هلو دارای درختی پر بار می باشد و قیمت آن هم بسیار مناسب است در در اواسط فصل بهار و تابستان میتوانید این میوه را تهیه کنید و با آن شربت مربا و کمپوت هلو تهیه نمایید . ابتدا باید هلوها را پوست بگیرید و آنها را با چاقو از وسط نصف کنید .
سپس هسته های هلو را خارج کنید پس از انجام این کار آب و شکر را با هم مخلوط کنی و بر روی اجاق گاز قرار دهید هنگامی که شکر درون آب حل شد و شروع به جوشیدن کرد محلول را اضافه کنید و صبر کنید تا هلو ها پخته شوند .
یکی از نکات مهم تهیه کمپوت خانگی این است که اجازه ندهید میوه له شود . برای اینکه رنگ کمپوت زیبا و شکیل باشد بهتر است آن را درون ظرف لعابی یا مسی بپزید . برای رنگ و مزه بهتر استفاده از مقدار کمی زعفران را پیشنهاد میکنیم . پس از پخت درون ظرف شیشه ای درب دار ریخته و در یخچال نگهداری کنید .
اگر بدنبال یک دمنوش خوش عطر و بو با خواص درمانی هستید برای شما استفاده از دمنوش به را پیشنهاد میکنیم ، شما برای تهیه این دمنوش ابتدا ۴ عدد میوه تازه ( تعداد میوه دلبخواهی میباشد) را شسته و پس از گرفتن پوست رنده کنید .
حالا به رنده شده را بر روی سینی ریخته و آنرا زیر نور آفتاب یا بر روی بخاری و شوفاژ قرار دهید تا خشک شوند در طول این فاصله زمانی در چندین نوبت میوه ها را زیر و رو کنید تا کاملا یکدست خشک شوند ، سپس آن ها را الک کنید تا خورده ها جدا شوند .
میوه های خشک شده را درون ماهی تابه ریخته و بدون روغن تفت دهید ، مدت زمان تفت دادن تقریبا ۲ دقیقه است ، این کار باعث خواهد شد دمنوش شما رنگ بهتری داشته باشد ، پس از تفت دادن آنها را درون سینی ریخته و پس از اینکه خنک شد از آن مثل چای نگهداری کنید .
حالا برای تهیه دمنوش ۳ قاشق غذاخوری به را درون کتری در حال جوش بریزید و همانند چایی اجازه دهید تا دم بکشد ، از هل و دارچین و زعفران هم میتوانید استفاده کنید و آن ها را اضافه نمایید که طعم و مزه دمنوش شما جذاب تر شود .
خواص دمنوش ، مهمترین خاصیت آن آرامش بخش بدون آن است . از دیگر مزایای این دمنوش خواص ضدویروسی و درمان زخم معده و خواص ضدالتهابی و کاهش استرس و کاهش علائم آلرژی است .
برای تهیه اشکنه ماست خوشمزه و محلی ، پس از اینکه پیاز را به صورت خلالی خرد کردید آن را درون ماهیتابه ریخته و با مقدار کمی روغن تفت دهید زمانی که پیاز ها سبک شیشه ای شد زردچوبه و فلفل را همراه با یک قاشق مرباخوری نعنا خشک اضافه کنید .
پس از مخلوط کردن مواد نصف لیوان آب اضافه کنید و اجازه بدهید تا با حرارت متوسط رو به بالا بجوشد هنگامی که شروع به قل قل کردن نمود دو عدد تخم مرغ را شکسته و به آن اضافه کنید اجازه دهید تا تخممرغ ببندد سپس حرارت را کم کنید .
در این فاصله زمانی نمک را به دو لیوان ماست ترش اضافه نمایید و آن را تا زمانی که رقیق شود هم بزنید ، پس از انجام این کار نوبت اضافه نمودن ماست به اشکنه محلی می باشد توجه داشته باشید بعد از اضافه کردن ماست باید مواد را مدام هم بزنید .
با این کار از بریدن ماست جلوگیری میکنید ، بعد از گذشت دو دقیقه اجاق گاز را خاموش کنید و این غذای محلی را همراه با نان سنگک تازه نوش جان نمایید . اگر شما برای درست کردن اشکنه ماست ترش ندارید میتوانید ماست معمولی را با دوغ ترش مخلوط کنید سپس آن را به غذا اضافه نمایید
برای درست کردن حلوا شیر عسلی مجلسی و خوشمزه ابتدا باید آرد را الک کنید سپس آن را درون ماهیتابه بریزید و با حرارت کم تفت دهید مدت زمان تفت دادن آرد تقریباً ۲۰ الی ۲۵ دقیقه می باشد این کار را باید تا زمانی که آرد بلند می شود انجام دهید .
یکی از نکات ریز در درست کردن حلوا مدت زمان تفت آرد می باشد ، هرچه آرد را بیشتر تفت دهید حلوا مجلسی شما تیره تر میشود . پس از انجام این کار کره و روغن مایع را به آرد اضافه کنید ، مواد را مرتب هم بزنید و تفت دهید .
پس از اینکه مواد بخوبی مخلوط شد نوبت به اضافه کردن زعفران و گلاب میرسد ، مواد را کمی با هم تفت دهید و در پایان آشپزی شیر عسلی را اضافه نمایید ، اجاق گاز را خاموش کرده و تا زمانی که بسته میشود مواد را مرتب هم بزنید . برای تزیین آن هم میتوانید از انواع مغز گردو و بادام و پسته استفاده کنید .
برای تهیه خوراک عدسی با قارچ خوشمزه و استثنایی ابتدا باید عدس را یک الی دو ساعت قبل از آشپزی در آب بخیسانید حالا یک عدد پیاز را رنده کنید ، ماهیتابه رو روی اجاق گاز قرار دادید و کره را همراه با یک قاشق غذاخوری روغن درون ماهی تابه بریزید .
پیازهای خرد شده را درون ماهیتابه ریخته و تفت دهید ، پس از اینکه پیاز ها طلایی رنگ شدند عدس ها را همراه با عصاره گوشت و مقداری آب درون ماهیتابه ریخته و اجازه دهید تا با حرارت متوسط عدد ها به صورت نیم پز درآیند .
برای لعاب دار شدن خوراک عدسی یک عدد سیب زمینی را رنده کنید و به مواد درون ماهی تابه اضافه کنید . در یک ماهیتابه ای جداگانه قارچها را با حرارت بالا سرخ کنید دو قاشق آبلیمو هم به آنها اضافه کنید تا از سیاه شدن قارچها جلوگیری کند .
برای تزیین خوراک رژیمی ۱ عدد پیاز را هم خرد کنید و تفت دهید . قارچها را پس از سرخ شدن به خوراک اضافه کنید و صبر نمایید تا غذای شما جا افتاده و غلیظ شود .
برای تهیه بلغور پلو ترکیه ابتدا باید پیاز را به صورت نگینی خرد کنید آنها را درون قابلمه ریخته و با مقدار کمی روغن تفت دهید زمانی که پیاز ها رنگشان طلایی شد باید فلفل دلمه ای را همراه با قارچ و گوجه درون قابلمه ریخته و با هم مخلوط کنید .
پس از کمی تفت دادن نوبت اضافه کردن ادویه و رب گوجه فرنگی می باشد ، بلغور را که از قبل خیسانده بودید همراه با آب مرغ و یا آبگوشت اضافه کنید ، از عصاره گوشت و مرغ هم میتوانید استفاده کنید ، اجازه دهید تا خوراک با حرارت کم بپزد .
هنگامی که آب درون قابلمه کشیده شد یک دم کنی روی قابلمه گذاشته و برای ۴۰ دقیقه اجازه دهید تا غذا کاملا پخته و جا افتاده شود ، طعم اصلی این غذا تند می باشد . تقریباً شبیه دمپخت ایرانی می باشد و همراه با ترشی بادمجان محلی و ماست خانگی این غذا سرو می شود .
برای تهیه مرغ با سس قارچ ابتدا سینه مرغ را به صورت تکه های باریک و نازک برش بزنید سپس درون یک کاسه سس سویا را همراه با روغن زیتون و سیر مخلوط کنید و تکه های مرغ را برای مدت زمان یک الی دو ساعت درون این سس بخوابانید تا مزه دار شوند .
اکنون ماهیتابه رو روی اجاق گاز قرار دهید مقداری روغن اضافه کنید زمانی که روغن داغ شد تکه های مرغ را درون ماهی تابه ریخته و دو طرف آن را سرخ کنید . مرغ سرخ شده را کنار قرار دهید . در همان ماهیتابه کره را آب کرده و خلال های پیاز را با یک حبه قند به صورت پیاز کاراملی آماده کنید .
قارچ ها را هم در ابعاد باریک خرد کنید و به پیاز های کاراملی اضافه کرده و تفت دهید اکنون شیر و خامه را همراه با ادویه ها به مواد اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کرده و تفت دهید هنگامیکه سس شروع به جوشیدن کرد مخلوط آب و نشاسته ذرت را به آنها اضافه کنید .
اجازه دهید تا سس با حرارت ملایم غلیظ شود پس از آماده شدن تکه های مرغ را به مواد درون ماهی تابه اضافه کنید ، اجازه دهید تا خوراک مرغ فوری برای ۱۰ الی ۱۵ دقیقه با حرارت متوسط رو به پایین بپزد و غذای شما جا افتاده شود ، در پایان با جعفری خرد شده غذا را تزیین کنید .