برای پخت لبو بهتر است از لبو های استفاده کنید که قرمز تر و پررنگ تر می باشند و سایز های متوسط و کوچکی داشته باشند ، حالا لبو ها را با اسکاج و آب سرد بشورید ، سر و ته آنها را جدا کنید و درون یک قابلمه مناسب قرار دهید .
ظرف را بر روی حرارت کم اجاق گاز قرار دهید آب را در حدی که کاملا روی لبها را بپوشاند اضافه نمایید ، درب قابلمه را به صورت قرار دهید که یک گوشه آن باز بماند و صبر کنید تا لبوها برای مدت زمان ۴ ساعت با این مقدار آب پخته شود برای تست می توانید یک چنگال درون لبو فرو کنید .
پس از اینکه لبو پخته شد آنها را جدا کنید و به صورت دلخواه آنها را برش بزنید ، پوست لبوی پخته شده به راحتی جدا میشود ، حالا مقداری نبات یا شکر به آب لبوی درون قابلمه اضافه نمایید ، هر چه مقدار نبات و شکر بیشتر باشد للوی شما شیرینتر خواهد شد .
در این مرحله لبو های آماده شده را دوباره درون قابلمه ریخته و این بار اجازه دهید تا برای مدت زمان ۳۰ دقیقه با حرارت کم بپزد ، با این کار آب لبو غلیظ تر میشود و لبوها هم شیرین تر خواهند شد . اکنون پخت لبوها تمام شده و آماده برای سرو میباشد .
برای تهیه خورش کنگر خوشمزه و عالی با مرغ ابتدا پیازها را ریز خورد کرده و سپس درون یک ماهیتابه ریخته و همراه با مقدار کمی روغن پیازها را تفت میدهیم هنگامی که پیاز ها سبک و شیشه ای شد مرغ را به آن اضافه می کنیم و با حرارت کم اجازه می دهیم تا سرخ شوند
در همان حال که مشغول تفت دادن مرغ هستیم زردچوبه و نمک را به آن اضافه می کنیم کمی که مخلوط شد ، فلفل را بر روی مرغ و تفت می دهیم .مواد را هم می زنیم سپس به آن رب گوجه فرنگی و هل را اضافه می کنیم برای اینکه بوی خامی رب گرفته شود کمی آن را سرخ می کنیم .
در مرحله بعد مقداری آب جوش بروی مواد ریخته درب ظرف را بسته و اجازه میدهیم تا با حرارت کم پخته شود . در این فاصله کنگرها را که از قبل شسته بودیم درون یک ماهی تابه ریخته و سرخ میکنیم در حدی که نرم شوند نیازی نیست کاملاً سرخ شوند .
در مرحله بعد و پس از اینکه کنگره ها سرخ شد آن را به خورش مرغ اضافه می کنیم سپس زعفران دم شده غلیظ را به سایر مواد اضافه میکنیم و با هم مخلوط میکنیم . در ۱۵ دقیقه پایانی پخت آلو هایی را که از قبل خیسانده بودیم به مواد اضافه می کنیم .
برای تهیه خورش تره با مرغ ساقه های سبز تره فرنگی را جدا کنید سپس درون آب و محلول ضدعفونی ریخته و پس از تمیز نمودن درون میکسر بریزید و خرد کنید . تره فرنگی را درون قابلمه ریخته و مقدار کمی نمک به آن اضافه کنید .
حالا مواد را مرتب هم بزنید تا کمی آب بیاندازد و حجم آن کمتر شود ، با این کار ، شما در هنگام سرخ کردن روغن کمتری مصرف خواهید کرد ، پس از آماده شدن تره فرنگی ها را درون ماهیتابه ریخته ، کمی روغن اضافه کنید سپس سیر های له شده را درون تابه ریخته و با هم تفت دهید .
اندکی بعد زردچوبه را اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید ، هنگامی که سرخ شدند ، تخم مرغ ها را درون یک کاسه شکسته سپس آنها را هم زده بعد از انجام این کار آنها را به مواد درون ماهیتابه اضافه نمایید ، مواد را هم بزنید سپس درب ظرف را ببندید تا خورش کمی خودش را بگیرد .نیاز نیست منتظر بمانید تا تخم مرغ ها سفت شوند .
درون قابلمه ای جداگانه روغن زیتون را ریخته و پس از داغ شدن مرغ را اضافه کرده و تفت دهید ، زردچوبه و دارچین را به مرغ اضافه کنید ، حالا لپه های پخته شده را به مرغ اضافه کنید و پس از کمی تفت دادن ، ۲ لیوان آب به آن اضافه نمایید ، صبر کنید تا آب شروع به جوشیدن کند .
هنگامی که خورش شروع به جوشیدن کرد مواد تره فرنگی و تخم مرغ را به خورش محلی اضافه کنید . حرارت اجاق گاز را کم کرده و اجازه دهید تا خورش برای مدت زمان ۲ ساعت با این حرارت پخته و جا افتاده شود ، در این مدت در چند مرحله به خورشت نگاه کنید .
در این مرحله اگر احساس کردید آب خورش بخار شده میتوانید به آن آب اضافه نمایید . بصورت تجربی و پس از گذشت ۲ ساعت باید خوراک شما غلیظ و لعاب دار شده باشد . در کنار برنج سرو کرده و نوش جان نمایید . چاشنی کنار خورش ترشی و شور میباشد .
برای تهیه خورش لبو با مرغ ابتدا لبو ها را پوست کنده و خرد کنید سپس مرغ را شسته و پس از خشک شدن کنار قرار دهید حالا پیاز را به صورت خلالی ریز خورد کنید و یک ماهیتابه را بر روی اجاق گاز قرار داده همراه با مقداری روغن پیاز ها را تفت دهید
در این مرحله و پس از اینکه پیاز ها نرم و شیشه ای شدند مرغها را به ماهیتابه اضافه کرده و تفت دهید پس از اینکه مرغها سرخ شد آنها را از ماهیتابه خارج کنید .لبو هایی را که خورد کرده بودید نیز به صورت خلالی برش زده و درون ماهیتابه ریخته و سرخ کنید .
هنگامی که مشغول تف دادن لبو هستید مرتب آنها را هم بزنید تا به صورت یکدست و یکنواخت سرخ شوند پس از آماده شدن مرغ های سرخ شده را به خورشت اضافه کرده سپس نمک و قیسی را به آنها اضافه کرده و مواد را با هم مخلوط کنید .
در این زمان سه لیوان آب جوش را آماده کرده و به خورش لبو اضافه نمایید ، درب ظرف را گذاشته و حرارت را کم کنید تا خوراک شما با حرارت پایین بپزد و غذای شما جا افتاده و لعاب دار شود . در پایان آبلیمو را اضافه کرده و همراه با پلو نوش جان کنید .
برای تهیه پنیر موزارلا خانگی شیر را درون یک قابلمه ریخته و بر روی حرارت اجاق گاز قرار دهید تا به درجه حرارت ۴۰ تا ۴۵ درجه سانتی گراد برسد به صورت تجربی دما در حدی باشد که وقتی انگشت خود را داخل شیر فرو بردید گرمای آن را احساس کنید .
هنگامی که به این درجه رسید اجاق گاز را خاموش کرده و سرکه را به شیر اضافه نمایید . شیر را برای مدت زمان تقریبی ۵ دقیقه هم بزنید تا شیر ببره و دلمه ببنده . حالا درب قابلمه را قرار دهید و برای مدت زمان ۳۰ دقیقه به آن استراحت دهید تا رویه بگیره .
بعد از این که رویه شیر آماده شد آن را در ابعاد دو سانتی برش بزنید و با صافی آن را از آب پنیر جدا نمایید حالا مواد را ورز دهید تا منسجم شوند و آب اضافه آنها گرفته شود اگر احساس کردید پنیر شما کم نمک میباشد . دو یا سه قاشق غذاخوری نمک به آب پنیر پیتزا اضافه نمایید .
در این مرحله آب پنیر را دوباره روی اجاق گاز قرار داده و صبر کنید تا به درجه حرارت ۶۰ تا ۶۵ درجه سانتیگراد برسد ، یعنی در حدی باشد که شما انگشت خود را نتوانید درون آن برای ۲ ثانیه نگه دارید .
در این مرحله پنیر را برای سه نوبت و هر بار برای یک دقیقه داخل آب قرار داده و ورز دهید تا حالت کشسانی پنیر بیشتر شود بعد از انجام این کار پنیر را گرد کرده و برای مدت زمان ۵ دقیقه درون آب یخ قرار دهید تا پنیر حالت خود را حفظ کند .
پس از انجام این مراحل و اتمام کار پنیر پیتزا شما تقریباً آماده شده حالا این پنیر را اگر درون آب نمک قرار دهید می توانید آن را برای مدت زمان یک هفته نگهدارید و اگر داخل سلفون قرار دهید می توانید برای یک ماه درون فریزر از آن نگهداری کنید .
برای تهیه خورش پرتقال شمالی خوشمزه و خوش خوراک ، پیاز را در ابعاد کوچک خرد کرده سپس یک ماهیتابه را بر روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید مقدار کمی روغن اضافه کنید زمانی که روغن داغ شد پیاز ها را درون ماهیتابه ریخته و آنها را تفت دهید .
سویا ها را یک ساعت قبل از آشپزی در آب بخیسانید ، سپس آنها را درون آبکش ریخته تا آب اضافی آن گرفته شود کمی که پیازها تفت داده شد سبک و نرم شدن سویاها را همراه با زنجبیل اضافه کنید مواد را با هم مخلوط کرده و کمی تفت می دهید
زمانی که این مواد سرخ شدند ،زردچوبه را به خورش اضافه کنید و با هم مخلوط کنید پس از انجام این کار ، رب آلوچه را همراه با زعفران دم کرده به مواد اضافه کنید و هم بزنید حالا با حرارت کم این مواد خورشتی را تفت دهید ،
در مرحله پایانی پخت کینوت را همراه با آب پرتقال به خورشت اضافه کنید کمی مواد را مخلوط کرده سپس آب را اضافه کرده و درب ظرف را ببندید اجازه دهید تا با حرارت کم خورش رستورانی کاملا پخته و جا افتاده شود .
این خورش گیاهی و رژیمی را همراه با برنج سرو نمایید . برای عطر و طعم بهتر مقداری زعفران را کمی قبل از سرو غذا اضافه نمایید . طعم خورش بستگی به رب آلوچه و آب پرتقال شما دارد اگر ترش یا ملس میخواهید به این مسئله توجه نمایید .
برای تهیه ماهی شکم پر شمالی خوشمزه و مجلسی ابتدا پیازها را خرد کنید همراه با مقداری روغن زیتون درون یک ماهی تابه ریخته با حرارت خیلی کم سرخ کنید سپس به این پیاز سیر های له شده را اضافه کنید و تا زمانی که طلایی رنگ می شوند تفت دهید .
در مرحله بعد و پس از طلایی شدن رنگ پیاز و سیر فلفل قرمز را همراه با ادویه به آنها اضافه کنید کمی که تف دادید و مواد را مخلوط کردید سبزی ها را که از قبل خرد کرده بودید (گشنیز و شنبلیله) را به آنها اضافه کرده و با هم تفت دهید
در این مرحله نوبت اضافه کردن زرشک میباشد ، مواد را با هم مخلوط کنید و تفت دهید ، در ظرفی جداگانه تمرهندی را با داغ مخلوط کنید سپس آن را از درون یک صافی رد کنید ، حالا تمرهندی آب شده را با کمی نمک به مواد سس اضافه نمایید .
پس از انجام مراحل بالا درب ظرف را ببندید و اجازه دهید تا سس لعاب دار و جاافتاده شود . حالا از ترکیب این مواد سس حشو بدست میآید که میتوانید از آن در کنار خوراک ماهی استفاده نمایید .
در این مرحله ماهی را آماده نمایید ، نمک و پودر سیر و فلفل سیاه را با هم مخلوط کرده و پس از آن زردچوبه و ادویه کاری و روغن زیتون را به مواد مرینیت ماهی اضافه کنید حالا ماهی را درون این مواد بغلطانید همچنین شکم ماهی را نیز به این مواد آغشته کنید .
در مرحله بعد با استفاده از یک چاقو چند خط بر روی بدن ماهی ایجاد کنید سپس شکم ماهی را با سس حشو که از قبل آماده کرده بودید پر کنید . کف سینی فر را با فویل بپوشانید و آنرا چرب کنید ماهی را بر روی سینی قرار داده و روی شکاف هایی را که ایجاد کرده بودید کره قرار دهید .
ماهی را برای مدت زمان ۶۰ دقیقه درون فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار دهید . زمانی که ماهی را از فر خارج نمودید آن را گریل کنید ، زمانی که ماهی شکم پر شما آماده شد آن را با الباقی سس حشو سرو نمایید . در ضمن طعم سس حشو تند میباشد .