برای پخت آش جو با گوشت برای گرفتن نفخ حبوبات چاره ای پیدا کرد، برای انجام این کار شما ۲۴ ساعت قبل از شروع آشپزی و در طول این مدت در چند مرحله آب آن را عوض کنید ۱۲ ساعت قبل از آشپزی جو را هم مانند حبوبات بخیسانید
قلم را به صورت جداگانه بزارید حسابی مغز پخت شود سپس جو را درون قابلمه ریخته و آب قلم را به آن اضافه کنید ، مقدار کمی نمک به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید تا پخته شود ،حبوباتی را که از قبل خیسانده بودید را آبکش کنید .
در مرحله بعد نخود را بپزید زمانی که بصورت نیم پز درآمد لوبیا چیتی و عدس را به آن اضافه نمایید ، حالا به این حبوبات کمی نمک اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملاً پخته شوند ، در طول این مدت زمان گوشت را هم به صورت جداگانه بپزید و پس از اینکه کاملا پخته شد آن را با گوشت کوب بکوبید پس از انجام این کار نصف جایی را که با قلم پخته بودید برداشته و آن را درون مخلوط کن ریخته و میکس کنید ، پیاز ها را به صورت جداگانه سرخ کنید پس از اینکه کمی سبک شدن زردچوبه را همراه با فلفل سیاه به آن اضافه کنید .
در مرحله بعد حبوبات پخته شده را با جویی که درون مخلوط کن ریخته بودید و گوشت کوبیده شده مخلوط کنید به این مواد سبزی آش و پیاز داغ را هم اضافه نمایید حالا همه آنها را به نصف جو که درون قابلمه مانده بود اضافه کنید ، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا آش خانگی برای مدت زمان یک ساعت بپزد در طول این مدت زمان مواد را مرتب هم بزنید تا آش سنتی جا افتاده شود . در پایان آش جو خود را با نعنا داغ و پیاز داغ تزئین کنید .
حتماً حبوبات را باید از قبل بخیسانید ، حبوبات را باید درون زودپز بپزید در حدی که به له شدن برسند ، سبزی آش شامل گشنیز و جعفری و تره و اسفناج و مقدار کمی شوید میشود ، سعی کنید از زردچوبه بیشتری برای پخت استفاده نمایید .