برای میرینیت کردن جوجه آنرا زمانی که با چاقو از وسط به دو نیم تقسیم کردید با مقداری نمک و فلفل سیاه و آبلیمو ی ترش مزه دار نمایید ، روی ظرف را میتوانید با پلاستیک بپوشانید و برای چند ساعت درون یخچال قرار دهید تا حسابی مزه دار شود ، زمان پیشنهادی ما برای شما یک شب تا صبح میباشد .
در مرحله بعد، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده نصف پیمانه آب اضافه کنید سپس دو پیمانه روغن درون قابلمه ریخته مرغ را درون ظرف چیده ، سپس کره را اضافه کنید ، بعد از انجام این مراحل پیاز را نیز بصورت حلقه حلقه خرد کرده و درون قابلمه ریخته حالا درب ظرف را قرار داده و صبر کنید تا با حرارت ملایم پخته شود .
در مرحله بعد، برای تهیه سس زعفران دم کرده را با نمک و فلفل و زردچوبه و کمی تخم گشنیز و مقداری آب لیمو مخلوط کنید و در اواخر پخت و سرخ کردن مرغ سس مخصوص را اضافه کنید ، در طی پخت چند مرحله مرغ را زیر و رو کنید تا دو طرف آن سرخ شود .
برای تهیه این غذای لبنانی نخود ها را از یک شب قبل خیسانده و برای چند نوبت آب ظرف را نیز عوض میکنید سپس پوست نخود را جدا نموده ، حالا نخود ها را همراه با مقداری آب و سیر های پوست گرفته درون قابلمه ریخته و روی اجاق قرار میدهیم نصف قاشق هم نمک درون قابلمه ریخته و اجازه میدهیم تا نخودها بپزد .
در مرحله بعد و زمانی که نخود ها پخته شد بلافاصله درون چرخ گوشت ریخته و بصورت پوره در میآوریم، حالا به پوره نخود روغن کنجد را اضافه میکنیم و مواد را بخوبی با هم مخلوط کرده تا روغن خوب بخورد مواد برود در همان حال ارده را نیز به این پیش غذای محلی و خوشمزه اضافه نمایید ، سپس آب یک عدد لیمو را گرفته و بر روی نخود ها ریخته در آخر هم نمک غذا را اندازه میکنیم .
در مرحله بعد غذا را درون کاسه ریخته و با پشت قاشق آنرا صاف میکنیم حالا بر روی حمص پودر پاپریکا ریخته و با روغن زیتون و سبزی جعفری تزیین کرده سرو میکنیم .
تابه را همراه با مقداری روغن و یا کره روی اجاق قرار دهید زمانی که داغ شد باقلا ی پوست گرفته را درون تابه ریخته و تفت دهید چند لحظه بعد از سرخ کردن باقلا شیرهای کوبیده شده را همراه با مقداری شوید اضافه نموده سپس اندکی نمک و زردچوبه را داخل تابه ریخته و مواد را با هم مخلوط کرده و تفت دهید .
در مرحله بعد ، آب را اضافه کرده اندازه آب در حدی باشد که روی باقلا را بپوشاند ، زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد تخم مرغ ها را شکسته و به مواد اضافه کنید ، از هم زدن تخم مرغ ها خودداری کنید و اجازه دهید به خودی خود پخته شوند .
نکات مهم آشپزیتعداد تخم مرغ میتواند برحسب تعداد نفرات باشد . از شوید خشک و یا تازه میتوانید استفاده کنید. این غذای گیلانی را همراه با سیر ترشی و برنج کته و ماهی شور و یا زیتون پرورده سرو نمایید . نکته ای دیگری که در هنگام پخت این غذا باید رعایت کنید اینست که باقلا کشاورزی خیلی زود پز میباشد و مقدار آبی که اضافه میکنید نباید زیاد باشد تا خورشت شما آبکی شود زمانی که باقلا نیم پز شد تخم مرغ را اضافه کنید تا باقلا و تخم مرغ همزمان با هم پخته شوند .
برای تهیه خورشت مجلسی اولین کاری که شما انجام میدهید این است که سینه مرغ را همراه با مقداری آب و نمک و زردچوبه درون قابلمه ریخته و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا مرغ بصورت نیم پز آماده شود . تا زمانی که مرغ آماده شود سس را به این روش آماده میکنید پیاز ها را بصورت خلالی خرد کرده و درون تابه با مقداری روغن سرخ میکنیم ، هنگامی که پیاز سرخ آماده شد آلو و قیصی را به پیاز داغ اضافه کرده و با هم تفت میدهیم .
در مرحله بعد ، نمک و فلفل و دارچین را همراه با رب گوجه و اندکی شکر پس از آن رب انار به مواد درون تابه اضافه میکنیم حالا تمام مواد را بخوبی با هم مخلوط کرده و تفت دهید تا حسابی جا افتاده شود . پس از اینکه مرغ بصورت نیم پز آماده شد تکه های مرغ را درون تابه چیده سپس ۲ قاشق زعفران دم کرده به مواد درون تابه اضافه میکنیم تا خورشت خوش رنگ و زیبایی داشته باشیم . کمی مرغ را با تمام مواد مخلوط کرده و تفت دهید تا رنگ مرغ بصورت طلایی درآید ،حالا آب مرغ را آرام آرام اضافه کنید و از مقداری آبغوره بعنوان چاشنی استفاده کنید .
مراقب باشید آب مرغ را زیاد نریزید که خورشت شما آبکی شود . حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا خورشت با این حرارت آرام آرام پخته و جا افتاده شود . مدت زمان ۴۰ تا ۵۰ دقیقه زمان نیاز دارید تا خورشت چرب و خوش طعمی داشته باشید ، زمان پخت بستگی به مقدار مواد مصرفی شما دارد .
برای شروع قابلمه را روی اجاق گاز گذاشته مقداری آب اضافه کرده سپس نخود ها را درون قابلمه ریخته و اجازه دهید تا بجوشد ، زمانی که اجاق را خاموش کردید نخود ها را آبکش نمایید و بعد از انجام این کار پوست نخود ها را گرفته و آنها را به دو قسمت تقسیم نمایید . حالا تابه را بر روی اجاق گاز قرار داده مقداری روغن اضافه کرده و نصف یک پیاز را رنده کنید و درون تابه سرخ نمایید .
در مرحله بعد گوشت خورشتی را به پیاز داغ اضافه کرده و همراه هم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کرده و به حالت سفید رنگ درآید . حالا نوبت اضافه نمودن زردچوبه به گوشت میباشد، کمی که مواد را با هم تفت دادید مقداری آب اضافه کنید و صبر کنید تا گوشت بپزد ، هنگامی که گوشت به حالت نیمه پز درآمد ، نخودها را به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید تا خورشت خوشمزه شما کاملاً پخته شود .
در مرحله بعد و زمانی که خورشت قیمه پخته شد از مقداری لیمو عمانی برای چاشنی استفاده کنید ، الباقی پیاز را در تابه بصورت جداگانه سرخ کنید سپس پیاز ها را همراه با هل و دارچین و مقداری زعفران دم کرده به خورشت محلی خود اضافه کرده و اجازه دهید تا جا افتاده شود . اکنون میتوانید غذای خود را در کنار یک پلوی دم کشیده سرو کنید .
برای تهیه یک خوراک ماهی عالی و خوشمزه دریایی با سالمون ، پس از اینکه ماهی را تمیز نموده و آنرا بصورت فیله درآورید با نمک و فلفل فیله ها را طعم دار کرده سپس سینی فر را چرب نموده و فیله های مرغ را درون سینی چیده و برای مدت زمان ۲۰ دقیقه اجازه میدهیم تا فیله ها پخته شود .
در مرحله بعد و تا زمانی که فیله ها درون فر قرار دارند سس مخصوص را تهیه میکنیم ، درون کاسه ای مناسب آب لیمو و سیر رنده شده را ریخته سپس به آنها کره آب شده را اضافه کرده و در آخر مقداری هم زعفران به سس اضافه نموده و مواد را بخوبی با هم مخلوط میکنیم .
در مرحله بعد،زمانی که ماهی را از درون فر خارج نمودیم ، سس را بر روی فیله ها ریخته بصورتی که تمام قسمت ماهی با سس آغشته شود ، دوباره فیله ها را برای ۵ الی ۱۰ دقیقه درون فر گذاشته تا حسابی مزه دار و جا افتاده شود . اکنون میتوانید غذای دریایی خود را همراه با پرهای لیمو و سبزی جعفری تازه سرو کنید .
پیاز را خلالی خرد کرده مقداری روغن زیتون درون تابه ریخته و پیاز را تفت دهید پیازها که شیشه ای شد فلفل سبز را اضافه کنید و با پیاز سرخ کنید سپس سینه مرغ را درون تابه ریخته و همراه پیاز تفت دهید ۵ دقیقه زمان مناسبی برای تفت دادن سینه مرغ میباشد ، درب تابه را گذاشته و اجازه دهید مرغ نرم شود ، در مرحله بعد سیر را رنده کنید درون تابه بریزید
پس از آن رب را همراه با پوره گوجه فرنگی به مواد اضافه نمایید کمی با هم مخلوط کنید سپس آب را ریخته و بعد از انجام این کار ماکارونی را اضافه کنید مقدار آب در حد دو بند انگشت بالاتر از مرغ و ماکارونی باشد .حالا به غذا ادویه و نمک را اضافه کنید،حرارت را کم کنید صبر کنید تا کاملا غذا پخته و آب آن کشیده شود . غذا اکنون آماده برای سرو شده و با مقداری جعفری خرد شده آن را میل نمایید .