را روشن کنید و سینی را دوباره داخل فر قرار دهید تا روی رولت خانگی شما قهوه ای رنگ شود اکنون خوراک شما آماده برای برش زدن و مصرف می باشد .
برای تهیه ته دیگ زعفرانی ابتدا باید کاسه ای را آماده کنید، سپس تخم مرغ ها را درون کاسه شکسته و به آن کمی زعفران و ماست با مقداری روغن مایع و نمک اضافه کنید و مواد را مخلوط کنید و در همین حال فلفل را به مایه اضافه نمایید و تا زمان یکدست شدن هم بزنید .
در مرحله بعد مقداری از برنج آبکش شده را که از قبل آماده کرده بودید به این مایه اضافه کرده و با هم مخلوط نمایید ، هنگامی که مایه را با برنج مخلوط میکنید ، باید تمام قسمت های برنج زعفرانی به مواد شما آغشته شود .
در مرحله بعد باید در کف قابلمه مخصوص خود روغن بریزید و تمام قسمت های آن را چرب کنید سپس مایع را کف قابلمه ریخته و با پشت قاشق آن را فشار دهید تا کاملاً یکدست و صاف شود سپس الباقی برنج را روی آن ریخته و روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید تا برنج دم بکشد .میتوانید مانند ته چین از مرغ هم استفاده کنید و مرغ زعفرانی را همراه با برنج تهیه نمایید .
برای تهیه املت کدو سبز اولین کاری که می کنید اینه که کدو ها رو بشورید و پوستشون رو جدا کنید ، حالا آنها را به صورت حلقه حلقه ۱ سانتی ببرید و روشون نمک بپاشید برای ۲۰ دقیقه کنار قرار بدید سپس کدوها را در روغن ریخته و تفت دهید .
در این مرحله یه دونه کاسه لبه بلند آماده کرده آرد و شیر تو کاسه بریزید با هم مخلوط کنید سپس تخم مرغ ها را اضافه کنید و مواد رو با چنگال به خوبی هم بزنید ، حالا باید کدو سبز های سرخ شده را همراه با مقداری نمک و فلفل و زعفران به مخلوط اضافه کنید .
در این مرحله یک ماهیتابه را بر روی اجاق گاز قرار داده و به اون روغن اضافه کنید هنگامی که روغن داغ شد مایع املت کدو را که آماده کرده بودید داخل ماهیتابه ریخته و در ماهیتابه را ببندید تا املت خودش را بگیرد ، وقتی که سفت شد املت ساده رو با کفگیر بچرخونید تا طرف دیگه اون سرخ بشه
برای تهیه ماهی مالاتا غذای خوشمزه و محلی گیلان پس از اینکه ماهیها را شستید آنها را درون آبکش ریخته تا آب اضافی آن گرفته شود برای مزه دار کردن ماهی نمک و فلفل و زردچوبه را با هم مخلوط کرده و تمام قسمتهای ماهی را با آن آغشته میکنیم و برای یک ساعت کنار قرار میدهیم .
در این فاصله زمانی مغز گردو را همراه با سیر و پیاز و سبزی های معطر که شامل ( نعناع_ چوچاق_ خالواش _ گشنیز _ جعفری ) میشود ،مخلوط کنید سپس به آنها رب انار و و رب آلوچه و گلپر را اضافه کنید زمانی که مواد به خوبی مخلوط و کاملاً یکدست شدند یک لیوان آب سرد اضافه کرده و اجازه می دهیم تا جا افتاده شود .
پس از گذشت یک ساعت و مزه دار شدن ماهی ، ماهیتابه رو روی اجاق گاز قرار داده و مقداری روغن اضافه میکنیم زمانی که روغن داغ شد دو طرف ماهی خوش طعم را کاملاً سرخ می کنیم پس از انجام این کار کسی را که آماده کرده بودیم بر روی ماهی میریزیم .
در این مرحله پس از اضافه کردن سس ، حرارت را کم کرده و درب ماهیتابه را به صورت نیمه باز قرار می دهیم حرارت را تا حد ممکن کم میکنیم و اجازه میدهیم تا خوراک ماهی جا افتاده شود و روغن گردو بر روی غذا بنشیند تقریباً یک ساعت زمان می برد . همراه با پلو کته نوش جان کنید .