برگ تازه ی درخت مو ( درخت انگور ) : 500 گرم
گوشت چرخ کرده : 750 گرم
سبزی دلمه : 500 گرم
سبزی دلمه از تره ، جعفری ، شیوید ، نعناع ، ترخان و پیازچه تشکیل شده است
برنج : ۱۵۰ گرم
پیاز تفت خورده : ۴ قاشق سوپ خوری
آبلیمو : یک استکان
شکر : ۳ قاشق غذا خوری
روغن :۱۵۰ گرم
نمک و فلفل : به اندازه دلخواه
رب گوجه فرنگی : یک قاشق سوپ خوری
با ذکر بسم الله الرحمن الرحیم آشپزی رو آغاز می کنیم
گوشت چرخ کرده را داخل پیاز سرخ شده ریخته و به هم می زنیم
تا کمی سرخ گردد و آب گوشت هم کشیده شود
سپس یک قاشق رب گوجه فرنگی را در
دو لیوان آب حل می کنیم و به گوشت اضافه می کنیم
نمک و فلفل را به اندازه ی کافی اضافه می کنیم
سپس شکر و آبلیمو را اضافه می کنیم
و می گذاریم موادمون آهسته بجوشد و آبش کشیده شود
سپس سبزی را خیلی ریز خرد می کنیم
و با یکی دو قاشق روغن کمی تفت می دهیم
و مایه گوشت را از روی آتش برمی داریم
و سبزی را با گوشت مخلوط می کنیم و بر اساس
ذائقه می توانیم کمی زرشک هم به مواد اضافه کنیم
سپس یک پیمانه برنج را که قبلا جوشانده و
آماده کرده بودیم را به این مواد اضافه می کنیم
می توانیم برای طعم بهتر و بالا بردن
ارزش غذایی به این مایع لپه پخته شده هم اضافه کرد
برگ های مو را بر می داریم و چوب های ته آن را می گیریم
سپس برگ ها را شسته و در ظرفی می چینیم
و مقداری آب به طوری که روی برگ ها را بگیرد با کمی نمک داخل ظرف می ریزیم
و روی آتش می گذاریم تا برگ ها یکی دو قُل بزند و کمی نرم شود
بعد در آبکش می ریزیم تا آب آن برود و سرد شود
آبلیمو و شکر و کمی نمک و فلفل را مخلوط می کنیم و
نصفی از این سس را داخل مایه دلمه می ریزیم و به هم می زنیم
سپس مایه را چشیده و بر اساس ذائقه خانواده میزان
ترشی و شیرینی آن را تنظیم می کنیم
سپس سه قاشق روغن در ظرف مناسبی می ریزیم
و دو سه ردیف برگ مو ته ظرف می چینیم
و برگ ها را دوعدد دو عدد داخل هم قرار می دهیم به طوریکه
برگ های قسمت های خالی همدیگر را بپوشانند
بعد کمی مایع دلمه وسط برگ می ریزیم و اطراف برگ را
روی هم می گذاریم و دلمه را محکم می پیچیم
دلمه ها را نزدیک هم یعنی بدون فاصله در ظرف روی برگ ها
می چینیم و دو سه قاشق روغن آب کرده روی آن می دهیم
و یک لیوان آب داخل ظرف دلمه می ریزیم
می شود بشقابی کوچکتر از دهانه ظرف را وارونه روی دلمه قرار
داده و در ظرف دلمه را بست و ظرف دلمه را روی حرارت ملایم نهاد تا دلمه ها پخته شود
در صورتی که با این مقدار آب دلمه پخته نشد مقداری آب
اضافه می کنیم و در پایان طبخ بقیه آبلیمو، نمک و شکر را داخل دلمه می ریزیم
و وقتی این سس جذب دلمه شد آن را از روی شعله بر می داریم
نکته 1 : باید توجه داشت در صورتی که سس
دلمه را زود بزنیم برگ دلمه سفت می شود
نکته 2 : دلمه برگ مو را می توان بدون شکر تهیه نمود
نکته 3 : می توانید برای طعم مطلوب تر به مایه دلمه
آلو یا کمی گوجه سبز هسته گرفته اضافه نمود
نکته 4 : سرد و گرم دلمه هر دو مطلوب است و
می توان به جای آبلیمو از سرکه هم استفاده نمود