برای تهیه خورش کدو حلوایی با گوشت پس از اینکه کدو حلوایی را شستید پوست آن را جدا کرده و در ابعاد کوچک خرد کنید ، آن را کنار گذاشته و ماهیتابه را بر روی حرارت اجاق گاز قرار دهید سپس یک عدد پیاز را خلال کرده و درون ماهیتابه ریخته و تفت دهید .
هنگامی که رنگ پیاز ها طلایی شد کدوهای خرد شده را درون ماهیتابه ریخته و با پیازها دوباره تفت دهید . حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا کدو ها پخته شوند ، کدو بخاطر نوع بافتی که دارد خودش در هنگام پخت آب میاندازد .
در یک ماهیتابه جداگانه یک عدد پیاز را خرد کرده و همراه با مقداری روغن درون ماهیتابه ریخته و تفت دهید کمی که پیازها سبک و شیشه ای شدند تکههای گوشت را به آن اضافه کرده و با هم سرخ کنید . رنگ گوشت که تیره شد ۲ پیمانه آب اضافه کنید و درب ظرف را ببندید تا گوشت هم به آرامی بپزد .
در ضمن برای مزه دار کردن گوشت زعفران را درون آب جوش حل کرده و به غذا اضافه کنید . تا گوشت میپزد به سراغ آلوها رفته و آن ها را برای مدت زمان ۳۰ دقیقه درون آب قرار داده و بخیسانید، هنگامی که گوشت پخته شد ، این آلو ها را همراه رب گوجه فرنگی به خورش محلی اضافه کنید .
اگر میخواهید خورش پر رنگی داشته باشید رب را قبل از اضافه نمودن به غذا درون ماهیتابه و با کمی روغن تفت دهید . حالا کدو حلوایی پخته شده را به مواد خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا برای ۲ ، ۳ دقیقه خورش بجوشد تا کاملا جا افتاده شود .
بعد از افزودن کدو به گوشت نوبت اضافه کردن دارچین و نمک و فلفل میباشد ، اگر شما میخواهید یک خورش ملس داشته باشید ، با اضافه کردن ۲ قاشق سوپخوری آبغوره و یا آب لیمو ترش مزه غذا را تغییر دهید .
برای پخت یک کتلت مرغ و قارچ خوشمزه و مجلسی پس از اینکه گوشت مرغ را از استخوان جدا نمودید آنرا چرخ کنید گوشت چرخ شده را درون یک کاسه ریخته تا مواد دیگر را به آن اضافه نمایید توجه کنید استفاده از گوشت ران از نکات مهم و کلیدی پخت این کتلت مجلسی می باشد .
حالا باید پیاز را رنده کنید و پس از انجام این کارپیازها را با دست فشار داده و آب اضافه آن را بگیریم پس از اینکار پیاز رنده شده را درون کاسه مرغ ریخته و با گوشت مخلوط میکنیم اکنون زعفران دم کرده را با پودر سیر و پودر پیاز به گوشت اضافه میکنیم مواد را با هم مخلوط کرده در همان حال زردچوبه و نمک و فلفل سیاه را اضافه می کنیم .
پس از اینکه مواد را به خوبی با هم مخلوط کردیم نوبت ورقه ورقه کردن قارچ ها می باشد سپس یک ماهیتابه را بر روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار داده و درون آن یک قاشق غذاخوری روغن ریخته هنگامی که روغن داغ شد قارچ ها را درون ماهیتابه ریخته و کمی آب لیموترش به آن اضافه می کنیم تا در هنگام سرخ کردن قارچ ها سیاه نشوند
قارچ ها در هنگام سرخ کردن آب میاندازند در حدی سرخ کنید که آب آن کاملاً کشیده شود حالا قارچ های های سرخ شده را کنار قرار داده تا خنک شوند . بعد از گذشت ۲ الی ۳ دقیقه و خنک شدن قارچ ها آنها را درون چرخ گوشت ریخته و چرخ می کنیم سپس با گوشت مرغ مخلوط می کنیم .
حالا همه مواد را با هم مخلوط کرده تا یکدست شوند سپس به این مواد تخم مرغ را همراه با آرد سوخاری اضافه میکنیم مواد را بخوبی با هم مخلوط کرده تا مایه کتلت یک حالت چسبندگی پیدا کند .
زمانی که به این حالت رسیدید روی کاسه را با یک سلفون پوشانده و برای مدت زمان ۴۰ الی ۶۰ دقیقه آن را درون یخچال قرار میدهیم تا مواد حسابی جا افتاده شوند توجه کنید که این مایه نسبت به انواع کتلت ها حالت چسبندگی بیشتری دارد به این موضوع بخاطر وجود قارچ می باشد .
زمانی که مایه کتلت آماده شد آن را از یخچال خارج نموده و برای سرخ کردن آماده می کنیم ،حالا نصف لیوان آرد سوخاری را درون یک بشقاب خالی کنید یک ماهیتابه را بر روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار داده و درون آن روغن میریزیم .
پس از گذشت یک دقیقه و زمانی که روغن داغ شد از مایه کتلت به اندازه یک نارنگی برداشته آن را با دست و یا غالب حالت میدهیم پس از آن با انگشت در مرکز کتلت یک سوراخ ایجاد میکنیم تا در زمان سرخ کردن کاملا مغز پخت شود .
حالا کتلت های خوشمزه را به آرامی درون ماهیتابه قرار داده و مشغول سرخ کردن آن می شویم زمانی که یک طرف طلایی رنگ شد کتلت را چرخانده و طرف دیگر آن را سرخ می کنیم ، به نوبت آنها را از درون ماهیتابه خارج می کنیم
یک دستمال مخصوص آشپزی در کنار خود قرار داده و کتلت ها را درون این دستمال چیده تا روغن اضافه آن گرفته شود ، اکنون کتلت خانگی شما آماده برای سرو می باشد و می توانید همراه با خیارشور و گوجه فرنگی از خوردن این غذا لذت ببرید
برای تهیه سوپ گوجه فرنگی ایتالیایی خوشمزه و مجلسی یک ماهیتابه متوسط را بر روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید هنگامی که داغ شد کره را درون ماهیتابه ریخته و اجازه دهید تا آب شود ، با نوک قاشق کره را در سرتاسر کف ماهیتابه بچرخانید تا کاملا چرب شود .
پس از آب کردن کره نوبت به اضافه نمودن آرد میرسد ، آرد را درون تابه ریخته و با کره تفت دهید ، تفت دادن شما تا زمانی که رنگ آرد سرخ میشود باید ادامه یابد ، توجه داشته باشید که حرارت باید کم باشد حرارت بالا هم کره و هم آرد شما را میسوزاند و رنگ سوپ مجلسی شما تیره خواهد شد .
در این زمان باید آب مرغ را به مواد اضافه کنید ، آب سوپ را هم به آرامی و با آرامش به آرد سرخ شده اضافه کنید ، مرتب مواد را هم بزنید تا بخوبی با هم مخلوط شوند و آرد درون آب مرغ حل شود . اکنون نوبت اضافه کردن پوره گوجه فرنگی رسیده است .
در این مرحله ۲ لیوان گوجه فرنگی میکس شده را درون ماهیتابه ریخته و پس از آن ادویه را که شامل نمک و فلفل میشود به سوپ رژیمی اضافه نمایید مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید و اجازه دهید تا با حرارت کم سوپ شما کمی پخته و جا افتاده شود .
کمی که سوپ پخته شد سبزی جعفری را به آن اضافه کنید و بعد از انجام این کار اجازه دهید تا چند جوش بخورد ، هنگامی که احساس کردید سوپ شما کاملا پخته شده است اجاق گاز را خاموش کرده و صبر کنید تا کمی خنک شود ، زمانی که میخواهید سوپ را درون کاسه ریخته و به آن خامه را اضافه کنید ، حالا میتوانید این سوپ مقوی را نوش جان کنید .
برای تهیه کباب کوبیده با گوشت گوساله خوشمزه خانگی نکات را مرحله به مرحله و دقیق انجام دهید ابتدا گوشت را دو مرتبه چرخ کنید سپس راسته گوساله را به همین منوال برای دو بار چرخ کنید سپس گوشت ها را درون یک کاسه ریخته و با هم مخلوط می کنی به این مخلوط دنبه را اضافه کرده و با آنها ترکیب نمایید .
گوشت قلوه گاه نسبتاً چربی بیشتری دارد و اگر از آن استفاده می کنید نیازی به استفاده از راسته نیست و میتوانید با قلوه گاه کباب را تهیه نمایید اگر احساس کردید چربی گوشت شما کافی نیست حتماً از دنبه تازه گوسفندی استفاده کنید .
در این مرحله پیاز ها را رنده کنید درون یک کاسه ریخته و با دست فشار دهید با این کار هم آب پیاز خارج میشود و هم گاز پیاز را می گیرید این کار از نکات مهم برای پخت کباب خانگی میباشد توجه کنید حتما از دنبه تازه استفاده کنید تا در پایان پختکباب شما سبک باشد .
در حدود ۲۵۰ گرم از تفاله پیاز را به گوشت چرخ کرده خود اضافه کنید و با دست آن را مخلوط کنید سپس نمک را همراه با فلفل سیاه به گوشت اضافه کرده و با دست مواد را چنگ بزنید تا یکدست شوند در صورت تمایل می توانید بکینگ پودر را هم به گوشت اضافه کنید .
یکی دیگر از نکات فنی و مهم برای پخت کباب کوبیده ورز دادن گوشت برای مدت زمان ۲۰ الی ۳۰ دقیقه می باشد این کار شما گوشت را منسجم و چسبناک خواهد کرد سپس بر روی کاسه یک سلفون کشیده و برای ۴ الی ۵ ساعت گوشت را درون یخچال قرار داده تا استراحت کند و جا افتاده شود .
حالا که مایه گوشت شما جا افتاده شد آن را از درون یخچال خارج نموده و برای ۵ الی ۱۰ دقیقه دوباره ورز می دهیم . حالا از گوش به اندازه یه چانه کوچک برداشته و سیخ را بخوبی تمیز نموده و با انگشتان گوشت را به سیخ میکشیم .
به همین صورت شما تمام صیغه های خود را آماده می کنید حالا آنها را درون یک ظرف بزرگ قرار داده مثل سینی سپس روی آن را سلفون کشیده و برای مدت زمان ۶۰ الی ۹۰ دقیقه دوباره درون یخچال قرار می دهیم
سیخ ها را از درون یخچال خارج کرده یک منقل زغال خوب و یکدست را روشن میکنیم زمانی که زغالها خوب سرخ شدند سیخ ها را بر روی آتش قرار داده و صبر می کنیم تا گوشت حالت بگیرد سپس آنها را چرخانده تا طرف دیگر گوشت هم خود را بگیرد .
توجه کنید در زمان پخت گوشت سیخ ها را مدام بچرخانید تا گوشت شما به صورت یکنواخت پخته شود . چند عدد گوجه محلی را تمیز نموده از وسط با چاقو به دو نیم تقسیم کنید آنها را سیخ کشیده و در کنار کباب خود بر روی منقل گذاشته و بپزید و در پایان بر روی سینی و کنار کباب ها سرو کنید . اگر غذای خود را با برنج مصرف می کنید گوجه ها غذای شما را آبدار میکند .
یکی دیگر از نکات پخت کوبیده استفاده از کره و زعفران دم کرده می باشد زمانی که می خواهید کباب ها را بر روی منقل قرار دهید با یک فرچه مخصوص کره و زعفران را بر روی سیخ های گوشت بکشید . کره اجازه نمیدهد که گوشت شما در هنگام پخت بسوزد و بدرنگ شود زعفران هم عطر خاص خودش را به کباب شما منتقل خواهد کرد
با دنبال کردن این دستور پخت می توانید یک ناگت بادمجان پفکی خوشمزه و بسیار لذیذ را آماده کنید . شما برای شروع پس از اینکه بادمجان ها را بخوبی شسته و ضدعفونی نمودید آن ها را با دستمال خشک کرده و به صورت راه راه پوست آن ها را جدا کنید یعنی یک خط در میان پوست بگیرید .
برای پخت این غذا بهتر است از بادمجان های گلخانهای استفاده کنید چون هم تخمه کمتری دارند و هم شیرین تر میباشند سپس بادمجان ها را به صورت ورقه ورقه با قطر تقریبی یک سانتی متر برش بزنید پس از انجام این کار تخم مرغ ها را درون یک کاسه ریخته و با چنگال هم بزنید تا یک دست و مخلوط شوند
حالا درون کاسه ای که حاوی تخم مرغ ها میباشد بکینگ پودر را همراه با مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه کنید سپس آرد و شیر را به مواد اضافه کنید مواد درون کاسه را با همزن دستی به خوبی با هم مخلوط کنید تا کاملاً یکدست شوند
یک ماهیتابه لبه دار بلند را انتخاب کرده و در حدی که بادمجانها شناور بمانند درون ماهیتابه روغن اضافه می کنیم ، حرارت را کم کرده و صبر میکنیم تا روغن داغ شود سپس کاسه ای را که در آن مواد را با هم مخلوط کرده بودیم کنار دست خود قرار می دهیم و آماده برای سرخ کردن بادمجان ها می شویم
هنگامی که روغن داغ شد حرارت را کمی بیشتر کرده و حلقه های بادمجان ها را درون کاسه به مواد مرینیت آغشته می کنیم سپس آنها را درون ماهیتابه قرار داده و اجازه می دهیم تا دو طرف بادمجان به خوبی سرخ شود .
توجه داشته باشید که بادمجان ها را به صورت ۴ یا ۵ باهم سرخکنیم نیازی نیست همه بادمجانها را درون قابلمه به صورت یکجا سرخ کنیدزمانی که احساس کردید بادمجان ها به خوبی سرخ شده اند آنها را از درون تابع خارج کرده و روی توری قرار دهید تا روغن اضافه آن خارج شود اکنون خوراک بادمجان شما آماده برای مصرف شده است
برای تهیه یک رب انار خانگی خوشرنگ پس از اینکه انارها را به خوبی تمیز نمودید آنها را شسته و با یک چاقو از وسط به دو نیم تقسیم کنید سپس آنها را دان کرده حالا انارهای دان شده را درون مخلوط کن ریخته و به صورت پوره در آورید .
قابلمه مناسب را انتخاب نموده و یک پارچه که کار صافی را انجام میدهد بر روی در قابلمه گذاشته . انار ها را از صافی رد می کنیم تا آب آن گرفته شود و درون قابلمه بریزد . سپس تفاله ها را جمع کرده و فشار میدهیم تا کاملاً آب انار گرفته شود .
یک اجاق گاز مناسب را انتخاب نموده و قابلمه را بر روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار می دهیم تا به آرامی بجوشد. زمانی که رب ما در حال جوشیدن است در چندین نوبت کف می کند شما هم سعی کنید این کف را با قاشق جدا کنید.
با گرفتن کف روی رب اجازه دهید تا رب خانگی غلیظ و سفت شود.در زمانی که احساس نمودید به غلظت کافی رسیده و بر روی اجاق گاز میباشد.آن را هم بزنید تا از ته گرفتن رب انار جلوگیری کنید.در لحظات پایانی نمک را اضافه کنید و هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.
زمانی که رب انار آماده شد اجاق گاز را خاموش کرده و اجازه میدهیم تا با دمای محیط این رب سرد شود.بعد از سرد شدن رب انار آن را درون شیشه ریخته و درون یخچال نگهداری می کنیم. اگر انار خوبی را خریداری کرده باشید از هر ۸ کیلو انار می توانید یک کیلو رب انار بگیرید .
خوشرنگ بودن رب انار خیلی مورد توجه مصرف کننده میباشد.یکی از نکات مهم و فنی برای تهیه رب انار خوشرنگ استفاده از یک ظرف مناسب می باشد. تجربه این را ثابت کرده است که ظرف مخصوص پخت رب باید حجمش تقریباً دو برابر آب اناری باشد که شما در اختیار دارید.
یکی از اصول مهم در پخت رب انار میزان انار مصرفی برای تهیه یک کیلو رب میباشد،توجه داشته باشید که اگر از یک انار درجه یک پوست نازک و آبدار استفاده کنید با جوشاندن ۷ الی ۸ کیلوگرم انار میتوانید ۱ کیلو رب آماده کنید. اما اگر از یک انار درجه ۲ معمولی استفاده میکنید باید حداقل ۱۰ تا ۱۲ کیلوگرم انار را بجوشانید تا ۱ کیلو رب تهیه کنید.
اگر می خواهید یک کباب تابه ای بدون روغن و متفاوت را تهیه نمایید مراحل زیر را به خوبی و با دقت انجام دهید ابتدا پیاز را به کمک رنده ریز کنید سپس ، پیاز رنده شده را با دست فشار داده تا گاز و آب پیاز خارج شود این گاز باعث بد مزه شدن کبابتابهای ما میشود .
پیازها را درون کاسه ریخته و سپس گوشت چرخ کرده را اضافه میکنیم توجه داشته باشید که حرف گوشت شما درصد چربی اش بالا تر باشد کبابتابهای لذیذ تری خواهید داشت . پیاز و گوشت را با دست چنگ زده و بخوبی با هم مخلوط کنید
پس از انجام مراحل بالا نوبت اضافه نمودن ادویه می باشد نمک و فلفل سیاه را همراه با زردچوبه به گوشت اضافه کنید و برای مدت زمانی ۱۰ دقیقه مواد را با هم به خوبی ورز دهید تا ادویه به خوبی بخورد گوشت شما برود همچنین بافت کباب تابه ای شما محکم تر شود
روی ظرف خود را با سلفون بپوشانید و برای مدت زمان ۶۰ الی ۷۰ دقیقه ظرف را درون یخچال قرار دهید تا حسابی مزه دار شود . وقتی که گوشت شما حسابی جا افتاده شد کاسه را از درون یخچال خارج کنید و کباب را آماده طبخ نمایید .
یکی دیگر از پیاز ها را به صورت خلالی برش زده و در کف ماهیتابه بچینید به صورتی که کف ظرف را کامل بپوشاند تابه را بر روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید تا پیازها آب بیاندازد و با آب خود پیاز پخته شوند .
پس از گذشت چند لحظه سیبزمینیها را نیز به صورت ورقه ای برش زده و بر روی پیازهای درون ماهیتابه بچینید سپس گوجه ها را به صورت حلقه ای برش زده و بر روی سیب زمینی ها قرار دهید
مایه گوشت کبابی خود را به صورت کتلت درآورده و بر روی گوجه ها قرار دهید یا اینکه آن را به صورت تکه کامل کف ماهیتابه قرار دهید این کار را به آرامی انجام دهید تا مواد کف ماهیتابه با یکدیگر مخلوط نشوند .
یک لیوان آب جوش را آماده کنید سپس یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی را درون لیوان آب جوش ریخته و با هم مخلوط می کنیم . سپس پس به این مخلوط ادویه کاری را اضافه میکنیم ، حالا آب درون لیوان را درون ماهیتابه ریخته و سپس در آن را بسته و اجازه می دهیم تا کباب خانگی ما آماده شود .
یکی از نکات مهم برای پخت کباب پایین بودن دمای اجاق گاز می باشد سعی کنید غذا را با حرارت کم بپزید مدت زمان تقریبی پخت خوراک تابه ای شما ۴۵ دقیقه میباشد ، اجازه دهید تا آب درون ماهیتابه کشیده شود و به اصطلاح به روغن بیوفتد ، حالا میتوانید این غذا را با نان و یا برنج سرو نمایید .