برای تهیه کمپوت گلابی پس از اینکه میوه ها را به خوبی تمیز کردید و پوست آنها را جدا کردید توجه داشته باشید که نباید دم آن ها را بگیرید درون قابلمه ۴ لیوان آب ریخته سپس شکر و آبلیمو را به آن اضافه کنید صبر کنید تا آب شروع به جوشیدن کند .
در این مرحله و زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد گلابی ها را همراه با زعفران به شربت اضافه کنید . وقتی احساس کردید که گلابی ها پخته و نرم شده اند اجاق گاز را خاموش کرده و اجازه دهید تا کمپوت خانگی شما در دمای محیط خنک شود سپس گلابی ها را درون یخچال قرار داده و آماده برای مصرف می باشد .
اگر میخواهید کمپوت خوشمزه شما پس از پایان پخت سفید و شفاف باشد ، زمانی که پوست آن ها را جدا کردید یک کاسه از مخلوط آب سرد و سرکه تهیه کنید و گلابی ها را پس از پوست گرفتن فوری درون کاسه قرار دهید .
نقل است که اگر گلابی را شما ناشتا میل نمایید نطفه پاک میشود و فرزند شما نیکو خواهد شد . همچنین روایت است که خوردن گلابی توسط پدر و مادر باعث زیبایی چهره کودک میشود . این میوه باعث قوت قلب نوزاد و پاکی معده کودک و دلیری و زیبایی بچه شما خواهد شد .
برای تهیه مربای بالنگ با بافت لطیف و نرم ابتدا پوست زرد رنگ بلند را با چاقو بگیریم سپس بالنگ ها را با چاقو از وسط به دو نیم تقسیم کنید و پرده های داخل بالنگ را خارج نمایید سپس پوست سفید باقی مانده را به صورت مکعبی و درشت خورد نمایید .
حالا پوست های خرد شده را بر روی ترازو گذاشته و به اندازه وزن آنها شکر آماده کنید . بالنگ های خرد شده را درون قابلمه ریخته و به آن آب سرد اضافه کنید و بر روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید و اجازه دهید تا آب شروع به جوشیدن کند .
در مرحله و اجازه دهید تا بلند ها برای مدت زمان ۵ دقیقه بجوشد سپس آنها را آبکش نمایید پس از انجام این کار پوست ها را با آب سرد بشویید این کار را برای دو الی سه مرحله انجام دهید تا تلخی پوست بالنگ گرفته شود پس از انجام این کار پوست ها را آبکش کنید و با دست فشار دهید تا آب اضافی آن خارج شود .
در این مرحله شکر را همراه با آب و آب بالنگ ها بر روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید اجازه دهید تا شکر درون آب حل شود سپس بالنگ ها را به آن اضافه کرده و اجازه دهید تا برای مدت زمان حدودی ۴۵ دقیقه بر روی اجاق گاز بجوشند .
پس از این که مربای خوشمزه شما غلیظ و بلند ها شیشه ای شدند و در ۱۰ دقیقه پایانی پخت گلاب را به مربا اضافه کنید . پس از اینکه اجاق گاز را خاموش کرد اید اجازه دهید تا مربا خوش رنگ در دمای محیط خنک شود . حالا مربا را درون شیشه ریخته و درب آن را ببندید .
سعی کنید از شیشه های تمیز و استریل شده استفاده کنید پس از اینکه مربا خانگی را درون شیشه قرار دادید ، آن را چند بار بر روی سطح صاف و محکم بکوبید تاحباب های هوای موجود در شیشه بر روی سطح مربا آمده ، سپس درب ظرف را باز کنید تا هوای اضافی آن خارج شود دوباره در شیشه را ببندید و درون یخچال قرار دهید .
برای تهیه خوراک سوسیس ایتالیایی خوشمزه پس از اینکه پیاز ها را به صورت خلالی و در ابعاد درشت خرد کردید یک ماهیتابه را بر روی اجاق گاز قرار داده و مقداری روغن و به آن اضافه کنید هنگامی که روغن داغ شد پیازها را درون تابه ریخته و تفت دهید .
مرحله دوم
در مرحله بعد پس از اینکه پیاز داغ سبک و شیشه ای شد رب گوجه را همراه با ادویه های مخصوص نمک و فلفل قرمز و فلفل سیاه و زردچوبه به پیاز اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کرده و تفت دهید هنگامی که طلایی رنگ شده اند و بوی خامی مواد گرفته شد اجاق گاز را خاموش کنید .
مرحله سوم
در مرحله بعد سوسیس و فلفل دلمه ای را به صورت جداگانه سرخ نمایید حالا مواد سرخ شده را به سس خانگی آماده شده اضافه نمایید . مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید سپس نصف استکان آب ولرم به آن اضافه کنید و و مواد را به خوبی با هم مخلوط نمایید .
مرحله چهارم
در این مرحله درب ظرف را بسته و آن را بر روی حرارت ملایم اجاق گاز برای مدت زمان ۱۵ الی ۲۰ دقیقه قرار دهید تا حسابی جا افتاده و پخته شود . اکنون میتوانید خوراک سوسیس خود را همراه با نان باگت تازه مصرف نمایید .
از این چاشنی های مخصوص و با طبع گرم برای تهیه غذاهایی مانند لوبیا پلو و کلم پلو و هویج پلو و قیمه پلو استفاده مینماید . قبل از اینکه از چاشنی در غذا استفاده کنید ، آنرا درون ماهیتابه ریخته و کمی گرم کنید تا عطر و مزه بیشتری به خوراک شما بدهد .
ترکیب ادویه پلو : گل سرخ یا گل محمدی، زیره، دارچین، زنجبیل، جوز هندی، میخک و هل.
آبگوشت یکی از خوراک های اصیل ایرانی میباشد که مزه و طعم آن بستگی به ادویه ای دارد که استفاده میکنید ، اغلب این غذا را با زردچوبه و فلفل و برگ بو تهیه میکنند .
ترکیب ادویه آبگوشت : زردچوبه، دارچین ، فلفل سیاه، جوز هندی، بادیان و میخک.
یکی از چاشنی های خوشمزه و خاص ایرانی ها استفاده از انواع و اقسام ترشی های مخلوط و تند و ترش و … میباشد . که هر کدام از این ترشی ها با چاشنی مخصوص خودش تهیه میشود . این چاشنی ها که در ادامه آن را مشاهده میکنید برای ترشی مخلوط و ترشی بادمجان و ترشی لیته و ترشی گل کلم مناسب میباشد .
ترکیب ادویه ترشی : نعناع خشک، گلپر، تخم گشنیز، تخم سیاه دانه، زیره سیاه و سبز، کاری و زردچوبه.
فلافل یک توپکی سرخ شده بسیار خوشمزه و لذیذ از نخود و ادویه های خوش طعم می باشد اصل این غذا برای کشورهای مدیترانه ای می باشد و نام آن از جمع مکسر فلفل گرفته شده است .
ترکیب ادویه فلافل : زیره سبز، کاری، زنجبیل، فلفل قرمز. لبنانی ها برای بهتر شدن عطر غذا از مقداری هل نیز استفاده می کنند .
چاشنی ها جز جدایی ناپذیر آشپزی میباشند ، مخصوصا در ایران . غذایی که چاشنی نداشته باشد با غذای خام فرقی ندارد ، البته هر غذایی هم ادویه مخصوص خودش را دارد .
ترکیب ادویه کوکو سبزی : پودر گل محمدی، کاری، دارچین، فلفل سیاه ، شنبلیله خشک .
برای تهیه ترشی فلفل دلمهای خوشمزه و خوشرنگ سعی کنید از فلفل های تازه استفاده کنید ، پس از اینکه آن ها را بخوبی تمیز و ضدعفونی کردید ، بصورت نگینی و درشت خرد کنید ، حالا درون یک کاسه بزرگ تکه های فلفل را بریزید .
در مرحله بعد زیتون های بدون هسته را همراه با نمک و پودر گلپر به مواد اضافه میکنیم و پس از مخلوط کردن آن ها شکر و سیر را نیز اضافه میکنیم ، حالا مواد ترشی مخلوط و خوشمزه را درون یک ظرف درب دار ریخته و پس از انجام این کار سرکه را اضافه میکنیم .
در مرحله بعد و قبل از اینکه درب ظرف را ببندیم مقداری نمک و گلپر به ترشی خوشمزه اضافه میکنیم ، درب ظرف را بسته و برای مدت زمان ۱۰ الی ۱۲ روز درون یخچال قرار میدهیم تا حسابی جا افتاده شود . اکنون ترشی ما آماده برای مصرف میباشد .
برای تهیه کباب ترش خوشمزه گیلانی ابتدا پیاز را رنده کرده سپس فلفل و گردو و جعفری را خرد کرده و به گوشت اضافه نمایید ، مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید و پس از انجام این کار با سلفون روی ظرف را پوشانده و برای مدت زمان ۲ ساعت درون یخچال استراحت دهید .
در مرحله بعد زمانی که گوشت را از درون یخچال خارج نمود ای رب انار را همراه با نمک به گوشت اضافه کرده و با هم مخلوط کنید به صورتی که تمام قسمت های گوشت به سس شما آغشته شود . حالا کیوی های رنده شده را به گوشت اضافه میکنیم . بجای کیوی
برای تهیه قارچ سوخاری ابتدا قارچها را به روش زیر بشویید ، با کمک یک دستمال پارچه ای تمیز شن و خاکهای پنهان شده در زیر لبه های قارچ را تمیز کنی سپس آنها را شسته و خیلی سریع پس از شستشو با یک دستمال خشک قارچ ها را خشک کنید .
اگر قارچ های شما زیاد نمدار بماند آب را به سرعت جذب می کند و همین امر باعث می شود در پایان پخت قارچ سوخاری شما ترد نباشد . حالا آرد را همراه با نشاسته و نمک و بکینگ پودر مخلوط کنید سپس به این مواد آب را اضافه نمایید در حدی که از ماست کمی شل تر باشد .
در این مرحله درون یک بشقاب پودر سوخاری را خالی کرده سپس قارچ ها را درون خمیری که تهیه کرده بودید بغلتانید پس از انجام این کار درون ظرف پودر سوخاری غلتانده و یک ماهیتابه را بر روی اجاق گاز قرار داده مقداری روغن به آن اضافه کنید و پس از اینکه روغن داغ شد قارچ ها را اضافه نمایید .
در این مرحله توجه کنید تعداد قارچ های که درون ماهیتابه قرار می دهید کم باشند تا به سرعت سرخ شوند ، اگر تعداد قارچ ها زیاد باشد در هنگام سرخ کردن آب میاندازد . هنگامی که قارچ ها نیمه سرخ شدند از درون ماهیتابه خارج نمایید ، به همین صورت تمام قارچ ها را سرخ کنید .
در این مرحله ، دوباره قارچها را همه با هم درون تابه ریخته و دوباره تفت دهید تا کاملا سرخ شوند و خوراک شما با این کار در هنگام سرو گرم و تازه میباشد ، همچنین در پایان آشپزی خوراک سوخاری شما ترد و خوشمزه خواهند بود . حتما این فینگر فود عالی را تست کنید .