طرز تهیه ترشی لیته بندری با سایر ترشی های ایرانی مشابه می باشد برای شروع ابتدا تمام سبزیجاتی را که در اختیار دارید خرد کنید می توانید این کار را هم با دستگاه غذاساز انجام دهید به صورت جداگانه و چند ساعت قبل از شروع کار تمرهندی را نیز ذ در مقداری سرکه بخیسانید ، سپس آن را از صافی رد کنید و هستههای تمر را جدا نمایید .
سپس گوجه فرنگی ها را به خوبی بشویید و خشک کنید آنها را درون مخلوط کن ریخته و به صورت پوره آماده کنید برای انجام این کار به سراغ بادمجان ها رفته و آنها را به صورت جداگانه با مقداری آب و سرکه بپزید در حدی که له شوند .
به صورت در مرحله بعد پوره گوجه فرنگی را که آماده کرده بود درون قابلمه ریخته و مقداری نمک به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا بجوشد و به غلظت مناسب برسد حالا تمام مواد را با هم مخلوط کنید سپس به آن رب انار و تمر را همراه با سایر ادویه ها اضافه نمایید و به خوبی با هم مخلوط کنید ، میتوانید رب گوجه فرنگی را جایگزین گوجه ها کنید . ترشی بادمجان فوری را درون یخچال قرار داده و بعد از گذشت یک هفته نوش جان نمایید .
برای آشنایی با روش پخت و طرز تهیه عدسی با سیب زمینی ابتدا باید حقوق را که شامل عدس و ماش می شود برای مدت زمان حداقل ۳ ساعت بخیسانید پس از انجام این کار پیاز را به صورت خلالی یا نگینی خرد کنید و درون قابلمه ریخته و با مقدار کمی روغن تفت دهید پس از اینکه پیاز ها سبک و شیشه شدند یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به آن اضافه نمایید .
در مرحله بعد رب و پیاز را با هم به خوبی تفت دهید تا بوی خامی رب گوجه گرفته شود سپس به آن عدس را همراه با ماش اضافه کنید کمی تفت دهید اکنون زمان آن رسیده که آب و سیب زمینی را به خوراک عدسی اضافه کنید
در این مرحله آویشن را همراه با پودر پیاز و مقداری نمک و فلفل اضافه نمایید پس از اینکه خوراک رژیمی شما شروع به جوشیدن کرد درب ظرف را ببندید و اجازه دهید تا با حرارت ملایم برای مدت زمان ۴۵ دقیقه بپزد در لحظات پایانی پخت کره را همراه با گلپر به آن اضافه کنید و پس از گذشت ۱۰ دقیقه غذا را نوش جان نمایید .
برای تهیه مرغ ترش با رب انار غذای خوشمزه شمالی تکه های مرغ را درون کاسه ریخته سپس با آن زردچوبه و نمک و فلفل قرمز را اضافه کنید تمام قسمتهای مرغ را به این مواد آغشته کنید سپس ماهیتابه را روی اجاق گاز قرار دهید و مقداری روغن اضافه کنید پس از داغ شدن روغن تکه های مرغ را درون ماهی تابه ریخته و تفت دهید تا هر دو طرف آن سرخ و طلایی رنگ شود .
در مرحله بعدی مرغ ها را از درون ماهیتابه خارج کرده و پیاز را خرد کرده و درون همان ماهیتابه ریخته و تفت دهید ، پس از انجام این کار سیر خرد شده را به پیاز اضافه کنید و با هم تفت دهید حالا به این مواد نصف قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی را اضافه کنید پس از انجام این مراحل نوبت به اضافه کردن رب انار می رسد مراقب باشید که رب انار را زیاد تفت ندهید .
توجه داشته باشید که اگر از رب انار ترش استفاده می کنید یک الی دو قاشق شکر به آن اضافه کنید حالا به خوراک مرغ ترش سبزی دلار را اضافه کنید . چون این سبزی مخصوص شمال می باشد و در دسترس همگان نیست میتوانید آن را حذف کنید . پس از انجام این مراحل مقداری فلفل قرمز و زعفران به مواد اضافه کنید سپس دو لیوان آب جوش بریزید و اجازه دهید تا شروع به جوشیدن کند .
اکنون زمان اضافه کردن مرغها به این سس می باشد حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا کاملا غذای شما جا افتاده و مغز پخت شود در لحظات پایانی پخت غذا نمک و آلو بخارا اضافه کنید پس از اینکه آلو ها پخته شد و سس شما به غلظت مناسب رسید زعفران را اضافه کنید . یکی از نکات پخت این است که با استفاده از پیاز زیاد خورشت مرغ شما خوشمزه تر خواهد شد .
برای تهیه آش گوجه فرنگی لپه و سبزیجات پس از اینکه پیاز را به صورت نگینی خورد کردید قابلمه را روی اجاق گاز قرار دهید و مقداری روغن به آن اضافه کنید پس از داغ شدن روغن های خرد شده را اضافه کنید و آنها را چرخ دهید هنگامی که طلایی رنگ شدند ، زردچوبه را به آن اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن چیزی در حدود ۲ لیتر آب به قابلمه خود اضافه نمایید .
در مرحله بعدی و پس از اینکه آب شروع به جوشیدن کرد برنج را همراه با لپه که از قبل خیسانده بودیم به مواد درون قابلمه اضافه میکنیم حالا زمان آن رسیده است که گوجه فرنگی ها را رنده کنید و به قابلمه اضافه نمایید پس از انجام این مراحل نوبت به اضافه کردن سبزی می رسد هنگامی که غذا شروع به جوشیدن کرد حرارت را کم کم کنید .
حالا درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا این آش خوشمزه کاملاً جا افتاده و پخته شود ، در لحظات پایانی پخت فلفل قرمز را اضافه کرده و مقدار نمک خوراک خود را اندازه کنید . اکنون این سوپ خوشمزه یا آش گوجه فرنگی آماده برای سرو میباشد . نوش جان .
برای تهیه حلیم بوقلمون ابتدا بلغور گندم را به خوبی تمیز کرده و پس از اینکه آن را شستید برای مدت زمان ۲۴ ساعت بخیسانید پس از انجام این کار آب آن را عوض کرده و سه برابر حجم گندم آب اضافه کنید و روی حرارت خیلی خیلی کم قرار دهید تا گندمها شکفته شوند .
در این فاصله زمانی گوشت بوقلمون را درون قابلمه ریخته و دو برابر مقدار آن آب اضافه کنید ۲ عدد پیاز کوچک را به گوشت اضافه کرده سپس کمی نمک و فلفل سیاه درون قابلمه بریزید و اجازه دهید تا کاملا پخته و له شود توجه داشته باشید که آب آن کاملاً تبخیر نشود و یک لیوان از آب گوشت را نگه دارید .
یکی از نکات پختحلیم این است که اگر شما از گندم درسته استفاده کنید مدت زمان پخت شما طولانی میشود اگر به جای آن از بلغور گندم استفاده کنید مدت زمان کمتری برای پخت آن نیاز دارید . زمان مورد نیاز برای پخت گندم ۵ الی ۶ ساعت میباشد .
در طول مدت زمان پخت حلیم خوشمزه هر وقت آب گندم کشیده شد مقداری آب جوش به آن اضافه کنید زمانیکه گندم ها لعابدار شدند و حلیم جا افتاده شد اجاق گاز را خاموش کنید و پس از اینکه کمی سرد شد با گوشت کوب برقی آنرا میکس کنید .
در مرحله بعد و بعد از پخته شدن گوشت بوقلمون آنها را ریش ریش کنید و با استفاده از گوشت کوب آنها را له کنید حالا نوبت اضافه کردن بوقلمون به گندم می باشد ، آبگوشتی را هم که جدا کرده بودید و حلیم اضافه کنید حالا نمک را اندازه کنید پس از آن می توانید مقداری روغن به آن اضافه نمایید و به خوبی با هم مخلوط کنید .
دوباره روی حرارت اجاق گاز قرار دهید ، اما این بار باید به صورت مداوم آن را هم بزنید تا از ته گرفتن غذا جلوگیری کنید تقریباً برای مدت زمان یک ساعت ، تا وقتی که کشدار شود اکنون حلیم شما آماده برای سرو می باشد . همراه با شکر و دارچین میل نمایید .
برای تهیه کیک هویج و گردو خانگی به صورت حرفهای پس از اینکه تخممرغها را شکستی آنها را با وانیل و شکر مخلوط کنید و مواد را برای مدت زمان ۶۷ دقیقه با همزن برقی مخلوط کنید تا هنگامی که کرم رنگ شود پس از انجام این کار به مایه روغن را اضافه کنید و با قاشق در حدی که با هم مخلوط و یکدست شوند هم بزنید .
اکنون زمان آن رسیده که هویج ها را به مایه کیک ساده وانیلی اضافه کنید و با هم مخلوط نمایید ، سپس یک قاشق از آرد را همراه با گردو مخلوط کرده و به مایه اضافه کنید . حالا الباقی آرد را با پودر دارچین و بکینگ پودر مخلوط میکنیم و در سه نوبت آن را الک می نماییم ( بهتر است این کار را قبل از شروع آشپزی انجام دهید ) . آرد را در سه مرحله به مواد اضافه کنید .
در مرحله بعد قالب را بهخوبی چرب کنید سپس آن را آرد باشید کنید حالا مایه را درون قالب ریخته دمای فر را بر روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کرده و پس از اینکه گرم شد قالب را برای مدت زمان ۵۰ دقیقه درون فر قرار می دهیم تا کیک پخته شود .
برای تزیین کیک خانگی مقداری خامه معمولی را تهیه کرده روی حرارت قرار دهیم پس از اینکه گرم شد به آن شکلات تخته ای سفید اضافه نمایید مواد را با هم مخلوط کنید تا شکلات کاملاً درون خامه ذوب شود سپس با خامه و مغز پسته کیک ساده را تزیین نمایید .
برای تهیه فیله مرغ سوخاری به روش رستورانی ابتدا فیله های مرغ را درون کاسه ریخته سپس و آن نمک را با فلفل و پودر سیر اضافه کنید پس از این مواد پول بیبر و جزء هندی را همراه با آویشن اضافه نمایید تمام قسمت های فیله مرغ را به این مواد وابسته کنید روی کاسه را با سلفون بپوشانید و برای مدت زمان ۴ ساعت درون یخچال قرار دهید تا عملیات مرینیت مرغ را کامل انجام داده باشید .
در مرحله بعدی عدد بشقاب را آماده کنید و به ترتیب درون آنها آرد سفید را همراه با نمک و ادویه در ظرف بعدی آرد سوخاری و در ظرف سوم تخم مرغی را که با چنگال زده باشید قرار دهید . پس از اینکه فیله ها مزه دار شد آن ها را به ترتیب درون این بشقاب ها بغلتانید ، ابتدا درون آرد سپس تخم مرغ و در آخر درون آرد سوخاری .
اکنون نوبت به سرخکردن فیله ها می رسد برای اینکار درون ماهی تابه روغن ریخته و روی حرارت اجاق گاز قرار دهید پس از اینکه داغ شد فیله مرغ را درون ماهیتابه ریخته و سرخ نمایید پس از انجام این کار آنها را روی دستمال تمیز قرار دهید تا روغن اضافی آن کشیده شود .
از نکات ریز پخت غذا با فیله مرغ استفاده از انواع پودرها میباشد اگر پودر شما مزه دار است نیازی به استفاده از ادویه های دیگر ندارید به جای فیله میتوانید از سینه مرغ استفاده نمایید